tapasztalt motorosoknak, utasoknak

7 nap motorozás a szigeteken

2 kis csoport, 2 túravezető

Jelentkezési határidő

2020. április 2.

Szabad helyek

0 motor

A túra távja

1 500 km

A túra startja/vége

Genova 18:00 | Livorno 07:00

Túravezetők

Laza, Zoli

Hiányzás a munkahelyről

6 nap

 Részvételi díj vezetőnek:
750 €

 Részvételi díj utasnak:
490 €

 Egyágyas szoba felára:
280 €

Nem állítjuk, hogy a kanyarokat Korzikán találták fel, de hogy értenek hozzá, az egyszer biztos és akkor ugye Szardínia meg éppen ott van mellette. Így hát 2 szigetet ütünk egy csapásra!

Így nincs is mit csodálkozni azon, hogy az európai motorosok nagy többségének úgy kezdődik a bakancslistája: “Motorozni Korzikán!” Ha ez megvolt, akkor: “Még egyszer motorozni Korzikán!” 🙂
Mi sem először járunk a szigeten. A korábbi évek tapasztaltai alapján, igyekeztünk a legjobb útvonalat összeállítani. Amit garantálunk: szenzációs utak, jó kedv, vidámság, rengeteg kanyar. Na és még több kanyar.
Azt kérdezed, hogy ha ennyire jó Korzika, akkor minek megyünk Szardíniára? Mert az olaszok nem csak a kanyarokat ismerik, de a tökéletes minőségű út titkát is.

No para; “jóóleszez”!

A túra ára tartalmazza

  kis csoportban való motorozást
(tempó, igények szerinti elosztással)

  motorozzvelunk.hu útlevelet (kedvezmények gyűjthetők)

6 éjszakai minőségi szállást, 2 fős szobákban
(1 fős szoba feláras)

  6x reggelit
(vacsorázási lehetőség minden este)

  kompjegyet
(Bonifacio-Santa Teresa Gallura)

  vezetéstechnikai tanácsokat

  fényképeket

  egy kis ajándékot

Plusz költségek

utasbiztosítás
10% kedvezményel köthető >>

Olaszország – Korzika, Szardínia – Olaszország kompjegy
(kabinnal, 1 motor/1főnek nagyjából 200€)

italfogyasztás, ebéd és minden olyan dolog amit a zöld rész nem tartalmaz

Természetesen a kompjegyeket mi vesszük meg, az általad megadott adatok alapján!

A jegy árával pedig elszámolunk, ezért az esetleges kedvezményeket is tovább tudjuk adni neked.

Kinek ajánljuk

 • akik jó viszonyban vannak a kanyarokkal
 • akik életérszóló élményekre és jó hangulatra vágynak
 • Ha choppered, cruisered van, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot

Útvonal

 • aszfaltozott fő és mellékutakon
 • szűk és íves kanyarokkal tűzdelt szakaszok
 • szűk és normál széleségű utak
 • az utak minősége változó

Tempó, megállók, ebéd

 • 100-110 km/h lakott területen kívül
 • 130 km/h autópályán
 • 50 km/h lakott területen belül
 • dinamikus és normál csoport
 • ha valaki gyorsabban szeretne motorozni, mint a csapat, akkor azt egyénileg megteheti. Ehhez mi minden segítséget megadunk!
 • ha valaki a motorozáséval veszélyezteti a csapat tagjait vagy a forgalom többi résztvevőjét, akkor Őt a második figyelmeztetés után eltanácsoljuk a csoportban való motorozástól

 • 60-90 percnél nem töltünk többet motoron, kivéve ha ezt a csapattal megbeszéljük, persze figyelembe véve a látnivalókat és a tankolásokat
 • egy-egy megállónál mindig elmondják a túravezetők, hogy mennyi időt érdemes ott letölteni és, hogy mikor van a találkozó a motoroknál

 • ha a túra rovására nem megy, ha a csoport beleegyezik, ha időben érünk az esti szállásra ( 18 óra környékén) akkor semmi kifogásunk az éttermi ebéd ellen
 • egyébként meg egy gyors kaja, gyros, hamburger, pizza stb. szerintünk tökéletesen megfelel az egyik megállónál
 • egy éttermi ebéd kb. 1.5-2 óra

Motoros túra részletei

A verzió

Bécsben vonatra rakod a motorodat, ami egy éjszaka alatt leér Livorno-ba. Majd innen kényelmesen, végig a tengerparton, esetleg egy-két hágót beiktatva, el lehet motorozni Savona-ba. Több látnivaló is van a környéken pl. Toscana, Pisa, Cinque Terre, szóval el lehet ütni az időt.

B verzió

Akinek több ideje van, 2 nap motorozással, Szlovénián keresztül is lejuthat.

C verzió

Egy nap alatt motorral Genovába, autópályán. Kb. 950 km, lakhelytől függően! Húzós, de meg lehet csinálni. Egy dologra kell figyelni, hogy nem szabad ész nélkül húzni a gázt az autópályán.

D verzió

Utánfutóra vagy buszba rakni a gépet és irány darány. FIGYELEM, visszafelé a komp Livorno-ba érkezik!

Genova (I)

Este 18 óra magasságában találkozunk a genovai kikötőben, ahol elkezdődik az igazi kaland. Kompjegyek ellenőrzése, egy kis ital és némi élelem vásárlás után lekötözik a motorjainkat “csőrike” pocokjában. Az esti dumaparti és egy jó alvás után reggel már Korzika partjai mellett ébredünk.

Bastia (Fr) – Porto (Fr) 300 km

Több okból is korán indítjuk a napot. Egyrészről, hogy minél előbb és minél többet élvezhessük a korzikai utakat, kanyarokat, (hiszen ezért jöttünk) másrészről reggel 7-kor úgy raknak ki minket a kompból, mint ahogy azt a bizonyos macskát szokás. Persze azért a reggeli nem marad el.
Észak felé indulunk, hogy megkerülve “Korzika ujját”, a sziget nyugati oldalára jussunk. A szállásunk Portoban lesz, ahol egy kis szerencsével, páratlan naplementében gyönyörködhetünk majd, de természetesen nem ez lesz a nap egyetlen említésre méltó eseménye.

Porto (Fr) – Porto (Fr) 260 km

Reggeli után, -a csomagjainkat a szálláson hagyva- Ajaccio felé vesszük az irányt. A város leginkább Napóleon szülőhazáról nevezetes, de más miatt is érdemes eltölteni itt egy órát. Van itt piac, egy rakás jobbnál jobb kávézó és étterem, kikötő, hatalmas óceánjáró szállodahajókkal, na meg nyüzsgő élet. A visszafelé vezető út emlékezetes része lesz a túrának. Ha eddig még nem lettek volna baromi irigyek a facebook ismerőseid, este, a vörös sziklás képeid feltöltése után, tutira azok lesznek.

Porto (FR) – Olmucciu (FR) 265 km

Előző nap, már picit belekóstoltunk, hogy milyen is a sziget belseje, most alaposabban is megnézzük. Egy biztos: sok egyenes ma sem lesz, kanyar viszont annál több. De csak óvatosan! Bármelyik kanyarban jöhet szembe egy disznó és itt most nem az autósokra gondolok, akik kötelező jelleggel vágják a kanyarokat, elvégre tegnap sem jött szembe senki. Észak-keleti irányba haladva hagyjuk el Porto-t, hogy Korzika szívének (Corte) érintésével, dél felé motorozzunk a hegyek között, végül a keleti parton fejezzük be a napot. Mindezt igen változatos utakon tesszük; hiányérzete garantáltan senkinek nem lesz a végére.

Olmucciu (Fr) – Bonifacio (Fr) 180 km

Nem kell se korán kelnünk, se kapkodnunk. Ezen a napon csak Bonifacio-ig kell eljutnunk, ami kb. 45 km. Természetesen mi ismerünk egy másik utat, a hegyeken keresztül, ami 180 km. Naná hogy ezen megyünk 🙂 és még így is lesz időnk Bonifaciora és környékére, ami ismét pixelekért kiált. A város melletti sziklafal tetejéről olyan a látvány, amitől nehéz elszakadni.

Bonifacio (FR) – Arbatax (I) 300 km

Ez a nap korán kezdődik, mivel a reggeli kompról, -fájó szívvel ugyan de- búcsút intünk Korzikának. Szomorkodni azért nincs okunk, hiszen jön a másik fantasztikus mediterrán sziget: Szardínia.
Az elefánt sziklát, medve sziklára cseréljük, miközben igyekszünk a legizgalmasabb utakon motorozni. Nyugalom, kanyar itt is lesz gazdagon; nem győzzük majd forgatni a fejünket.! Az éjszakát a keleti parton töltjük.

Arbatax (I) – Arbatax (I) 330 km

Reggeli nélkül sehova! Utána viszont irány a sziget déli vége, ahol iszunk egy jó kávét. Persze nem csak ezért jövünk ide. Sokkal inkább azért, hogy a hegyek között, elképesztően élvezetes úton motorozzunk vissza a szállásunkra. Ez is egy olyan nap lesz, ami alaposan a memóriánkba fog égni, de még sem lehet majd elmesélni az itthoniaknak, mert ezt át kell élni!

Arbatax (I) – Olbia (I) 340 km

Ugyan ez lesz a túra utolsó napja, de az élmények és a kanyarok tekintetében, ez sem lesz éppen utolsó. Stílusosan köszönünk el Szardíniától; még néhány gramm gumit felkenünk a parádés utakra, amíg eljutunk a kompig, Olbiába. Ha időben érkezünk, még beharapunk egy utolsó pizzát. Teli hassal, -na meg az egész heti élményekkel- mégis csak jobban alszik az ember. A reggel, Livorno partjainál köszönt ránk, innen pedig már “csak” a hazaút van hátra.

Livonro (I)

Reggel kötünk ki Livornoban. Megreggelizünk a kedvenc pékségünkben, megnézzük a pisai ferde tornyot és go home.

 • SchuHans K1600 GTL
 • Józsi r1200gs
 • Foltos Transalp
 • haribo Honda vfr 800x crossrunner 2016
 • Arpi.sz BMW R 1200 RT LC
 • Fabi Suzuki 650 DL
 • Béla 1250GSA
 • Zsolesz Bea BMW R1200Gs
 • Berci Suzuki dl650
 • Tibor 650 Burgman
 • Davcsó BMW R1200GS
 • István és Ancsi Honda VFR1200F
 • Zsolt-Tünde Yamaha FJR 1300 AE
 • Atis BMW R1250 GS
 • Csilla és Joc R1200GS

Egyéb infó

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg, mivel ezeken keresztül vesszük fel veled a kapcsolatot.  😉

2. Postafiókodba landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak a foglaló elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

A foglaló mértéke: 300 /fő

Ingyenes, ha

 • a jelentkezési határidőig megkapjuk a visszamondást
 • ha a jelentkezési határidő után, a megüresedett helyre találunk beugró

Pénzedbe kerül, ha

 • ha elmúlt már a jelentkezési határidő és nem találunk beugrót a helyedre

Mennyibe is?

 • természetesen bárkinek közbe jöhet bármi, így igyekszünk minden esetben költséghatékonyan megoldani a visszamondást és úgy megoldani a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen!
 • jelentkezési határidőig történő visszamondás esetén a foglaló, részvételi díj visszajár
 • ha a jelentkezési határidő után mondod vissza túrát, és nem találunk a helyedre mást és nem tudjuk költségmentesen lemondani a szállást, akkor csak a szállás és a szervezési költség fizetendő (ez mindképpen alacsonyabb, mint a részvételi díj)

Ha körvonalazódik a lemondás gondolata, kommunikálj velünk minél előbb, ne hagyd az utolsó pillanatra!!

 

 

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!

 

Inkább más országban vagy más időpontban túráznál Velünk?

Nézd meg a többi motoros túra ajánlatunkat.

Rólunk mondtátok