Horvátország

péntektől vasárnapig

Jelentkezési határidő

még lehet...
(lemondás határidő: 2019. szeptember 15.)

Szabad helyek

A túra távja

1000 km

A túra startja/vége

Letenye 08:00
Letenye 14:00

Túravezetők

Feri, Menyus, Zoli

Hiányzás a munkahelyről

1 nap

Természetesen nulladik napi szállásban is segítünk, a túra startjának környékén!

Jellege

2 túra 1en belül: kanyargászás a 8-ason vagy szigetezés és riviérán motorozás, nézelődés

 Részvételi díj
vezetőnek: 210 €

 Részvételi díj
utasnak: 150 €

 Egyágyas szoba
felára: 60 €

Még motoroznál egy jót a téli nagy pihenő előtt? Hát most itt az alkalom, spájzoljunk be még jó pár élményt a télre!
Horvátországba megyünk, egy szálláson alszunk mindkét este és 2 lehetőség közül választhatunk, hogy mihez is lesz kedvünk a túra második napján. Ha kezdő túrázó vagy, akkor irány a szigetek, a látnivalók és a riviéra, na meg az Isztria.
Ha inkább az íveket választanád és kicsit koptatnád a gumi szélét, akkor irány a Jadranska magistrala, a tengerparti szerpentin, na meg Pag sziget.
Te mit választasz?

A túra ára tartalmazza

2 éjszakai szállást

  reggeliket és vacsorákat (2x)

  túravezetőt 8 motoronként

  vezetéstechnikai tanácsokat

  fényképeket

  videókat

  egy kis ajándékot

Plusz költségek

horvát autópályadíjak (2x36KN)

utasbiztosítás ára >>katt ide

üzemanyag

ebéd és egyéb személyes költségek

Tempó, megállók, utak?

A mindenkori csapathoz igazítjuk a tempót, de nagy általánosságban elmondható:

 • főutakon: 100-110 km/h
 • autópályán: 130 km/h

Természetesen, ha valaki egyénileg, külön (akár lassabban, vagy gyorsabban) szeretné megtenni a napi szakaszt, szakaszokat, arra is van lehetőség. Ezt kérlek jelezd előre, és mi minden segítséget megadunk neked (útvonal, címek, látnivalók, stb.).

Ha a túrán veszélyezteted mások épségét, akkor a második figyelmeztetés után eltanácsolunk a túráról. Természetesen minden segítséget megadva, hogy folytatni tudd a túrát egyedül.

Útvonal jellege:

 • lesznek autópályás szakaszok
 • kanyarokkal is találkozhatsz
 • hajtűkanyar is lehet
 • aszfaltozott utakon haladunk, amik pl. egy nagy eső után koszosak is lehetnek (mint bárhol a világon)

Kinek ajánljuk?

Neked, ha

 • ha van némi motoros rutinod
 • még akkor is ha most csöppensz bele a motoros túrázásba
 • ha be tudsz állni a “sorba”
 • nem chopper-ed/cruiser-ed van
  (nincs semmi bajunk a fenti típusokkal, de a tapasztalatunk alapján, ezekkel a motorokkal sokkal nehezebb végig motorozni a túra útvonalán)
  Ha ilyen motorod van, és úgy érzed nem lesz gond, akkor várunk sok szeretettel

Letenye (H)-Crikvenica(HR) 310km

Letenyén egy kis túraismertetést követően motorkerékpárra pattanunk és elstartolunk. Zágrábig az A4-es autópályán portyázunk, majd a Hip Hop Boyz tanácsát megfogadva „felmegyünk a hegyekbe”, méghozzá a Medve-hegyre. Szerpentinezünk, kávézunk egy kicsit és a Medve-várat elérve sétálunk is egy keveset. Innen leereszkedve gurulunk tovább az A4-en, egészen Károlyvárosig. A karlovaci lehajtót megpillantva, index jobbra és ráfordulunk a 3-as útra. Nem illik ajtóstul rontani a házba, ezért először megismerkedünk Horvátország rejtett, tengerpart nélküli arcával. Motoros etap lesz ez is, főleg úgy, hogy teszünk bele egy kis csavart. Carov Most-nál biztosan megállunk, elvégre hangulatos kis tóparti büfébe botlunk. Innen már csak egy feladatunk van, elmotorozni a szállásra, ami Crikvenica-ban, a tengerparton lesz. Jelzem, ez a szakasz sem lesz unalmas és végre megpillantjuk a kék Adriai-tengert. Este vacsora és dumaparti a program.

Crikvenica(HR)-Crikvenica(HR) 320 km

 “A” vezrió 

Ezt azoknak ajánljuk, akik nem kíváncsiak a sok kanyarra és egy különleges, kicsit light-os napra vágynak!

Reggeli után, térkép felett eligazítás, majd cipzárba állunk és kilométerről kilométerre, szigetről szigetre „ugrálva” motorozunk előre. Krk-en, Horvátország legnagyobb, középkori szigetén kezdünk. Hol kis hangulatos falvakon keresztül, hol szőlő ültetvények mellett, hol pedig a kék Adriai-tenger partján húzzuk a gázt. Egy dologra kell majd vigyázni, hogy ne szoruljunk be a világ legkeskenyebb utcájába, Vrbnik-ben! Ha itt végzünk, elfoglalunk egy kompot és átevezünk Cres-re. Amikor ismét szárazföld lesz a kerekeink alatt, Valun-t vesszük célba és “jól lenézünk”. De csak azután, hogy megjártuk horváték legöregebb, 4000 éves, és még a mai napig lakott települését. Reméljük, hű lesz hozzánk a sziget, ugyanis ez Európa egyik legnapsütöttebb helye. Innen északnak fordulunk és IV. Béla nyomába eredünk, aki megtalálja, vendégünk egy esti sörre! Itt megmotorozzuk a „mini jadranska magistrala”-t, ami (ismét) egy motoros szívet megdobogtató szakasz lesz. Na, de ezután irány a komp, egy másik komp, mert a komp nem vár, mert akkor nem úszna… szóval Porozina-ból átkelünk Brestova-ba. Kérem szépen, ez már az Isztria lesz és a 66-os út tengerparti kanyarjai várnak ránk. Szuper lesz! Eszünk egy krémest a panoráma kanyarban és beugrunk a horvát “Monte-Carloba”, Opátiába is. Előtte azonban felmotorozunk a Vojakra, hogy 1405 méteres magasságból lenézzünk az Isztriára és a Kvarner-öbölre. Jók ezek a mai VR szemüvegek is, de élőben sokkal szebb a látvány, ütni fog! A napot ismét Crikvenicában, a vacsora asztaloknál zárjuk.

 “B” vezrió 

Azoknak ajánljuk, akik kanyargásznának egy kicsit, de ésszerű keretek között.

Délnek vesszük az irányt és kanyargászunk egészen a piros korlátos hídig. Tudod, ez a tengerparti útnak az a része, amit a legjobb, mind motorozás, mind pedig látvány szempontjából. Tévedés ne essék, nem versenypálya, de egy élvezetes és felelősségteljes tempóban nagyon jót lehet rajta motorozni, na meg kávézni és ebédelni is. A hídnál nem fordulunk vissza, hanem bekukkantunk Pag-ra, a só szigetre és egy víziúton a Jadrolinja hathatós segítségével jutunk vissza a 8-asra, majd a szállásunkra.

Crikvenica(HR)-Letenye(HR) 310 km

Utolsó nap, irány haza! Nem cicázunk és a „nyolcason”, a tengerparton, sirályokkal versenyezve délnek motorozunk. Senjnél a szokásos kávézónkban iszunk egy jó feketét, elbúcsúzunk a nagy kékségtől és irány a 23-as út, a hegyen át. Kicsit kanyargászunk és bujkálunk az autópálya elől. Ogulinnál sajnos véget ér a móka, itt a pálya és mivel haza szeretnénk érni időben, ezen folytatjuk tovább utunkat Letenyéig.

Egyéb infó

Jelentkezés menete

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg  😉

2. Postafiókodba landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak a foglaló – a túra részvételi díjának 15%-a – elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

Túra lemondás

 • A jelentkezési határidőig következmény nélkül, e-mailben vissza lehet mondani a túrát, a foglalók visszajárnak.
 • A jelentkezési határidő utáni lemondásnál, a foglaló nem jár vissza, tekintettel arra, hogy pl. szállásokat névre szólóan foglaljuk. Természetesen, ha találunk valakit a megüresedett helyre, a részvételi díj egy része (amit át tudunk íratni az új jelentkező nevére) visszajár.
 • Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

* A látnivalók, az útvonal az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!

Rólunk mondtátok