utasoknak/pároknak kifejezetten ajánljuk

Tirol

vasárnap-szombat

Jelentkezési határidő

2019. május 25.

Szabad helyek

motor

A túra távja

2300 km

A túra startja, vége

Szentgotthárd 08:00
Szentgotthárd 15:30

Túravezetők

Coli, Menyus

Hiányzás a munkahelyről

5 nap

Természetesen nulladik napi szállásban is segítünk, a túra startjának környékén!

Látnivalók

Stelvio, "Disney” kastély, Ötztaler és Kaunertal gleccser, Silvretta, Gavia és még több kisebb-nagyobb hágó

 Részvételi díj
vezetőnek: 580 €

 Részvételi díj
utasnak: 470 €

 Egyágyas szoba
felára: 190 €

A cél Tirol és a 2 500 m feletti hágók, szóval motorozásban nem lesz hiány, de mellette nézelődünk is pl. gleccsereket és a híres “Disney kastélyt” (Neuschwanstein) Németországban. Akár jódlizhatunk is az Alpok két legmagasabb útján, mert ezekhez is lesz szerencsénk. Ezen a körtúrán végigmotorozzuk Tirol parádés és néha eldugott motoros útjait, amik nem véletlenül bakancslistások a motorosok körében. Kanyarban nem lesz hiány, így kezdő túrázóknak, és choppereseknek ezt a túrát nem ajánljuk!

A túra ára tartalmazza

6 éjszakai szállást,
min. 3*-os hotelekben,
2 vagy 1 fős szobákban

osztrák autópályamatricát

 reggeliket (6x)

 vacsorákat (5x)

2 túravezetőt csoportonként
(12 motor/csoport)

 vezetéstechnikai tanácsokat

 fényképeket, videókat

 “idegenvezetést”

Plusz költségek

  utolsó vacsora ára
(étlapos, nem kötelező, kb 15€/fő/alkalom)

 utasbiztosítás ára >>katt ide

üzemanyag

látványutak belépődíja (kb. 40€/motor)
időjárás függvénye

Disney” kastély belépő (15€/fő)

esetleges belépők, ebéd és egyéb egyéni szükségletek

Tempó, megállók

A mindenkori csapathoz igazítjuk a tempót, de nagy általánosságban elmondható:

 • főutakon: 110 km/h
 • autópályán: 130 km/h

Motorozási stílus alapján a csapat akár szét is szedhető, ez esetben mindegyikkel marad egy-egy túravezető.

Pihenők nagyjából 75 percenként, a mosdókhoz és a látnivalókhoz igazítva.

Élvezetes tempóra törekszünk, a “látni és motorozni” jegyében.

Természetesen, ha valaki egyénileg, külön (akár lassabban, vagy gyorsabban) szeretné megtenni a napi szakaszt, szakaszokat, arra is van lehetőség. Ezt kérlek jelezd előre, és mi minden segítséget megadunk neked (útvonal, címek, látnivalók stb.).

Ha a túrán veszélyezteted mások épségét, akkor a második figyelmeztetés után eltanácsolunk a túráról. Természetesen minden segítséget megadva, hogy folytatni tudd a túrát egyedül.

A túra fő- és mellékutakon halad, kanyargós úton, amit kifejezetten ajánljuk utasoknak is.

Kinek ajánljuk

 • akik megfelelő magabiztossággal kezelik a motorjaikat
 • akik nem idegenkednek a kanyaroktól
 • akik szeretik az Alpokat
 • tapasztalt utasoknak

Az ész nélküli száguldást, ha veszélyezteted magad és a résztvevők testi épségét, azt nem toleráljuk!

Részletek

 • Szentgotthárd-Lienz
 • 400 km

Szokásunkhoz híven Körmendről indulunk, majd rágurulunk az A2-es autópályára, amiről csak a Wörthi-tónál fogunk letérni. Pihenésképpen felliftezünk a Pyramidenkogel-re, felülről megnézzük Karintia legszebb tavát és lefelé csúszdázhatunk is egyet kb. 80 méter magasból. Az utolsó etap, na ez pont nekünk való, egy festői völgyben, az országhatárt követve faljuk a kilométereket. Kiváló aszfalt és kanyarok garmadája vár ránk, fülig fog érni a szánk. Egy kis ízelítőt kapunk az előttünk álló napokból, leporoljuk a gumik oldalát, bemelegítünk a hátralévő napokra. Az estét Lienz melletti szállásunkon töltjük!

 • Lienz-Nauders
 • 330 km

Reggeli után egy igazi különlegesség vár ránk, irány a „Staller Ilona” hágó. Bízunk benne, hogy nem kapunk nála piros „lapot” és simán be-, illetve át- tudunk hatolni rajta. Egy eredeti olasz kávészünet után, 2 509 méterről, a Timmelsjoch tetejéről kopogtatunk majd be a sógorokhoz. Ezután jön az Ötztaler gleccserút, ami 2 803 méter magasságú és Európa második legmagasabb útja. Még jó, hogy ez zsákutca, így kétszer tudjuk élvezni ezt az egyedülálló tájat és utat. Innen már “csak” el kell gurulnunk Naudersig, ahol a következő 3 éjszakát fogjuk tölteni.

 • Nauders-Nauders
 • 330 km

Ezen a napon olyan pontosak leszünk, mint egy svájci óra. Pont időben indulunk és pont 48 hajtűkanyart fogunk leküzdeni, hogy felérjük Európa második legmagasabb hegyi átkelőjének tetejére, a Stelviora (2 758 m). Felejthetetlen élmény és nem igaz, amit hallottál róla, mert annál sokkal jobb. Ha megettük a szokásos „kis” grill kolbászkákat, káposztával, mustárral és zsömivel, fényképezkedtünk és kávéztunk a Tibetnél, akkor már csorgunk is lefelé a másik oldalon, hogy elérjük Livigno-t. Az itt található vámmentes területet érdemes kihasználni, ha máshogy nem is, de egy tankolásra mindenképpen. Ha már itt vagyunk, akkor irány a bernáthegyik országa, Svájc és a helyi hegyi utak. Berninapass, Albulapass, Flüelepass és Ofenpass szerepel még a mai nap programjában. Végig jóval 2 000 méter felett fogunk motorozni, le és fel, mint egy hullámvasúton. A nap végén, vacsorára visszatérünk Naudersbe. Este senkit sem kell majd elringatni ezt garantálom! Nem lesz disco 🙂

 • Nauders-Nauders
 • 330 km

Reggeli után, a felkelő napnak hátat fordítunk, irány nyugat. A nap fő attrakciója a Silvretta Hochalpenstrasse lesz, a maga 22 kilométerével. Izgalmas tiroli táj, ami olyan motoros úttal párosul, hogy örömkönnyeket csal a szemünkbe. Ezt kipipálva felmegyünk egészen a német határig és leteszteljük az ottani kalandos, eldugott hegyi utakat, amilyeneket motorjaink csak ritkán láthatnak és a hétköznapi forgalom is messze elkerüli őket. Persze, ezen a napon is felkerül az i-re a pont, jön a Kaunertaler gleccser. 2 750 méteres magasságig motorozunk rajta és csak pár méterrel leszünk alacsonyabban, mint előző nap a Stelvio-n. Páratlan a természet e csodája, az útról nem is beszélve, és ha még fel is “liftezünk” a tetejére, a határhoz, akkor tuti eláll a szavunk! Az estét ismét Naudersben zárjuk.

 • Nauders-Nauders
 • 300 km

Ezen a napon irány a 19. században épült, bajorországi Neuschwanstein kastély, amit sokan csak Disney kastélyként ismernek. Ha már itt vagyunk, akkor kívülről és belülről is meg fogjuk nézni. Persze az oda-, és a visszaút sem lesz unalmas, mert útba ejtünk egy-két hágót.

 • Nauders-Wagrain
 • 300 km

Sajnos a mai napon el kell indulnunk, de nem mondom ki, hogy haza, mert az olyan lehangoló lenne. Szóval nekivágunk a hatodik napnak! Keletnek vesszük az irányt, a Kühtai Sattelen még egy utolsót szívunk a 2 000 méter feletti levegőből, hogy aztán egy kis autópálya szakaszt beiktatva kikerüljük Innsbruck városát. Jenbach után jön az egyik kedvenc szakaszunk, a Zillertal. A Zellbergen, a hegyoldalban haladunk végig olyan panoráma kíséretében, hogy még a Bódi Sylvi kedvéért sem tudnánk levenni róla a szemünket. Aztán jön a Gerlos, ami über jó lesz, és mint mindig, most is egy jót motorozunk rajta. Csak a milka tehenekkel kell vigyázni, tesznek ezek a zebrára és néha az útra is, szó szerint. Rápillantunk Európa leghosszabb vízesésére a Krimml-re, majd integetünk a Glocknernek és a napot Wagrainban zárjuk.

 • Wagrain-Szentgotthárd
 • 300 km

Most már tényleg le kell írnom, irány haza, de azért lesz még egy-két meglepetésünk. Triebener, majd a Gaberl hágó is ránk vár, és ha már itt vagyunk és ők is itt vannak, akkor hajrá, gázt neki. Grazot elérve sajnos véget ér az álom, jön az autópálya és lassan, de biztosan közeledünk Körmendhez, ahol véget ér 7 napos kalandozásunk.

Egyéb infó

Tempó, megállók

A mindenkori csapathoz igazítjuk a tempót, de nagy általánosságban elmondható:

 • főutakon: 110 km/h
 • autópályán: 130 km/h

Ezt a túrát a vezetéstechnikának szenteljük, ezért többször fogunk megállni, időt szeretnénk adni a vezetéstechnikai beszélgetéseknek, az esetleges hibák átbeszélésének, vagy mit lehet másképp csinálni gondolatoknak.

Természetesen, ha valaki egyénileg, külön (akár lassabban, vagy gyorsabban) szeretné megtenni a napi szakaszt, szakaszokat, arra is van lehetőség. Ezt kérlek jelezd előre, és mi minden segítséget megadunk neked (útvonal, címek, látnivalók, stb.).

Ha a túrán veszélyezteted mások épségét, akkor a második figyelmeztetés után eltanácsolunk a túráról. Természetesen minden segítséget megadva, hogy folytatni tudd a túrát egyedül.

Jelentkezés menete

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg  😉

2. Postafiókodban landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak a foglaló – a túra részvételi díjának 15%-a – elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

Túra lemondás

 • A jelentkezési határidőig következmény nélkül, e-mailben vissza lehet mondani a túrát, a foglalók visszajárnak.
 • A jelentkezési határidő utáni lemondásnál, a foglaló nem jár vissza, tekintettel arra, hogy pl. a szállásokat névre szólóan foglaljuk. Természetesen, ha találunk valakit a megüresedett helyre, a részvételi díj egy része (amit át tudunk íratni az új jelentkező nevére) visszajár.
 • Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!