Sisakbeszélő teszt

Milyen szempontok alapján választunk sisakbeszélőt? Milyen paraméterekkel bírnak az egyes típusok? Most négy sisakbeszélőt vetettünk össze, hogy realizálódjanak az elvárások, a különbségek. Hiszen mindenki a maga életviteléhez, szokásaihoz választ eszközt. Érdemes tehát akkor is elolvasni az összehasonlítást, ha nem ezeken a típusokon gondolkodunk. Ha pedig köztük van a kinézett példány, akkor egyenesen kötelező végigolvasni a bejegyzést!

Az ismert Interphone és a közkedvelt Sena egyes típusainak összevetésével sokkal közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy megfogalmazzuk magunknak: Mit várunk egy sisakbeszélőtől? Emellett megnézünk 2 nem igazán ismert terméket is, miket nyújtanak a motorosok kedvencei mellett ezek a típusok.

Sena sisakbeszélő

A Sena sisakbeszélők a komolyabb kategóriát képviselik, hiszen átgondolt, prémium funkciókkal rendelkeznek. Ilyen például a Mesh rendszer, amellyel összeköthetünk egymással több, azonos márkájú sisakbeszélőt, így láncszerűen növelhetik az intercom beszélgetés hatótávolságát. De privát, zárt beszélgetőcsoportot is létrehozhatunk vele.

Felszerelés

A külső egység felragasztásához elég egy kétoldalas ragasztószalagot használnunk, illetve tépőzár áll még rendelkezésünkre. Töltéskor egyszerű eltávolítani a külső egységet a bukósisakról. A felszereléskor pedig ugyanúgy ragasztós megoldással tudjuk rögzíteni a mikrofont és a hangszórót. Egyszóval a sisakbeszélő felszerelése nagyon egyszerű, ahogy használata is.

Hatótávolság

A Sena sisakbeszélőivel Bluetooth Intercom kapcsolatot 2 km távolságig létesíthetünk. A Mesh funkciónak a zárt, privát intercom kapcsolatával összeköthetünk motorosokat, és kiterjeszthetjük a hatótávolságot akár 8 km-re is. A publikus Mesh intercom kapcsolat 1,6 kilométeres hatótávolságról beszélünk. A Ride Connected applikáció pedig a mobilhálózat felhasználását segíti egy Sena sisakbeszélő használatakor, ezzel a megoldással pedig valójában korlátlan hatótávolsággal csatlakozhatunk a többi motoroshoz.

Kompatibilitás más eszközökkel

A Mesh funkció csak Sena 30K sisakbeszélőkkel kivitelezhető, azonban a Bluetooth kapcsolathoz bármilyen sisakbeszélő képes csatlakozni, amely rendelkezik ezzel a funkcióval.

Üzemidő

A beszélgetési idő 13 óra, ha Bluetooth-ot használunk, a Mesh Intercom kapcsolat használatakor pedig 8 óra.

Telefon, zene, rádió

A beépített FM rádió a Föld összes régiójában képes fogni az FM adásokat. Frekvencia tartománya pedig 64 -108MHz. Automata csatorna keresés, és 10 csatorna tárolása jellemzi a Sena 30K bukósisak kihangosítók rádióit. A telefonos alkalmazás pedig a zenéink lejátszását is segíti.

Zajcsillapítás

A zajcsillapító funkciót Advanced Noise Control-nak nevezte el a Sena. A minőségi hangszűrés mellett széles hangerőtartomány segíti a kényelmes használhatóságot.

Mit tud még? Miért jó?

A Sena legnagyobb előnye az, hogy különböző típusú Intercom kapcsolatok, publikus és privát módon használhatóak, minden létező kapcsolatteremtési formát felhasználhatunk, a mobilnettől kezdve a Bluetooth-on át az internetig, melyet a Mesh funkció koronáz meg, amely láncszerűen kapcsolja össze a motorosokat, így az egyéni távolság nem számíthat az egyes motorosok között.

Sena sisakbeszélőkért KATTINTS IDE!

Interphone sisakbeszélő

Az összehasonlíthatóság jegyében most az alapkategóriás darabokra fókuszálunk, illetve magas kategóriájú Interphone sisakbeszélőt is bemutatunk. A kisebb, városi motorozásokra vagy rövidebb túrákra tervezett Start ára például nem sokkal magasabb, mint a T-COM SC X2 sisakbeszélőé, de azért a BT-S2 árához képest már eggyel komolyabb eszköznek számít az alap Interphone darab is. Emellett az Interphone Shape sisakbeszélőjét is belevesszük a képletbe, hiszen egy 35 000 Ft körüli termék még akkor sem számít magas árnak a sisakbeszélők piacán, ha drágább, mint a T-COM és a BT-S2. Azonban az összehasonlíthatóság kedvéért a Sena 30K készülék kategóriájának megfelelő Interphone-t is bemutatunk. Ez pedig az Avant.

Felszerelés

Az Interphone Sport és Shape, illetve az Avant sisakbeszélőt is tépőzárral tudjuk rögzíteni, de a külső egységhez kapunk csavarhúzót is. Felszerelésük biztonságos, gyors és egyszerű. A külső egység tartóját rögzítjük, de töltéskor maga a vízálló egység könnyen lepattintható a helyéről, a tartójából.

Hatótávolság

Az Interphone Start, illetve Shape sisakbeszélőket egyszerű, kisebb városi motorozásokra, rövidebb túrákra tervezték. Ezeknek a típusnak az Intercom hatótávolságuk így csak 10 méter.  Mindkét sisakbeszélőt motoros és utasa közötti kapcsolatra tervezték.

A jóval magasabb kategóriájú Avant Intercom hatótávolsága 1,7 km, és a motoros-utas, vagy motoros-motoros közötti kapcsolat helyett akár 8 motorossal tud csoportos kapcsolatot létesíteni.

Kompatibilitás más eszközökkel

Ezek az Interphone sisakbeszélők kompatibilisek az összes bukósisakkal. Emellett a Bluetooth kapcsolattal rendelkező telefonokkal és GPS készülékekkel. Az Interphone többi modelljével, valamint más gyártók kihangosítóival is.

Üzemidő

A 26 000 Ft körül mozgó Start, és a tízezer Ft-tal drágább Shape sisakbeszélők közötti különbségek talán az üzemidőben tűnnek ki a leginkább. Míg a Start beszéd ideje kb. 4 óra, míg a Shape beszéd ideje akár 12 óra is lehet. A Start készenléti ideje 12 óra, míg a Shape sisakbeszélőé azonban már 700 óra. A töltési időben nincs sok különbség, 2 óra hossza a Startnál, a Shape-nél egy órával több. Az Avant készenléti ideje már 1000 óra, beszéd ideje 20 óra.

Telefon, zene, rádió

Igaz, a Start készülékben nincsen beépített rádió, azonban kompatibilis a legtöbb okostelefonnal, így például okostelefonon keresztül, de anélkül is lehet zenét hallgatni, a saját MP3 lejátszón kívül is. Emellett a Bluetooth-tal rendelkező motoros navigációkkal is kompatibilis, és GPS hangutasítás segítségével könnyíti meg a dolgunkat.

A Shape mindezek mellett zenemegosztásra is alkalmas. A két Interphone készülék a telefon használatát is megkönnyíti, hanghívást is tudnak, illetve az utolsó szám újrahívására is lehetőségünk van.

Az Avant már tud rádiófrekvenciát fogni, méghozzá 88.0 MHz és 108 MHz között. Az RDS funkció beállítja a legjobb frekvenciát, így könnyítve meg a dolgunkat. Emellett 8 csatornát tárol előre. Kényelmes funkció az automatikus némítás bejövő hívás esetén.

Zajcsillapítás

Az Interphone Start és Shape sisakbeszélői menetszélbiztos mikrofonnal és NDVC-vel, azaz zajfüggő hangerő szabályzóval rendelkeznek. A Shape kétfajta hangzásmódhoz alkalmazkodó típus, a nyitott és moduláris, nyitható állvédős, illetve a zárt bukósisakokhoz is tud alkalmazkodni.

Egyéb fontos tulajdonságok

Az igényes kialakítás, a minőségi anyagok minden Interphone sisakbeszélő alapvető jellemzői közé tartoznak.  A közvetlen funkciógombok kézre állnak, használatuk kesztyűben is kényelmes és egyszerű. Ezek a sisakbeszélők átgondolt, jó minőségű termékek.

Kialakításuk maximálisan felhasználóbarát.

Mit tud még? Miért jó?

Az Interphone sisakbeszélők alapfunkciókkal rendelkező, kisebb utakra tervezett, rövid hatótávolságú eszközei látszólag drágának tűnnek ugyan ár-érték arányban. De a márka minősége garantálja a hosszú élettartamot és a megbízhatóságot. A prémium kategóriájú Avant képességei pedig magukért beszélnek.

Interphone sisakbeszélőkért KATTINTS IDE!

T-COM SC X2 sisakbeszélő

Felszerelés

A T-COM SC X2 sisakbeszélő alkatrészei erős ragasztóval rögzíthető tépőzárakkal szerelhetőek fel, a külső egység pedig ragasztós csiptetővel rögzíthető.

Hatótávolság

Maximális beszélgetési tartomány 800-1000 méter. 1000 méter akkor lehet, ha nincs fizikai akadály a motorosok között. 10 méter távolságig Bluetooth kihangosítóként is funkcionál a sisakbeszélő.

Kompatibilitás más eszközökkel

Minden Bluetooth-tal rendelkező sisakbeszélővel kapcsolatot tud teremteni, és mindenfajta sisakba beszerelhető.

Üzemidő

Akár 10 órányi beszélgetési időt állapítottak meg a gyártók, ha mobilhoz kapcsolódik az eszköz. 6 óra a beszélgetési ideje, 300 óra a készenléti idő, melyhez 4 órán át kell tölteni a készüléket.

Telefon, zene, rádió

Zenelejátszás, előre és hátra funkcióval és szüneteltetéssel. Automatikusan fogadja a telefonhívásokat, az utolsó számot tárcsázza. A Bluetooth intercom, a mobiltelefonnal létesített Bluetooth kapcsolat, valamint a zenelejátszás funkció között szabadon navigálhatunk.

Zajcsillapítás

DSP visszhangcsillapító és zajcsökkentő technológiával rendelkezik.

Mit tud még? Miért jó?

A T-COM SP X2 sisakbeszélő egy egész kompakt kis eszköz, amely az alapvető igényeket kielégíti, és még motoros-motoros kapcsolatokra is alkalmas.

BT-S2 sisakbeszélő

Felszerelése

A mellékelt tépőzárak segítségével történik a sisakbeszélő felszerelése, de a külső egységet csavarokkal is rögzíthetjük, bár a tesztek szerint ez a megoldás itt nem túl stabil.

Hatótávolság

Maximum 1000 méteres a BT-S2 sisakbeszélő hatótávolsága.

Kompatibilitás más eszközökkel

Összekapcsolható különböző márkájú sisakbeszélőkkel.

Üzemidő

300 óra készenléti idő és 6-10 órás beszélgetési idő jellemzi az eszközt.

Telefon, zene, rádió

A GPS-mobiltelefon-MP3-FM rádió funkciók mind elérhetőek. Telefonbeszélgetés közben automatikusan elnémítja a többi hangzást.

Zajcsillapítás

A sisakbeszélő teszt szerint 120 km/h sebességig érthető a másik motoros.

Tisztán hallható beszédhang jellemzi, jól szűri ki a háttérzajokat, így azoknak is kényelmes a beszélgetés, akikkel motorozás közben beszélünk.

Mit tud még? Miért jó?

Az egyik legolcsóbb a piacon, mégis átgondolt kialakítás és jó minőség jellemzi.

Motoros üdvözlettel

motorozzvelunk csapata

Válogass túráink között >>