Láss az Alpokon túl! Folyók, várak, sziklák, történelem, hangulatos utak

Szász Svájc (Németország), Csehország

8 motor

vasárnap-szombat

történelem, motorozás, szuper helyek

Jelentkezési határidő

2020. április 30.

Szabad helyek:

7 motorból 1 motor

A túra távja

1 900 km

A túra startja/vége

Hegyeshalom 08:00 | Hegyeshalom 15:30

Túravezető

Zsóóóti

Hiányzás a munkahelyről

4 nap

Nulladik napi szállásban is segítünk!

 Részvételi díj vezetőnek:

495€

Részvételi díj utasnak:

380€

 1 ágyas szoba felára:

130€

Célkeresztünkbe az Elba által kettévágott terület, a Németország és Csehország határán fekvő, rendkívül változatos felszínű, különleges sziklaformációiról híres  Cseh Svájc és Szász Svájc régió kerül. Hangulatos helyek, imádnivaló mellékutak, csodás környezet, egy igazi utasbarát túra, olyan látnivalókkal amilyeneket máshol nem találsz.

Drezda újjáépített óvárosa, homoksziklák, várak, folyók kísérik utunkat, na meg Karlovy Vary és Cesky Krumlov is szerepel a látnivalók között.
2 teljes napot szánunk Szász Svájcra, mert a múltkor nem volt elég rá az egy nap.

Gyere, láss túl az Alpokon és motorozz velünk ezen a fantörpikus túrán…

A túra ára tartalmazza

6 éjszakai min. 3*-os szállást, 2 fős szobákban
(1 fős szoba feláras)

  6x reggelit

  osztrák autópályamatrica árát

  vezetéstechnikai tanácsokat

  fényképeket

  egy kis ajándékot

Plusz költségek

utasbiztosítás
10% kedvezményel köthető >>

belépőjegyek ára (kb. 40 €/fő)

vacsorák ára (kb. 15€/fő/alkalom)
nem kötelező, étlapról választós

italfogyasztás, ebéd és minden olyan dolog amit a zöld rész nem tartalmaz

szasz svajc motoros túra drezda motorozzvelunk

Kinek ajánljuk

 • utasoknak kifejezetten
 • olyan motorosoknak akik át tudnak nézni az Alpokon és kíváncsiak a történelemre, a gyönyörű helyekre
 • akik nem akarnak rohanni
 • ha choppered, cruisered van, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot

Az ész nélküli száguldást, ha veszélyezteted magad és a résztvevők testi épségét, azt nem toleráljuk!

Nulla motorosrutinnal senkinek!

Útvonal

 • aszfaltozott utakon halad
 • kanyarok lesznek
 • keskeny utak előfordulhatnak
 • magam mellé visszafordítós hajtűkanyarok nem lesznek

Tempó, megállók, ebéd

 • 100-110 km/h lakott területen kívül, a csapat igényeihez igazítva
 • 130 km/h autópályán
 • 50 km/h lakott területen belül
 • ha valaki gyorsabban szeretne motorozni, mint a csapat, akkor azt egyénileg megteheti. Ehhez mi minden segítséget megadunk!
 • ha valaki a motorozáséval veszélyezteti a csapat tagjait vagy a forgalom többi résztvevőjét, akkor Őt a második figyelmeztetés után eltanácsoljuk a csoportban való motorozástól

 • 60-90 percnél nem töltünk többet motoron, kivéve ha ezt a csapattal megbeszéljük, persze figyelembe véve a látnivalókat és a tankolásokat
 • egy-egy megállónál mindig elmondják a túravezetők, hogy mennyi időt érdemes ott letölteni és, hogy mikor van a találkozó a motoroknál

 • ha a túra rovására nem megy, ha a csoport beleegyezik, ha időben érünk az esti szállásra ( 18 óra környékén) akkor semmi kifogásunk az éttermi ebéd ellen
 • egyébként meg egy gyors kaja, gyros, hamburger, pizza stb. szerintünk tökéletesen megfelel az egyik megállónál
 • egy éttermi ebéd kb. 1.5-2 óra

Motoros túra részletei

Hegyeshalom (H) – Chełmsko Śląskie (PL) 420km

A start sípszó után 3 perccel motorra pattanunk és irány Brno. Integetünk a MotoGP pályának, határon (konkrétan a cseh-lengyel) motorozunk és megcélozzuk a homokkövek birodalmát, a Broumovsko Tájvédelmi Körzetet. Kicsit leszállunk a gépsárkányokról és sétálunk pár percet a furcsa,  akár 80-90 millió éves homokövek között. A kevésbé romboló emberi beavatkozásnak köszönhetően a táj itt még inkább megőrizte szépségét és ökológiai értékeit aminek köszönhetően igen érdekes “kavicsokat” fényképezhetünk. A napot Lengyelországban, egy hotel vacsoraasztalánál zárjuk.

Chelmsko Śląskie (PL) – Zittau (D) 250km

Reggeli napi program átbeszélése után gyorsan átgurulunk Csehországba, bemotorozunk a Krkonošský Nemzeti Parkba, ahol az Elba folyó is ered és megnézzük a Pancava vízesést. Itt két legyet ütünk egy csapásra, ugyanis látni fogjuk (felülről) rögtön az Elbát is, ami végig kíséri a következő 2 napunkat. Ezután ismét egy kis motorozás következi, tudod olyan hangulatos, eldugott kis utakon, hogy aztán egy igazi motoros, barlangos kávézóban szusszanjunk egyet. A napot már Németországban, Szász Svájc  határán zárjuk, a szokásos motorozzvelunk.hu-s esti dumapartyval.

Zittau (D) – Zittau (D) 140km

Ezt a 2 napot Szász Svájc és Cseh Svájc szépségéire szánjuk: Königstein vár, Pirna, Bastei, Drezda… de akár egy sárga villamosra is felpattanhatunk, ami a  Lichtenhainer Wasserfall-hoz repít el minket. Jut eszembe, hogy a híres közlekedési múzeumot sem hagyjuk ki. 😉
Ha ezeken a napokon gyalog túrázni szeretnél arra is van lehetőség, ugyanis szebbnél szebb célpontok között válogathatsz (Lillienstein, Prebischtor).

Zittau (D) – Karlovy Vary (CZ) 250km

Az ötödik napon ismét motorozás lesz, méghozzá a cseh-német határ zegzugos útjain, jól fog esni az előző, norbi updatés nap után. Természetesen Karlovy Varyban megállunk, siklózunk egy kicsit és meg sem állunk a Diána toronyig. A napot a város melletti szállásunkon zárjuk.

Karlovy Vary (CZ) – Cesky Krumlov (CZ) 320km

Délnek vesszük az irányt és a Sumava Nemzeti Park fáinak árnyékában motorozunk egészen az UNESCO védelmet élvező kis ékszerdobozig Cesky Krumlovig, ahol az esténket töltjük. Mesebeli tájon faljuk majd a kilométereket, hol patakokkal versenyzünk, hol pedig zöldellő mezőkön vágunk keresztül, persze csak is közúton. Az éjszakát Hotelban, és ágyban töltjük, de sörgyárban vacsorázunk ????. Ha jól osztjuk be az időnket, akkor még megnézünk egy motorkerékpár múzeumot is Kašperské Hory főterén.

 Cesky Krumlov (CZ) – Hegyeshalom (H) 320 km

Reggeli után a lovak közé csapunk és visszatérünk Ausztriába. Most a világörökség egyik részét, Wachaut vesszük célba. 30 kilométeres szakasz, ami végig a Duna parton vezet és jó pár Dunakanyar látványával leszünk gazdagabbak egészen Kremsig. Innen már autópályára kényszerülünk és Bécset kikerülve érkezünk meg Hegyeshalomra, ahol a túránk véget ér.

 • Túravezető - Zsóóóti - BMW R 1250 GS
 • Sipi - Honda ST1300 PAn Europa
 • Laci - BMW R1200 ADV.
 • Era - Honda CBF600
 • Zsolti - Yamaha FJR 1300A
 • Laci - BMW F650GS
 • Szil - bmw r1250gsa

Egyéb infó

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg, mivel ezeken keresztül vesszük fel veled a kapcsolatot.  😉

2. Postafiókodba landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak a foglaló elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

Foglaló mértéke: 100 €/fő

Ingyenes, ha

 • a jelentkezési határidőig megkapjuk a visszamondást
 • ha a jelentkezési határidő után, a megüresedett helyre találunk beugró

Pénzedbe kerül, ha

 • ha elmúlt már a jelentkezési határidő és nem találunk beugrót a helyedre

Mennyibe is?

 • természetesen bárkinek közbe jöhet bármi, így igyekszünk minden esetben költséghatékonyan megoldani a visszamondást és úgy megoldani a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen!
 • jelentkezési határidőig történő visszamondás esetén a foglaló, részvételi díj visszajár
 • ha a jelentkezési határidő után mondod vissza túrát, és nem találunk a helyedre mást és nem tudjuk költségmentesen lemondani a szállást, akkor csak a szállás és a szervezési költség fizetendő (ez mindképpen alacsonyabb, mint a részvételi díj)

Ha körvonalazódik a lemondás gondolata, kommunikálj velünk minél előbb, ne hagyd az utolsó pillanatra!!

 

 

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!

 

Inkább más országban vagy más időpontban túráznál Velünk?

Nézd meg a többi motoros túra ajánlatunkat.