2018. június 21-24. Alpesi vizes

Csillag túra az Alpokban!

4 napot csavarogtunk Ausztriában, egy kis Németországi kitérővel. Sasfészek, Königsee, Hallstatt és még egy két “apróság”.
Volt mit nézni, az biztos és volt hol motorozni, szuper utak, szuper környezet és egy jó csapathoz volt szerencsénk.

Az indulás napján miután a résztvevőkel átbeszéltük az elkövetkező 4 nap terveit. Egy csapatként a megbeszélt és mindenki által szépen tartott cipzár alakzatban elinultunk úti célunk Maria Alm felé. Első megállónk Sankt Corona felé, ahol napsütéses időben gyönyörű kilátás tárult elénk. Utunkat folytatva némi terelésnek köszönhetően Mariazell főterén ittunk egy finom kávét, melyet megelőzött egy finom leberkäse. Innen a Wildalpenen keresztül jutottunk el szállásunkra, ahol a nap végén jól esett a vacsora. szállásra. A nap folyamán egy kis vezetéstechnikai beszélgetés segített a kanyarokat biztonságosan és élvezetesen bevenni.

   

Második napunkon az igényekhez alkalmazkodva két csapatban eltérő útvonal teljesítése volt a cél. Természetesen ma is folytattuk a vezetéstechnikai ismeretek megtbeszélést. A rövidebb útvonalat válaszutó társainkkal meglátogattuk a Sasfészket, ahonnan lélegzetelállító fényképeket készítettünk többek között az alattunk elterülő Königsee-ről. A sasfészekből lementünk a tó partjára, ahol találkoztunk egy 40 éve üzemelő BMW R60-al, aminek az első gazdája elmesélte, hogy már bejárta vele a fél világot és még mindig jól szuperál. Néhány kép készítését követően ismét elhaladtunk a Sasfészak alsó parkoló mellett, hogy a Rossfedstrasse látványúton vadászhassuk a kanyarokat, és indultunk vissza a szállásra. Szállásválasztásunk igen jól sikerült, hiszen hazatérve az utolsó 30 km igencsak kanyargós és remek útminőségű volt.

A hosszabb útvonalat választó társaság megcsodálta a Königsse szépégét és elhaladva a Sasfészek parkoló mellet szintén karcolgatta a Rossfeldstrasse aszfaltját. Ezt követően elhaladva a Mondsee és az Attersee mellet gurult gyönyörű helyeken a csapat. Ezek után nem volt más hátra, mint elérni a Loser panoráma út szépséges felső pontját. Itt sajnos az időjárás kicsit meglepett minket mivel havazott. A szállás felé indulva pihenés képen megnéztük Halstatt sziklafalba épült városát. Ezen az útvonalon szintén a kanyargós hazavezető úton értünk haza.

   

Harmadik napon megcéloztuk Zillertal kanyargós ösvényeit, természetesen, mint mindig ebben az esetben sem az autópályát céloztuk meg. A Zilleretal tetején festő látvány fogadott minket kifogyasztottuk a filmet az összes fényképezőből, majd indultunk hazafelé. Persze egy gyors ebédre azért megálltunk Gerlosban. Innen Zell am See partján élveztük a kilátást. Estére igen jól esett a kiváló vacsora a fárasztó nap után.

Utolsó napunkton hazafelé hazafele az út első harmadában gondosan elkerültük az autópályát. Áthajtottunk a Gaberl hágón és átgurulunk Judenburgon is. Innen Graz felé vettük az irányt, ahool egy 70 Km-es szakaszon sajnos az autópályán koptattuk a gumikat. Végül Rábafüzesi benzinkúton vettünk búcsút egymástól és ígértük meg, hogy még találkozunk.

Szerencsére mindenki arról tájékoztatott bennünket, hogy sikeresen hazaért.

Mindenkinek köszönjük a részvételt és reméljük, hogy mielőbb ismét találkozunk valamelyik túránkon.

További motoros túráink >>