utasoknak/pároknak kifejezetten ajánljuk

 Bosznia-Hercegovina

szombat-szerda

Jelentkezési határidő

2019. május 15.

Szabad helyek

motor

A túra távja

1200 km

A túra startja, vége

Barcs 08:00
Mohács 14:00

Túravezetők

Laza, Zsó

Hiányzás a munkahelyről

3 nap

Természetesen nulladik napi szállásban is segítünk, a túra startjának környékén!

Látnivalók

Mostar, Sarajevo, Srebrenica, Vukovar

 Részvételi díj
vezetőnek: 355 €

 Részvételi díj
utasnak: 280 €

 Egyágyas szoba
felára: 120 €

Ezen a túrán, -a motorozás mellett- a 23 évvel ezelőtt véget ért, délszláv háborút állítjuk a középpontba. Rengeteg információval, történettel, adattal színesítve, fontos és meghatározó helyszíneken beszélgetünk majd, a XX. századi Európa történelmének eme szégyenfoltjáról, erről az értelmetlen háborúról.
Ráadásul erre a túrára, a párodat is nyugodtan hozhatod. Még akkor is, ha -annyira azért- nem rajong a motorozásért, mert az oda- és a hazautat leszámítva, nem lesznek extrém nagy távok. Viszont lesz bazársor, kéz- és aranyművesek utcája, shoppingolási lehetőség, sétáló utca, város nézés, finom ételek, török(ös) kávézások és rengeteg beszélgetés.

A túra ára tartalmazza

4 éjszakai szállást,
min. 3*-os hotelekben,
2 vagy 1 fős szobákban

 reggeliket (4x)

 utolsó napi vacsorát

2 túravezetőt csoportonként
(12 motor/csoport)

 vezetéstechnikai tanácsokat

 fényképeket, videókat

 “idegenvezetést”

Plusz költségek

  3 vacsora ára
(helyi éttermekben, étlapoks, nem kötelező, kb 15€/fő/alkalom)

 utasbiztosítás ára >>katt ide

üzemanyag

esetleges belépők, ebéd és egyéb egyéni szükségletek

délszláv motoros túra

Tempó, megállók

A mindenkori csapathoz igazítjuk a tempót, de nagy általánosságban elmondható:

 • főutakon: 110 km/h
 • autópályán: 130 km/h

Motorozási stílus alapján a csapat akár szét is szedhető, ez esetben mindegyikkel marad egy-egy túravezető.

Pihenők nagyjából 75 percenként, a mosdókhoz és a látnivalókhoz igazítva.

Élvezetes tempóra törekszünk, a “látni és motorozni” jegyében.

Természetesen, ha valaki egyénileg, külön (akár lassabban, vagy gyorsabban) szeretné megtenni a napi szakaszt, szakaszokat, arra is van lehetőség. Ezt kérlek jelezd előre, és mi minden segítséget megadunk neked (útvonal, címek, látnivalók stb.).

Ha a túrán veszélyezteted mások épségét, akkor a második figyelmeztetés után eltanácsolunk a túráról. Természetesen minden segítséget megadva, hogy folytatni tudd a túrát egyedül.

A túra fő- és mellékutakon halad, kanyargós úton, amit kifejezetten ajánljuk utasoknak is.

Kinek ajánljuk

Természetesen mindenkinek, de első sorban azoknak, akiket érdekel a közelmúlt történelme.
Sok ember fejében, Bosznia-Hercegovina neve, negatív érzésekhez kapcsolódik. Többek között, ezen szeretnénk most változtatni, ezzel a túrával. Ha jártál már Szarajevóban vagy Mostarban, kizárt, hogy ne vágynál vissza! Voltál már, de nem tetszett? Gyere velünk és tuti, hogy imádni fogod! Nem voltál még? Ne hibázz, jelentkezz!  😉

Nulla motorosrutinnal senkinek!

Részletek

 • Barcs-Mostar
 • 400 km
A kora reggeli gyors csapatösszevonást és eligazítást követően, rögtön bele is csapunk a lecsóba. Akarom mondani az ajvárba. 😀 Az első napi “küldetésünk”: elérni Mostart. Ez már többször sikerült az elmúlt évek során; most sem lesz különöse(bbe)n nehéz feladat, főleg, hogy a kötelező megállókat leszámítva, nem kívánjuk húzni az időt sehol sem. A standar látnivalókat ezúttal hanyagoljuk, helyettük teljesen másokat keresünk.
Este egy mostari, óvárosi közös séta, majd vacsora keretében, elkezdjük a történelemórát. Izgulni nem kell, felelés, dolgozatírás -még ezen a napon- nem lesz! A beszélgetés során fellépő szájszárazság megelőzésére, a Mostarsko pivot ajánljuk.
 • Mostar-Sarajevo
 • 200 km
Hajnalban futással, reggeli tornával, majd egy kiadós reggelivel kezdjük a napot. (Ebből persze csak a reggeli igaz!) 😉 Búcsúzóban a várostól, még vetünk egy pillantás Mostárra, de ezúttal felülről. Ha már motorral vagyunk, motorozzunk is egy kicsit. A Blidinje nemzeti parkon keresztül vágva, Jablanica felé tartunk, majd Szarajevót vesszük célba. Igyekszünk ide is időben érkezni, hogy a patináns sörgyári vacsoránk előtt, és persze utána is, -de helyette semmiképp!- maradjon még időnk minél többet magunkba szívni, ennek a végtelenül színes városnak a hangulatából. Itt aztán garantált, hogy lesz miről beszélgetni. Ha kicsit hosszabbra nyúlik az éjszaka, az sem tragédia, hiszen másnap -bár unalmas nem lesz- nem fogunk sokat motorozni.
 • Sarajevo-Sarajevo
 • 100 km
Aki korán kel, a városnak egy másik, az éjszakai pezsgő, nyüzsgőtől, teljesen eltérő arcával ismerkedhet meg. Aki nem kel korán, na itt az is korán fog. 🙂 A müezzinek hajnali imára hívó éneke, nem igazán szokványos, az európai fülek számára. Kapkodnunk nem kell, hiszen az egész napot Szarajevónak és a környékének szenteljük. Megpróbáljuk a lehetetlent, elképzelni azt, hogy Szarajevó és a város lakói, hogyan voltak épesek túlélni, a 1460 napig tartó, az újkori hadviselés történetében leghosszabb város ostromot. Elsétálunk egy parkba, ahol a gyermek áldozatok emlékműve áll, meglátogatjuk az alagút múzeumot, a sport és háborús szempontból is fontos bobpályát, és a városban több olyan épületet is felkeresünk, ami valamiért fontos szerepet játszott a háború alatt. Este, egy hamisítatlan bosnyák étteremben ismerkedünk majd, a helyi konyhaművészet remekeivel.
 • Sarajevo-Tuzla
 • 240 km
Reggeli, pakolás, indulás. Fájó szívvel, de a visszatérés határozott elképzelésével fogjuk elhagyni Szarajevót. Keletre tartunk, majd dél felől érkezünk meg Srebrenicaba, a délszláv háború legborzalmasabb, legvéresebb történéseinek helyszínére. Az itt lemészárolt bosnyák áldozatok tiszteletére állított emlékmű és a temető felkeresésével emlékezünk meg, az 1995. júliusában elkövetett vérengzés során meghalt vagy eltűnt helyiekről. Innen Tuzla felé vesszük az irányt, ahol a háború befejezése után, az SFOR kötelékében szolgálatot teljesítő amerikai erők legnagyobb bázisa volt.
 • Tuzla-Mohács
 • 230 km
Szokásainkkal ellentétben, az utolsó napra is hagytunk még “látnivalót”. Boszniát elhagyva, Horvátország területén folytatjuk a hazafelé vezető utunkat, amit Vukováron fogunk megszakítani. Itt a várost, óriási túlerővel szemben, 87 napon át, hősiesen védő horvátok emlékhelyét illetve egy kórházmúzeumot szeretnénk megnézni. Ezen a helyen fog véget érni a “történelem óra”, de a túra, még Mohácsig folytatódik.

Egyéb infó

Tempó, megállók

A mindenkori csapathoz igazítjuk a tempót, de nagy általánosságban elmondható:

 • főutakon: 110 km/h
 • autópályán: 130 km/h

Ezt a túrát a vezetéstechnikának szenteljük, ezért többször fogunk megállni, időt szeretnénk adni a vezetéstechnikai beszélgetéseknek, az esetleges hibák átbeszélésének, vagy mit lehet másképp csinálni gondolatoknak.

Természetesen, ha valaki egyénileg, külön (akár lassabban, vagy gyorsabban) szeretné megtenni a napi szakaszt, szakaszokat, arra is van lehetőség. Ezt kérlek jelezd előre, és mi minden segítséget megadunk neked (útvonal, címek, látnivalók, stb.).

Ha a túrán veszélyezteted mások épségét, akkor a második figyelmeztetés után eltanácsolunk a túráról. Természetesen minden segítséget megadva, hogy folytatni tudd a túrát egyedül.

Jelentkezés menete

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg  😉

2. Postafiókodban landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak a foglaló – a túra részvételi díjának 15%-a – elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

Túra lemondás

 • A jelentkezési határidőig következmény nélkül, e-mailben vissza lehet mondani a túrát, a foglalók visszajárnak.
 • A jelentkezési határidő utáni lemondásnál, a foglaló nem jár vissza, tekintettel arra, hogy pl. a szállásokat névre szólóan foglaljuk. Természetesen, ha találunk valakit a megüresedett helyre, a részvételi díj egy része (amit át tudunk íratni az új jelentkező nevére) visszajár.
 • Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!