vezetéstechnikai képzés és motoros túra | Bosznia és Horvátország útjain

Olyan motorosoknak ajánljuk akik voltak már vezetéstechnikai képzésen, tisztában vannak az alapokkal! Kezdő motorosoknak nem ajánljuk!!!

  vezetéstechnikai képzés + motoros túra: 2 legyet ütsz 1 csapásra:

Bosznia, Horvátország

8motor/ 1instruktor/ 1túravezető

szombattól hétfőig

Jelentkezési határidő

2020. május 7.

Szabad helyek

3 motor

A túra távja

1100 km

A túra startja/vége

Letenye 08:00 | Letenye 15:00

Túravezetők

Coli, Henrik (42RS)

Hiányzás a munkahelyről

1 nap

Nulladik napi szállásban is segítünk!

 Részvételi díj vezetőnek:
325 €

 Részvételi díj utasnak:
205 €

 Egyágyas szoba felára:
80 €

Ha tanulni, fejlődni szeretnél, akkor itt a helyed. Ha simán csak motoroznál egyet az év elején és nem érdekel a vezetéstechnika, nem vagy tisztában az alapokkal  vagy kulturális programokat is keresel egy motoros túrán, akkor ez nem neked való!
Akkor inkább egy másik túrát ajánlunk!

Ezt a túrát a vezetéstechnikának, a motoros tudás fejlesztésének szenteljünk és minden jellemzője (útvonal, megállók, napi távok) ennek van alárendelve. Csak a szokásos pályát most lecseréljük Horvátország legjobb, legizgalmasabb motoros útjaira.

Nem versenyzés a cél, hanem a fejlődés, a biztonságos és élvezetes motorozás akár kanyarban is. Ebben lesz segítségünkre a 42RidingSchool két instruktora Henrik és Zsolt, akik személyre szabott tanácsokkal segítenek minden résztvevőnek, ahogy azt már a Kakucs Ringes képzéseken is megszokhattuk. Sasszemmel figyelnek rád, mennek előtted, mögötted és a megállóknál segítenek, tanácsokkal látnak el. Idén, már videós elemzés is lesz.  😉
Ebben a 3 napban pont az lesz a jó, hogy amiről egyik percben még beszélgetünk pl. a napsütötte tengerparton, azt 10 perc múlva már élesben is ki tudod próbálni, le tudod tesztelni a pazar motoros utakon.

Persze, mint minden túránkon, az ész nélküli motorozást ezen sem toleráljuk és ha a résztvevők közül bárki is veszélyezteti a csapatot, akkor azt eltanácsoljuk a túráról.

A túra ára tartalmazza

  kis csoportban való motorozást

  instruktort (42RS)

  motorozzvelunk.hu útlevelet (kedvezmények gyűjthetők)

2 éjszakai min. 3*-os szállást, 2 fős szobákban
(1 fős szoba feláras)

  2x reggelit és 2x vacsorát

  videós elemzést esténként és személyes tanácsokat

  bosnyák autópályadíjat

  fényképeket

  egy kis ajándékot

Plusz költségek

utasbiztosítás
10% kedvezményel köthető >>

horvát autópálya díj 2x36kn

italfogyasztás, ebéd és minden olyan dolog amit a zöld rész nem tartalmaz

Kinek ajánljuk

Neked, ha

 • tisztában vagy az alapokkal
 • voltál már (bárhol) vezetéstechnikai képzésen

és fejleszteni szeretnéd a motoros tudásod.

Természetesen utasoknak is ajánljuk!

Útvonal

 • aszfaltozott fő és mellékutakon
 • autópályás szakaszokkal
 • íves kanyarokkal
 • keskeny utak és  magam mellé visszafordítós, emelkedő hajtűkanyarok nem lesznek

Tempó, megállók, ebéd

 • 100-110 km/h lakott területen kívül, a csapat igényeihez igazítva
 • 130 km/h autópályán
 • 50 km/h lakott területen belül
 • ha valaki gyorsabban szeretne motorozni, mint a csapat, akkor azt egyénileg megteheti. Ehhez mi minden segítséget megadunk!
 • ha valaki a motorozáséval veszélyezteti a csapat tagjait vagy a forgalom többi résztvevőjét, akkor Őt a második figyelmeztetés után eltanácsoljuk a csoportban való motorozástól

 • 60-90 percnél nem töltünk többet motoron, kivéve ha ezt a csapattal megbeszéljük, persze figyelembe véve a látnivalókat és a tankolásokat
 • egy-egy megállónál mindig elmondják a túravezetők, hogy mennyi időt érdemes ott letölteni és, hogy mikor van a találkozó a motoroknál
 • a megállók is a vezetéstechnikai résznek vannak szentelve, így előfordulhat, hogy több megálló lesz a túrán

 • ha a túra rovására nem megy, ha a csoport beleegyezik, ha időben érünk az esti szállásra ( 18 óra környékén) akkor semmi kifogásunk az éttermi ebéd ellen
 • egyébként meg egy gyors kaja, gyros, hamburger, pizza stb. szerintünk tökéletesen megfelel az egyik megállónál
 • egy éttermi ebéd kb. 1.5-2 óra

Motoros túra részletei

Barcs (H) – Baska Voda (HR) 390 km

A vadlibákat követve délnek fordulunk Barcsról, de a V alak helyett mi inkább a cipzárra esküszünk. Horvátországon át célba vesszük az olcsó benzin hazáját, Bosznia-Hercegovinát. Egy kis hamisítatlan, de zökkenőmentes „balkáni” határátlépést követően, Banja Lukában tankolunk, szusszanunk és kávézunk egyet.
Úgy megyünk, mintha Mostarba mennénk vagy még sem?! Nem hát, mert a hegyek hívó szavára hallgatunk, és elhagyjuk a Vrbas folyó völgyét. Kanyarok, fennsíkok váltogatják majd egymást, úgy érezzük kinyílt a világ. Hegyre fel, majd hegyről le motorozunk, élvezzük a bosnyák tájat, a kiváló minőségű utat, miközben egy-két helyen még látni fogjuk a könyörtelen háború emlékétt. Sőt, egy reptéren is keresztül hasítunk.
A Busko-tó után belépünk horvátékhoz és jöhet egy kis csiki-csuki, parádés aszfalton. A táj is kezd megváltozni, érezni lehet a tenger illatát. Ahogy egyik kanyarból a másikba döntjük a vasat, úgy egyszer csak lábunk elé tárul a kék Adriai-tenger. Sajnálni fogjuk, hogy megjöttünk, úgy mennénk még egy kört, de most inkább go a szállásra, a vacsora már vár minket.

Baska Voda (HR) – Crikvenica (HR) 320km

Reggel a szokásos, közös tornával kezdünk. Na jó nem, illetve nem kötelező, irány a reggeli, pakolás, öltözés és 9kor start. Északnak megyünk, a 8-as úton húzzuk a gázt. Ilyen nincs, azaz igen de csak itt. Kanyarok, tenger a bal láb alatt, jobb váll felett pedig szürke sziklák, előttünk pedig éj fekete kanyargós aszfalt. Belekóstolunk, tetszeni fog! Trogir és Primosten szakítja meg a motoros túrát, pihi, kávé, pálmafa, kell ez is. Utána kicsit a szárazföld felé fordulunk, Krk Nemzeti Park, majd irány a Novigrad-tenger, ami tenger a tengerben, és a Maslenica híd. De ez után jön csak a tuti, a „non plusz ultra”. Amibe a nap elején belekóstolhattunk, na azt most mind megesszük. Olyan élményben lesz részünk, ami csak itt adatik meg. Halljuk a tenger morajlását, érezzük a hullámok erejét, miközben egy fekete tengerparti aszfalton, hegyek árnyékában húzzuk a gázt, porlasztjuk el a benzint és igénybe vesszük a gumink képességeit. Fantörpikus ez a szakasz egészen a szállásunkig, ami Crikvenicában lesz.

Crikvenica (HR) – Letenye (H) 340km

Irány haza! Na, de azért ezen a napon sem fogunk unatkozni. Búcsút intünk az Adriának és a 3-as út kanyarjait választva hátat fordítunk a nagy kékségnek. Úgy tekergünk, mint egy kígyó és bepillantunk a tengerparti Horvátország színfalai, azaz hegyei mögé. Karlovac-nál jön az autópályázás, hogy még időben Letenyére, a túra végpontjára érjünk.

 • Instruktor - HH - R 850 RT
 • Gergely DL - DL 650
 • Laci - BMW R1200 R
 • Túravezető - Pepe - R 1250 GS
 • István - BMW R1200rs
 • Joci - Honda Varadero

Egyéb infó

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg, mivel ezeken keresztül vesszük fel veled a kapcsolatot.  😉

2. Postafiókodba landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak az előleg elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

Foglaló mértéke: 150 € / fő

Ingyenes, ha

 • ha e-mailben – bakapeti@motorozzvelunk.hu – a jelentkezési határidőig megkapjuk a visszamondást
 • ha a jelentkezési határidő után, a megüresedett helyre találunk beugró

Pénzedbe kerül, ha

 • ha elmúlt már a jelentkezési határidő és nem találunk beugrót a helyedre

Mennyibe is?

 • természetesen bárkinek közbe jöhet bármi, így igyekszünk minden esetben költséghatékonyan megoldani a visszamondást és úgy megoldani a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen!
 • jelentkezési határidőig történő visszamondás esetén az előleg, részvételi díj visszajár
 • ha a jelentkezési határidő után mondod vissza túrát, és nem találunk a helyedre mást és nem tudjuk költségmentesen lemondani a szállást, akkor csak a szállás és a szervezési költség fizetendő (ez mindképpen alacsonyabb, mint a részvételi díj), ami túránként eltérő

Ha körvonalazódik a lemondás gondolata, kommunikálj velünk minél előbb, ne hagyd az utolsó pillanatra!

 

 

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!

 

Inkább más országban vagy más időpontban túráznál Velünk?

Nézd meg a többi motoros túra ajánlatunkat.