utasoknak/pároknak kifejezetten ajánljuk

Olaszország, Szlovénia, Ausztria

csütörtök-hétfő

Jelentkezési határidő

2019. május 8.

Szabad helyek

motor

A túra távja

1500 km

A túra startja, vége

Letenye 08:00
Szentgotthárd 15:00

Túravezetők

Coli, Zoli

Hiányzás a munkahelyről

2 nap

Természetesen nulladik napi szállásban is segítünk, a túra startjának környékén!

Látnivalók

Garda-tó, Jeruzalem, Dolomitok, Triglav NP, Napóleon-híd, ~18 db hágó

 Részvételi díj
vezetőnek: 385 €

 Részvételi díj
utasnak: 305 €

 Egyágyas szoba
felára: 120 €

Cél Trento környéke, a Lago di Garda (Garda-tó), Olaszország legnagyobb tava, ahol keveredik a hegyvidéki és a mediterrán hangulat. A középső napot direkt rövidre terveztük, szeretnénk kiélvezni a Garda-tó környékét. Ha valaki szeretne még többet motorozni és az egész napot a nyeregben töltené, neki is tudunk segíteni.  😉
Csodás tájak, kalandos hegyi utak várnak ránk, erre a Dolomitok csipkés és eldugott hágói adják a garanciát, na meg Szlovénia apró mellékutait sem hagyjuk ki. Persze a kedvencünk a Giau, vagy a cortinai fagyizás/sütizés sem marad ki, ahogy a tavalyi nagy kedvencünk az alagutas hágó is szerepel a programban.

A túra ára tartalmazza

4 éjszakai szállást,
min. 3*-os hotelekben,
2 vagy 1 fős szobákban

 reggeliket (4x)

 vacsorákat (2x)

7 motor/csoport +1 túravezető

 vezetéstechnikai tanácsokat

 fényképeket, videókat

 “idegenvezetést”

Plusz költségek

  2 vacsora ára
(étlapos, nem kötelező, kb 15€/fő/alkalom)

 utasbiztosítás ára >>katt ide

üzemanyag

 ha szükség lesz rá, a szlovén ill. osztrák autópályamatrica ára
(a tervezett útvonal elkerüli az autópályát)

esetleges belépők, ebéd és egyéb egyéni szükségletek

garda to motoros túra

Jellege

 • fő- és mellékutakon
 • hágókkal, kanyarokkal
 • pihenőnappal a Garda-tónál
 • keskeny utak előfordulhatnak
 • utasoknak is ajánljuk

Kinek ajánljuk

Bárkinek, aki szeretne egy jót motorozni és baráti hangulatra vágyik. Lehetőség van egyénileg is végigmenni a túra útvonalán, de a 2 csoport valamelyikében biztos, hogy megtalálod a helyed.
Ha kezdő túrázó vagy, akkor kérd ki a véleményünket és örömmel átbeszéljük veled a túrát, hogy megfelelő döntést tudj hozni vele kapcsolatban.
Mi élményeket szeretnénk neked adni, nem pedig elijeszteni a motoros túrázástól.

Nulla motorosrutinnal senkinek se ajánljuk!

Utasoknak kifejezetten ajánljuk, kanyargós és néha keskeny utak is előfordulhatnak!

Részletek

 • Letenye-Bovec
 • 400 km

Ljubjana fele vágtatunk, de Jeruzalem-nél kávészünetet tartunk, aztán a Száva völgye csodás útjaival elcsábít minket, szóval arra vesszük az irányt. Hangulatos mellékutakon – ahol a szlovén autós se jár – kanyargászunk, majd a fővárost elkerülve, a Polhograjski Dolomiti parkot érintve, az Isonzó folyó völgyében porlasztjuk el benzinünket. Az estét egy boveci hotelben töltjük. Felkeresünk egy háborús emlékhelyet, ugyanis van magyar vonatkozása a környéknek. Az első világháború alatt 1915-től 1917-ig, itt vívták a híres isonzói csatákat, szám szerint tizenkettőt. Sok magyar katona vesztette életét a környéken.

 • Bovec-Levico Terme
 • 310 km

A Dolomitok árnyékában, konkrétan a szoknyája alatt töltjük a napot, belépünk a csipkés hegyek országába. A turisták által megcélzott, túlzsúfolt hágókat mellőzzük, helyettük az apró, ám annál élvezetesebb és szebb, na meg forgalommentes hegyi átkelőkön kalandozunk egész nap. Elvégre motorozni jöttünk és nem pedig araszolni a forgalomban. Útba ejtünk egy kis hegyi kápolnát is, ahonnét “álleesős” lesz a kilátás, aztán 6 igazi dolomitos, hegyes szürke sziklás hágó leküzdése után érkezünk meg szállásunkra (2 éjszakát töltünk itt). Ami a magasságot illeti, ingázni fogunk, ugyanis hol 1600 méteres magasságot mutat a Garmin, majd 900 m-t, majd újra 1000 m fölé kapaszkodunk.

 • LevicoTerme-Levico Terme
 • 140 km

Olaszország legnagyobb tava határozza meg a napunkat. Aki szeretne, lazulhat a parton, de aki ránk hallgat, egy kis lazulás után megnézi velünk “felülről” a Garda tavat és eszünk egy pastát. Isteni a kaja és a látvány is, szeflizni ér 😉 . Nem szeretsz? Hát itt majd megszereted!
Aztán motorozunk még egy patak jó pár éves munkája által kivájt keskeny szurdokban, és persze a parti alagutas szakaszt sem felejtjük ki. Olyan érzés itt motorkázni, mintha a hegyvidék és a síkság határán lennénk, és valóban ott is vagyunk. Mielőtt azonban hívna minket a “sík”, gyorsan a szállás fele fordulunk és 2 hágót beiktatva “igénytelen” helyeken motorozva érünk vissza a szállásra.

 • LevicoTerme-Mauthen
 • 320 km

Vágjunk át a Dolomitok szívén és együnk egy jó olasz fagyit, sütit, de persze a szokott helyünkön Cortina-ban! Kisebb-nagyobb 2000 m alatti és feletti hágókat legyőzve megdolgoztatjuk a motorjainkat a kedvenc hágókon, pl. a 2233 m magas Giau-n és csúcsra törünk. Aztán felmegyünk a “3 hegyhez”, ami tavaly is osztatlan sikert aratott minden résztvevő körében. Mondjuk, ha nem sípolunk kétszer, hogy “indulás”, akkor még most is ott lennénk belefeledkezve a táj szépségébe, mert a csipkés hegyek hangulata magával ragadó. Levezetésnek meg ott van a biciklis, alagutas eldugott hágó.

 • Mauthen-Szentgotthárd
 • 320 km

Aki nagyon siet haza, mehet végig pályán, de mi egy izgalmasabb utat ajánlunk helyette. Pajzánul a 69-es is bekerült az útvonalba, ahogy a Soboth-tónál lévő hamburgeres megálló is. Tökéletes levezetése lesz ez a túrának.

Egyéb infó

Tempó, megállók

A mindenkori csapathoz igazítjuk a tempót, de nagy általánosságban elmondható:

 • főutakon: 110 km/h
 • autópályán: 130 km/h

Motorozási stílus alapján a csapat akár szét is szedhető, ez esetben mindegyikkel marad egy-egy túravezető.

Pihenők nagyjából 75 percenként, a mosdókhoz és a látnivalókhoz igazítva.

Élvezetes tempóra törekszünk, a “látni és motorozni” jegyében.

Természetesen, ha valaki egyénileg, külön (akár lassabban, vagy gyorsabban) szeretné megtenni a napi szakaszt, szakaszokat, arra is van lehetőség. Ezt kérlek jelezd előre, és mi minden segítséget megadunk neked (útvonal, címek, látnivalók stb.).

Ha a túrán veszélyezteted mások épségét, akkor a második figyelmeztetés után eltanácsolunk a túráról. Természetesen minden segítséget megadva, hogy folytatni tudd a túrát egyedül.

A túra fő- és mellékutakon halad, kanyargós úton, amit kifejezetten ajánljuk utasoknak is.

Jelentkezés menete

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg  😉

2. Postafiókodban landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak a foglaló – a túra részvételi díjának 15%-a – elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

Túra lemondás

 • A jelentkezési határidőig következmény nélkül, e-mailben vissza lehet mondani a túrát, a foglalók visszajárnak.
 • A jelentkezési határidő utáni lemondásnál, a foglaló nem jár vissza, tekintettel arra, hogy pl. a szállásokat névre szólóan foglaljuk. Természetesen, ha találunk valakit a megüresedett helyre, a részvételi díj egy része (amit át tudunk íratni az új jelentkező nevére) visszajár.
 • Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!