Bosznia-Montenegró-Horvátország

szombat-kedd

Jelentkezési határidő

2019. szeptember 6.

Szabad helyek

motor

A túra távja

1 450 km

A túra startja/vége

Barcs 08:00
Letenye 15:00

Túravezetők

Coli, Laza

Hiányzás a munkahelyről

2 nap

Természetesen nulladik napi szállásban is segítünk, a túra startjának környékén!

Látnivalók*

Kotori-öböl, Mostar, Bune, Stone, Cetina, Primosten, Makarska Riviéra, Jadranska magistrala, Zadar..

 Részvételi díj vezetőnek: 285 €

 Részvételi díj
utasnak: 210 €

 Egyágyas szoba
felára: 90

14-szer kérik majd tőlünk a személyigazolványt, mivel heted7 határon, Bosznián, Horvátországon, Montenegrón át vezet az utunk és alaposak a határőrök is minden alkalommal. Kiváló helyeken motorozunk és szuper látnivalókhoz lesz szerencsénk, amik nem mellesleg a Világörökség listáján is szerepelnek. Szóval lesz mit fényképezni és lesz hol motorozni is, ugyanis az utak pazar minőségűek. Na, meg a balkáni, tengerparti fíling egyszerűen páratlan és a mostari estét meg sem említem.

A túra ára tartalmazza

 Szállásokat, 3* ill. 4* hotelben (3x)

reggeliket (3x)

vacsorákat (2x)

7 motor+1 túravezető/csoportonként

bosnyák autópálya díj

 vezetéstechnikai tanácsokat

 fényképeket, videókat

Büse motoros ruházat és Akrapovic kedvezményt

Plusz költségek

 utasbiztosítás -10% kedvezménnyel:
>>katt ide

üzemanyag

 ebéd, belépők, italfogyasztás és egyéb személyes költségek

Kinek ajánljuk

Akik nem a kanyarvadász túrákat szeretik és olyan motoros túrát keresnek, ahol a látnivalókkal egyensúlyban van a motorozás.
Nulla motoros rutinnal senkinek sem ajánljuk!

Chopper-rel, cruiser-rel viszont nem ajánljuk!

Útvonal jellege

 • végig aszfaltozott utakon
 • kanyargós szakaszok is lesznek
 • lehetnek keskenyebb utak
 • természeti látnivalókkal
 • balkán feling

Részletek

Barcs (H) – Mostar (BIH) 400 km

Barcsról indulunk, majd déli irányt követve keresztülvágjuk Horvátországot és belépünk Bosznia-Hercegovinába. Eszünk egy jó csevapot, majd a Vrbas folyó völgyében, vízimalmok és Csontváry „vízesése” mellett kanyarogva haladunk napi célunk felé. Ettől a ponttól kezdve csak fokozódik az élmény, jön a Neretva völgye. Besza, behu…. Első napi szállásunk az „öreg híd” városában, a világörökség részét képező Mostarban lesz, persze a városnézés nem maradhat el, ahogy a duma-parti és a tuti vacsora sem. A „kisgrilltál” és a baklava kötelező.

Mostar (BIH) – Neum (BIH) 320 km

A reggeli után motorra pattanunk és “felülről” elbúcsúzunk Mostartól. Európa egyik legbővizűbb forrásánál iszunk egy kávét és begurulunk Montenegróba. A határ után jön egy MotoGP aszfalt és megcsillan mindenki mosolya a bukó alatt, az tuti. Aztán egyik kanyarból kifelé jövet előbukkan Európa legdélebbi „fjordja”, a Kotori-öböl. Na, itt akarva akaratlanul fékre nyúl az ember, fényképezni kell!! Megnézzük felülről és alulról is! Ettől a ponttól kezdve le sem szállunk majd a partvonalról, a 8-as úton faljuk a kilométereket, már a Jadranska magistrala-n motorozunk. Dubrovniknál, menetoszlop állj, ezt szintén látni kell, rá illetve bepillantunk a várfalon túlra. A nap végén el sem fogjuk hinni, hogy a Balkánon motorozunk, az utak pazarok (mintha a sógoroknál járnánk), forgalom ohne, az emberek kedvesek és az őszi adriai táj felejthetetlen. Még mielőtt Neumba, a szállásunkra érnénk, megnézzük majd a “horvát nagy falat”.

Neum (BIH) – Starigrad (HR)  340 km

Az előző napon, pár kanyar erejéig belekóstoltunk már Európa egyik legszebb tengerparti szerpentinjébe, hát most egész nap rajta fogunk motorozni. A Makarska Riviérán leteszteljük a jegeskávét, de a sütit is bátran ajánljuk. Aztán Omisnál rápillantunk egy szorosra és Primosten kanyarjai érintésével, még mindig a tengerparton haladunk Zadar felé, meghallgatjuk a tengeri orgonát. Ezután már csak egy ugrás a starigradi szállásunk, ami szintén a tengerparton lesz.

Starigrad (HR) – Letenye (H)  390 km

Reggel nekiindulunk és folytatjuk utunkat a kihalt 8-as úton. Amit tegnap átéltünk, az ma folytatódik, tenger, hegyek, kanyarok, festői helyeken fogunk jót motorozni. Minden csepp benzint meg fog érni! Ezzel a szakasszal feltesszük az i-re a pontot, ahogy csevapra az ajvárt. Csizmánk a kanyarokban szinte eléri a tengert, vizes lesz, közben éj fekete aszfalton, szürke hegyek tövében dolgoztatjuk meg a gumik szélét (elvégre ezt is kifizettük), adunk az érzésnek, úgy rendesen! A Velebit-es kilátóról nem is beszélve, megnézzük azt is. Legszívesebben oda és vissza húznánk egész nap itt a gázt.
Senjnél, a szokásos kávéval és csoportképpel búcsúzunk a tengertől és a szuper8-astól. Északnak fordulunk és bekanyarodunk a hegyekbe. A táj egyik pillanatról a másikra megváltozik, a tenger helyét átveszik a hegyek, de az izgalmas utak, na azok megmaradnak. A tervek szerint Karlovac előtt ráhajtunk a pályára, elvégre még haza is kell érni. Letenyénél érkezünk be kis hazánk területére.

Egyéb infó

Tempó, megállók

A mindenkori csapathoz igazítjuk a tempót, de nagy általánosságban elmondható:

 • főutakon: 110 km/h
 • autópályán: 130 km/h

Motorozási stílus alapján a csapat akár szét is szedhető, ez esetben mindegyikkel marad egy-egy túravezető.

Pihenők nagyjából 75 percenként, a mosdókhoz és a látnivalókhoz igazítva.

Élvezetes tempóra törekszünk, a “látni és motorozni” jegyében.

Természetesen, ha valaki egyénileg, külön (akár lassabban, vagy gyorsabban) szeretné megtenni a napi szakaszt, szakaszokat, arra is van lehetőség. Ezt kérlek jelezd előre, és mi minden segítséget megadunk neked (útvonal, címek, látnivalók stb.).

Ha a túrán veszélyezteted mások épségét, akkor a második figyelmeztetés után eltanácsolunk a túráról. Természetesen minden segítséget megadva, hogy folytatni tudd a túrát egyedül.

Jelentkezés menete

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg  😉

2. Postafiókodban landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak a foglaló – a túra részvételi díjának 15%-a – elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

Túra lemondása

 • ha a lemondás a túra időpontja előtt több mint 28 nappal történik, úgy a foglaló visszajár és más költség nincs
 • ha a lemondás a túra időpontja előtt 28-21 nappal történik, úgy a részvételi díj max. 25%-a* befizetendő
 • ha a lemondás a túra időpontja előtt 21-15 nappal történik, úgy a részvételi díj max. 50%-a* befizetendő
 • ha a lemondás a túra időpontja előtt 14-8 nappal történik, úgy a részvételi díj max. 75%-a* befizetendő
 • ha a lemondás a túra időpontja előtt 7-1 nappal történik, úgy a részvételi díj 100%-a befizetendő
 • a túra időpontja előtt 28-1 nappal INGYENES a túra lemondása, ha a megüresedett helyre sikerül találni új jelentkezőt
 • meg nem jelenés esetén a részvételi díj 100%-a befizetendő
 • Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

* A befizetendő összeg mértéke a szállások visszamondási feltételeitől függnek!

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!

Rólunk mondtátok