Albánia, Bosznia, Montenegró

szerda-vasárnap

Jelentkezési határidő

2019. augusztus 20.

Szabad helyek

motor

A túra távja

1 500 km

A túra startja/vége

Barcs 08:00
Mohács 15:30

Túravezetők

Pepe

Hiányzás a munkahelyről

3 nap

Természetesen nulladik napi szállásban is segítünk, a túra startjának környékén!

Látványosságok

Jajce, Mostar, SH20, Kotori-öböl, Lovcen, Sveti Stefan, Mes híd, Tara és Piva kanyon, Durmitor, Szarajevó, Ostrog kolostor

 Részvételi díj vezetőnek: 345 €

 Részvételi díj
utasnak: 260 €

 Egyágyas szoba
felára: 110

Balkáni hangulat, balkáni motorozás a legjobb utakon, a balkán legjobb látnivalóival!
Gyere és ízlelj bele Bosznia, Montenegró és Albánia csodás világába és garantáljuk neked, hogy bele fogsz szeretni ezekbe az országokba. Hegyeken, völgyeken motorozunk, tengerparton kávézunk, sziklába vájt kolostort nézünk, 465-öt lépcsőzünk Montenegró tetejére és esténként megkóstáljuk a balkáni konyha remekműveit. Kiváló utak, kiváló időjárás és fantaszikus helyek várnak rád, ahová akár a párodat is hozhatod nyugodtan. Lesz bazársor is! 🙂 
Nem csak motorozunk, nézelődünk, fényképezünk, hanem beszélgetünk a délszláv háborúról is, na meg a vezetéstechnikáról.
Szállásaink pazar helyen lesznek, a látnivalóktól kb. 10 perces sétára és az estéken sem unatkozunk. 🙂 
#menjünkmár

A túra ára tartalmazza

 Szállásokat, 3* ill. 4* hotelben (4x)

reggeliket (4x)

vacsorákat (2x)

7 motor+1 túravezető/csoportonként

 vezetéstechnikai tanácsokat

 fényképeket, videókat

Büse motoros ruházat és Akrapovic kedvezményt

Plusz költségek

 utasbiztosítás -10% kedvezménnyel:
>>katt ide

üzemanyag

első, utolsó napi vacsora
helyi jellegű étteremben (étlapos, nem kötelező)

bosnyák autópályadíj (kb. 2€/motor)

 ebéd, belépők, italfogyasztás és egyéb személyes költségek

Kinek ajánljuk

Bárkinek, aki rendelkezik némi motoros rutinnal, szeretne egy jót motorozni és közben át szeretnél érezni a balkán egyedülálló hangulatát.
Utasoknak/pároknak kifejezetten ajánljuk!

Chopper-rel, cruiser-rel viszont nem ajánljuk!

Útvonal jellege

 • végig aszfaltozott utakon
 • kanyargós szakaszok is lesznek
 • lehetnek keskenyebb utak
 • kulturális és természeti látnivalókkal

Részletek

Barcs (H) – Mostar (BiH) 400 km

Horvátéknál kezdünk, majd Bosznia egyik legszebb részén motorozunk a délután folyamán. Hegyeken keresztül és két fantörpikus folyó völgyében húzzuk a gázt, amire sokáig emlékezni fogunk. Persze nem csak motorozással telik a nap, megnézünk jó pár 17. századi vízimalmot, aztán a Csontvári vízesés is pont útba esik, na meg a folyóba robbant híd is megér egy fényképet, ahogy a szikla tetején épített 1€-os kilátó mellett sem mehetünk el szó, illetve fék nélkül.
Az estét Mostarban zárjuk. A motorokat alvóba tesszük, zuhanyzunk egy jót, iszunk egy hideg Mostarsko pivo-t és 10 perc séta után már az óvárosban találjuk magunkat az Öreg-híd lábánál. Kicsit beszélünk a délszláv háborúról és vacsorázunk egy istenit.

Mostar (BiH) – Dubrava (MNE) 330km

Reggeli után #nyeteneki, tegnap is bejöttek a folyó menti utak, így ma is ezt választjuk és mit ne mondjak, élményekben gazdag szakasz vár ránk, ahogy egy vízesésnél kávézós megálló is feldobja a napunkat.
Minő véletlen, csodás látvány tárul elénk a következő pihenőnél is, a Kotori-öböl, Európa legdélebbi fjordja jön szembe az egyik kanyarban. Megunhatatlan a látvány, ami beleég az ember lelkébe. Innen lemegyünk a tengerpartra és a titkos látványutunkon krúzolunk végig Kotorig, egy tengerparti palacsintázó beiktatásával és persze nyomunk jó pár fényképet az öbölről. Innen felmegyünk a hegyekbe, kanyar-kanyar-kanyar-kilátás-kanyar és 465 lépcső következik a Lovcenre, Montenegró tetejére. Ha innen lejöttünk és majdnem kiköptük a tüdőnket, akkor már csak a szállás van hátra, persze Sveti Stefan mellett elmotorozva.

Dubrava (MNE) – Mojkovac (MNE) 300km

A Shkodrai-tó partján kezdünk reggel, egy zergeb@szta, de csodás panorámájú úttal megalapozzuk a napot. Ezután átgurulunk Albániába, belekóstolunk a sajátos városi forgalomba és a Mesh hídról ránézünk a Teth-re. Utána jön a “hadd el hadd”, az SH20, ez Albánia egyik gyöngyszeme. Nem csak mi, hanem a helyi tehenek, kecskék is nagyon szeretik, bár igaz, hogy ők egészen más miatt. Egyedülálló hangulata van ennek a vidéknek és a helyi vendéglátásnak is, amit ki is próbálunk. Adunk az életérzésnek, az egyedülálló határátlépéssel is!
Ha beírtak minket a nagy fehér könyvbe, akkor átérünk Montenegróba, a Plav-tó partján is készítünk pár irigylésre okot adó fényképet és a 4*-os hegyoldalban töltjük az éjszakát.

Mojkovac (MNE) – Sarajevo (BiH) 240km

Napfelkelte után tele hassal legurulunk a hegyről és máris Európa legmélyebb kanyonjában találjuk magunkat. A hídnál megpihenünk, de akár át is csúszhatunk egy drótkötélen a Tara folyó felett, ami elég vagány dolog valljuk be. Utána jön a Durmitor NP és ismét egy egysávos, kellemes kis szakasz, amire a legutóbbi túrán a többiek azt mondták, hogy “besza-behu, menjünk vissza”. Fényképezünk, videózunk és tátjuk a szánkat a világ e kis csodáján, de akár kosárlabdázni is tudnánk, elvégre egy fél pályába botlunk az út kellős közepén. Azonban nincs vége a napnak, jön a Piva kanyon, a természet ajándéka. Szívesen leírnám, hogy milyen, de nem tudom, látni és motorozni kell benne.
A napot Szarajevóban és egy igazi, helyi bosnyák étteremben zárjuk (a sörgyárat dobtuk), de még előtte a hegyekből rácsodálkozunk Szarajevóra és megemlékezünk a délszláv háborúról.

Sarajevo (BiH) – Mohács (H) 320 km

Ha jó lesz az idő, már pedig az lesz, akkor a Szarajevó feletti hegyekben motorozunk, kanyargászunk egy kicsit és ebéd után, 14 óra után érünk Mohácsra. Szorítsunk, hogy ne essen, mert ez is egy parádés szakasz, ami után fülig érő szájjal vesszük le a bukósisakot a megállónál.

Egyéb infó

Tempó, megállók

A mindenkori csapathoz igazítjuk a tempót, de nagy általánosságban elmondható:

 • főutakon: 110 km/h
 • autópályán: 130 km/h

Motorozási stílus alapján a csapat akár szét is szedhető, ez esetben mindegyikkel marad egy-egy túravezető.

Pihenők nagyjából 75 percenként, a mosdókhoz és a látnivalókhoz igazítva.

Élvezetes tempóra törekszünk, a “látni és motorozni” jegyében.

Természetesen, ha valaki egyénileg, külön (akár lassabban, vagy gyorsabban) szeretné megtenni a napi szakaszt, szakaszokat, arra is van lehetőség. Ezt kérlek jelezd előre, és mi minden segítséget megadunk neked (útvonal, címek, látnivalók stb.).

Ha a túrán veszélyezteted mások épségét, akkor a második figyelmeztetés után eltanácsolunk a túráról. Természetesen minden segítséget megadva, hogy folytatni tudd a túrát egyedül.

Jelentkezés menete

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg  😉

2. Postafiókodban landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak a foglaló – a túra részvételi díjának 15%-a – elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

Túra lemondása

 • ha a lemondás a túra időpontja előtt több mint 28 nappal történik, úgy a foglaló visszajár és más költség nincs
 • ha a lemondás a túra időpontja előtt 28-21 nappal történik, úgy a részvételi díj max. 25%-a* befizetendő
 • ha a lemondás a túra időpontja előtt 21-15 nappal történik, úgy a részvételi díj max. 50%-a* befizetendő
 • ha a lemondás a túra időpontja előtt 14-8 nappal történik, úgy a részvételi díj max. 75%-a* befizetendő
 • ha a lemondás a túra időpontja előtt 7-1 nappal történik, úgy a részvételi díj 100%-a befizetendő
 • a túra időpontja előtt 28-1 nappal INGYENES a túra lemondása, ha a megüresedett helyre sikerül találni új jelentkezőt
 • meg nem jelenés esetén a részvételi díj 100%-a befizetendő
 • Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

* A befizetendő összeg mértéke a szállások visszamondási feltételeitől függnek!

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!

Rólunk mondtátok