Garda kanyar, 2018. június 6-10.

Cél a Garda-tó!

Egy 5 napos túra a Garda-tóhoz, Olaszország legnagyobb tavához, persze olyan motorozzvelunk.hu-s utakon és hangulatban.

Jövet-menet útba ejtettük a Dolomitok legjobb hágóit és barangoltunk kicsit Szlovénia fantasztikus útjain is.

Az indulás napján miután a résztvevők türelmesen meghallgatták, hogy mi vár rájuk az elkövetkező 5 napon. A létszám miatt ketté bontottuk a csapatot és Szlovénia felé vettük az irányt és szebbnél szebb dombok között motoroztunk, szőlőültetvények között jutottunk el Jeruzsálembe, ami egy kedves kis szlovén régió. Ekkor még nem tudtuk, hogy később még találkozunk más vallási témájú hellyel is. Itt a kávé elfogyasztását követően megnéztünk egy kis kastélyt, ahol a hiányos személyzet mellett egy fácán (fotó) köszöntötte a társaságot. Kis pihenőt követően megismertük Szlovénia girbe-gurba dombos útjait, erdejeit, és haladtunk első napi szállásunk felé Ausztriába. A hegyi utakat nem csak kanyarok, hanem útjavítások is tűzdelték, de végül néhány lámpa és néhány csepp eső után szerencsésen megérkeztünk a szállásra.

  

Az túra második napja azzal telt, hogy a lehető legkacskaringósabb és hágókkal tarkított utakon eljussunk Olaszországba a Garda tó környéki szállásra Trentó városa mellé. Az időjárás alapvetően kedvezett nekünk, mert az eső csak ilyesztegetett, bár köddel és felhővel azért találkoztunk. Reggel indulás előtt némi vezetéstechnikai beszélgetés alakult, de hát minden motorosnak mindig van még hova fejlődni és tanulni.

  

Harmadik napon megcéloztuk a Garda tavat, amint megláttuk már értettük, hogy miért olyan kedvelt turista célpont. Bemelegítésként a tó északi csücskében elterülő Riva del Garda városkában sétáltunk és fogyasztottunk igazi olasz kávét egy nagyon kedves kis helyen. Ezt követően a tó parti alagutakban haladva a tó nyugati oldalán motoroztunk, majd kanyargásztunk a tó felett a hegyoldalban haladó utakon és eljutottunk egy ámulatba ejtő kilátással rendelkező teraszos étterembe, ahol gyönyörű kilátás mellett fogyasztottuk el az ebédet. Az ebédet követően a csapat egyik fele hosszabb és kanyarokban igen gazdag útvonalon jutott el a szálásra, ahol a csapat másik szintén kevés egyenessel büszkélkedő útvonalon motorozó fele már sörrel várta a későn érkezőket. A szállás meglepetése volt, hogy a szállodában indiai étterem üzemelt, ahol a biztonság kedvéért olasz ételeket is felszolgáltak.

  

Az utolsó előtte napon egysávos úton kezdtük meg a hágók ostromlását és az első (Castello molina di fiemme) hágó hüttéjében csodás képeket készítettünk és isteni kávét kortyolgattunk. Tovább haladva az útvonalon megszámlálhatatlan kanyarban volt lehetőség gyakorolni a különböző kanyarodási technikákat. Néhány további hágót követően eljutottunk a Sass Pordói csúcsra, ahol 3000 m-es magasságban hógolyóztunk egy kicsit és ettünk ittunk, illetve a társaság egy része úgy döntött, hogy a hógolyózást követően a völgyben fogyasztja el az ebédet. Az ebéd után „nagy nehezen” találtunk néhány kanyart, ami elvezetett minket az esti szállásra.

  

Utolsó napunk legfőbb célja az volt, hogy elkerüljük az autópályát, ami szerencsére sikerült is, a hazafelé vezető úton néhányan Klagenfurt felé, s így az autópálya felé fordultak, mivel a túra hivatalos végpontjától még nagyon messzire kellet eljutniuk, hogy otthon hajthassák álomra a fejüket. A többiekkel Ausztriában a Soboth-i tó partján ebédeltünk, majd haladtunk a könnyes búcsúhoz.

Szerencsére mindenki arról tájékoztatott bennünket, hogy sikeresen hazaért.

Mindenkinek köszönjük a részvételt és reméljük, hogy mielőbb ismét találkozunk valamelyik túránkon.

Gyere és motorozzvelunk >> motoros túrák