kezdő túrázóknak, utasoknak, pároknak kifejezetten ajánljuk

 Ausztria

péntek-vasárnap

Jelentkezési határidő

2019. május 25.

Szabad helyek

motor

A túra távja

1050 km

A túra startja, vége

Szentgotthárd 08:00
Szentgotthárd 15:30

Túravezetők

Pepe, Zsóóóti

Hiányzás a munkahelyről

1 nap

Természetesen nulladik napi szállásban is segítünk, a túra startjának környékén!

Látnivalók

GrossGlockner, Malta-völgy, Pyramidenkogel, Wörthi-tó, borút, Nockalmstrasse..

 Részvételi díj
vezetőnek: 230 €

 Részvételi díj
utasnak: 190 €

 Egyágyas szoba
felára: 60 €

Ha most kóstolgatod a külföldi motoros túrázást, ha egy rövidebb, de kellemes túrára hoznád el a párodat, ha kikapcsolódnál egy picit, de nincs sok időd, akkor ez a Te/Ti túrátok.
3 napos motoros kikapcsolódás Ausztria legszebb tájain. Kevés autópálya, rövid napi távok, vezetéstechnikai tanácsok és a jó kis osztrák mellékutak, hegyek várnak ránk, persze bakancslistás helyekkel. A Pyramidenkogelt, a Glocknert vagy a malta-völgyi gátas jegeskávét semmi pénzért sem hagynánk ki, ahogy a Nockit sem.  😉
Megnézünk mindent, amit érdemes és belefér 3 napba, ha Ausztriáról van szó! Mindezt még a turisták hada előtt  💡

Nem rohanunk, nem sietünk, élvezzük a csodás tájat és bevezetünk a csoportos motorozás, a motoros túrázás világába.

A túra ára tartalmazza

csapatbontás lehetőségét, motorozási stílus alapján

2 éjszakai szállást,
min. 3*-os hotelekben,
2 vagy 1 fős szobákban

osztrák autópályamatricát

 reggeliket (2x)

 vacsorákat (2x)

2 túravezetőt csoportonként
(12 motor/csoport)

 vezetéstechnikai tanácsokat

 fényképeket, videókat

 “idegenvezetést”

Plusz költségek

 utasbiztosítás ára >>katt ide

üzemanyag

látványutak belépődíja kedvezményesen (kb. 45€/motor)
időjárás függvénye

esetleges belépők, ebéd és egyéb egyéni szükségletek

Kinek ajánljuk

 • akik most csöppenek bele a motoros túrázás világába
 • akik nem csak motoron szeretnének ülni egész nap
 • utasoknak kifejezetten ajánljuk, az útvonal és látnivalók miatt

Az ész nélküli száguldást, ha veszélyezteted magad és a résztvevők testi épségét, azt nem toleráljuk!

Részletek

 • Szentgotthárd-Gmünd
 • 330 km

Szentgotthárdot elhagyva a kertek alatt, akarom mondani szőlészetek között motorozunk és az első pihenő is ekkor éri a csapatot. Kávé, pia, cigi, nő…ööö… nő nem lesz és alkoholos italok sem. Na szóval, ha már ezen a környéken járunk útba ejtjük a lavamündi szerpentint, persze csak egy kis vezetéstechnikai beszélgetés után, elvégre úgy az igazi.  Ahogy a város cukrászdájában lévő almáspite sem utolsó, megkóstoljuk.
Gondolhatnánk, hogy itt a nap vége, de nem, mert jön a Wörthi-tó, méghozzá 890 m+100 m magasból. #jóleszez, és erre mondják azt, hogy “soha el nem felejtős kilátás”-hoz lesz szerencsénk. A bátrabbak akár csúszdával vagy drótkötélen is lejöhetnek a kilátó tetejéből. Ilyenkor már délután lesz, szóval irány az egyik kedvenc motoros utunk, az 52 kanyaros, 2 hágón keresztül vágós Nockalmstrasse. Na, itt szerelembe esel az biztos, zseniális szakasz és a táj, az fenséges. Már csak a milka tehenek hiányoznak! A szállás ettől a ponttól már közel lesz, a hegytetőről már látni is lehet.

 • Gmünd-Gmünd
 • 330 km

Lesz itt minden, mint a búcsúban. Már az odavezető út is felér egy külön motoros túrával. Na, de hova is megyünk? A Glocknerra, Ausztria legmagasabb csúcsához, és legszebb látványútjához, amit most északról hódítunk meg. A fizetőkapunál állva elképzelhetetlen, hogy oda megyünk, oda fel. Pedig igaz, a lovak közé csapunk! A táj, az út, ez maga a motoros paradicsom és ez még csak a kezdet. Felmegyünk Edelweissra 2 571 m, ahova macskaköves hajtűkanyarokkal tűzdelt út vezet fel, jelzem nem csúszik. Felérve a kilátóba, lábunk alatt terül el a világ. Felszedjük állainkat és tovább élvezkedünk ezen a 48 km hosszú alpesi panorámaúton. Több helyen megállunk fényképezni, de igazából minden kanyar után megtehetnénk ezt. Hochtor, majd a Ferenc Jóska kilátó 2 369 m és itt van előttünk maga a csúcs, a 3 798 méterével. Ha szerencsénk van, még mormotákat is etethetünk. Ha már ők esznek, akkor mi is, a kedvenc teraszunkon. Ezt látni kell…
1 200 méterről kezdtünk, majd fel egészen 2 571-ig és most vissza kb. 800 méterre, fantörpikus, páratlan élmény. Na, de haladjunk, azaz motorozzunk tovább. Spittalt kikerüljük és célba vesszük a Malta-völgyet. Egy apró, ám jó minőségű úton gurulunk, egészen amíg a fizetőkapuk el nem állják utunk. Euró elő, sorompó fel és széles vigyorral kattintjuk egyesbe a motorokat, irány felfelé. Egyirányú, elsőrangú aszfalt és kilátás, azt sem tudjuk hova nézzünk, alagútból alagútba csapunk. Hajtűkanyar alagútba, sima liba. Az utolsó „lyukból” kiérve elénk tárul a Malta-völgy. Hát, itt tényleg úgy érezzük magunkat, mint egy törpe az óriások birodalmában! Itt található Ausztria legmagasabb duzzasztógátja, ami 200 méteresre sikeredett! Ha gondoljuk, még bungee jumpingozni is lehet a gát tetejéről de a jegeskávét nem szabad kihagyni. Leülve el lehetne itt tölteni egy napot is, de mi megyünk tova, hogy visszaérjünk szállásunkra.

 • Gmünd-Szentgotthárd
 • 310 km

Főutakat kerülve irány haza. A hangulat garantált lesz, ahogy a kedves kis osztrák motoros mellékutak is, amiket a forgalom messzire elkerül és pont ezért szeretjük őket!

Egyéb infó

Tempó, megállók

A mindenkori csapathoz igazítjuk a tempót, de nagy általánosságban elmondható:

 • főutakon: 110 km/h
 • autópályán: 130 km/h

Motorozási stílus alapján a csapat akár szét is szedhető, ez esetben mindegyikkel marad egy-egy túravezető.

Pihenők nagyjából 75 percenként, a mosdókhoz és a látnivalókhoz igazítva.

Élvezetes tempóra törekszünk, a “látni és motorozni” jegyében.

Természetesen, ha valaki egyénileg, külön (akár lassabban, vagy gyorsabban) szeretné megtenni a napi szakaszt, szakaszokat, arra is van lehetőség. Ezt kérlek jelezd előre, és mi minden segítséget megadunk neked (útvonal, címek, látnivalók stb.).

Ha a túrán veszélyezteted mások épségét, akkor a második figyelmeztetés után eltanácsolunk a túráról. Természetesen minden segítséget megadva, hogy folytatni tudd a túrát egyedül.

A túra fő- és mellékutakon halad, kanyargós úton, amit kifejezetten ajánlunk utasoknak is.

Jelentkezés menete

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg  😉

2. Postafiókodban landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak a foglaló – a túra részvételi díjának 15%-a – elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

Túra lemondás

 • A jelentkezési határidőig következmény nélkül, e-mailben vissza lehet mondani a túrát, a foglalók visszajárnak.
 • A jelentkezési határidő utáni lemondásnál, a foglaló nem jár vissza, tekintettel arra, hogy pl. a szállásokat névre szólóan foglaljuk. Természetesen, ha találunk valakit a megüresedett helyre, a részvételi díj egy része (amit át tudunk íratni az új jelentkező nevére) visszajár.
 • Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!