Gyere, és fülig fog érni a szád! Napközben a kanyaroktól, a dömperezéstől és akkor még a hegyről lefelé rollerezést nem is említem, este meg a röhögéstől, a jó kis sztoriktól. Most nem megyünk messze, de annál tartalmasabb lesz ez a túra! Motorozás, kanyarok tréninggel, jókedv, móka, kacagás, Leberkase és császármorzsa.

Érintett ország: Ausztria

Látnivalók: Mariazell, Hochkar, Erzberg, Ötscher

Résztvevők száma:
12/12 motor

Jelentkezési határidő:
2017. augusztus 20.

Túravezetők:
Pepe, Coli

A túra távja:
1000 km
 

A túra startja/vége:
Rábafüzes 8:15 / Kőszeg 15:00

Természetesen körmendi szállásban is segítünk! 

[et_parent tab_style=”tzoid” tab_to_mobile=”true” color_tab_txt=”#ffffff” color_tab_bg=”#dd3333″ color_act_txt=”#000000″ color_act_bg=”#ffffff” color_content_bg=”#ffffff”][et_single icon=”info-circle” tab_title=”Részletek” tab_id=”1487754612521-10″]

1. nap
Körmend (H) – Lackenhof (A) 300 km

Körmendről startolunk, majd a forgalmas szakaszokat elkerüljük és Güssing várának árnyékában húzunk el. Átbújunk az A2-es autópálya alatt és a forgalomtól mentes utakat választjuk, tudod amilyenek a térképen azok a kis fehérek. Ezeket mi imádjuk, mert ezeken motorozva fülig ér a szánk mindig. Olyan helyeken gurulunk, ahol még Günther sem jár, csak amikor bujkál az asszony elől. Billiárd simaságú aszfalt, csörgedező patak, fantasztikus panoráma vár rád. Persze, egy jó kávéért vagy egy Leberkase-ért (mit musztár) csak megszakítjuk a túrát, elvégre, a hagyomány az hagyomány. Ezen a napon még offroadozunk egyet az Erzbergben, persze nem motorral, hanem egy nagy sárga dömperrel. Ebben, Európa legnagyobb külszíni pátvasérc bányájában rendezik a híres Erzbergrodeo-t is. Ezután irány az Ötscher, és szállásunk, a hegy lábánál fekvő Lackenhofban lesz. Ahol télen síelni lehet, na, ott mi motorosok sem unatkozhatunk, szóval, jó lesz ez, főleg ha felmegyünk a sípályára (motorral)!

2.nap
Lackenhof (A) – Lackenhof (A) 270 km

Telehassal indulunk neki, szóval has, akarom mondani kuplung behúz, majd egyes és hajrá, várnak ránk a jó kis stájer motoros utak. Elsőként jön a Hochkar és a Skytour, egy új 360 fokos körpanorámás kilátó 1 700 méteren, amihez egy 60 m hosszú függőhíd vezet. Persze, hogy megnézzük! Ezután a Salza mentén megszelídítjük a „vadalpokat”, majd a híres zarándokhely, Mariazell következik. Főterezünk egy kicsit, megnézzük a gótikus és egyben barokk jegyeket ötvöző bazilikát, fagyizhatunk egy jót, de akár egy bécsi borjúval is randizhatunk. Következő megállónk az Erlaufsee, majd ha kedvünk van, bütykös gumis rollerekkel csapathatunk egyet lefelé az Ötscher hegyről. Jelzem, engem fényképezni nem ér! 😉 Ha mindenki megvan, újra nyeregbe pattanunk, és délután körbe motorozzuk a „türniciai alpokat”, megnézzük a kedvenc annabergi buszmegállónkat és motorozunk egy jót ezeken a kiváló utakon. Ezen a napon lesz minden, mint a dombóvári búcsúban, motorozás, rollerezés, fagyizás, evés, nézelődés, függőhidas sétálás, kanyar tréning.. Nem fogunk unatkozni!

3. nap
Lackenhof (A) – Kőszeg (A)  240km

Ismét reggeli után, és megint csak telehassal indulunk ennek a napnak, sajnos már hazafelé. Persze furfangosak leszünk, mert nem egyenesen haladunk, teszünk a napi etapba egy két kanyart. Amelyik utakat az elmúlt két napban kihagytuk, na, most azokat bepótoljuk! Niederapl, Kalte Kuchl, Prein, Semmering, Gloggnitz érintésével hegyen völgyön keresztül faljuk a kilométereket. Ha szerencsénk van, még pisztrángokat is láthatunk a Schwarza-ba és talán ehetünk is egyet. A túrára a koronát, Sankt Corona-nál tesszük fel és azzal a pompás kilátással búcsúzunk is Stájerországtól. Kőszegre érve a túránk véget ér.

[/et_single][et_single icon=”eur” tab_title=”Költségek” tab_id=”1487754612666-9″]

Ha egyedül jössz: 160

   Ha utassal jössz: +130

 Ha egyágyas szobában aludnál: +40€

…és mi az amit mi adunk?

2 túravezetőt

vezetéstechnikai tanácsokat, kanyar tréninget

segítünk beilleszkedni a csoportos motorozás “világába”

 2 éjszakai szállást
(3*-os szálláson, 2 vagy 1 fős szobában, mosdóval, wc-vel)

 3x reggelit, vacsorát

fényképeket, videókat

szervezést, túravezetést

Milyen plusz költségek merülhetnek fel?

 útdíjakat és belépőket:
Roller, Hockar felvonó, Hauly…

 üzemanyag, ebéd, egyéni szükségletek stb.

[/et_single][et_single icon=”thumbs-o-up” tab_title=”Jelentkezz” tab_id=”1487754875267-3-1″]

Motoros túráinkat minimum 6 fő jelentkezés után indítjuk el!

[/et_single][et_single icon=”map-marker” tab_title=”Térkép” tab_id=”1487754948666-4-3″]
[/et_single][et_single icon=”motorcycle” tab_title=”Jellege” tab_id=”1487755044411-5-4″]
  • motorozós, nézelődős
  • közepes nehézségű túra
  • minimum 15 000km-es motorozási rutin szükséges
  • utasoknak is ajánlott
  • végig aszfaltozott úton halad, fő és mellékutakon
  • kanyargós szakaszok is lesznek szép számmal
  • keskeny utak előfordulhatnak
  • nulla motoros rutinnal senkinek sem ajánlott

Ha nem a csapattal motoroznád végig a napot, hanem egyedül vagy egy baráti társasággal, akkor arra is van lehetőség!

[/et_single][/et_parent]