utasoknak/pároknak kifejezetten ajánljuk

Zakopane, Szlovákia

péntek-hétfő

Jelentkezési határidő

2019. május 15.

Szabad helyek

motor

A túra távja

1000 km

A túra startja, vége

Rétság 09:00
Rétság 15:30

Túravezetők

Feri, Pepe

Hiányzás a munkahelyről

0 nap

Természetesen nulladik napi szállásban is segítünk, a túra startjának környékén!

Látnivalók

Alacsony- és Magas-Tátra, Zakopane, Lomnici-csúcs, Vlkolinec, Szentmáriai-víztározó, Bajmóci Várkastély

 Részvételi díj
vezetőnek: 230 €

 Részvételi díj
utasnak: 195 €

 Egyágyas szoba
felára: 90 €

Pünkösdi túra, amihez egy nap szabit sem kell kivenned és kifejezetten ajánljuk utasoknak is.
Motorozunk egy jót a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában és reméljük, hogy nem szorulunk be Szlovákia legkeskenyebb szurdokjába sem. Három szakaszban lanovkázunk fel, majd le a Tátra második legmagasabb csúcsára Lomincra és mindezt megkoronázzuk a Dedoban. Persze megkerüljük a Magas-Tátrát, eszünk egy brinzové haluskyt és Zakopane-ban alszunk, kétszer is, ahol a híres sétalóutca most sem maradhat el.

A túra ára tartalmazza

2 éjszakai szállást,
min. 3*-os hotelekben,
2 vagy 1 fős szobákban

 reggeliket (2x)

7 motor/csoport +1 túravezető

 vezetéstechnikai tanácsokat

 fényképeket, videókat

 “idegenvezetést”

Plusz költségek

  2 vacsora ára
(étlapos, nem kötelező, kb 15€/fő/alkalom)

 utasbiztosítás ára >>katt ide

üzemanyag

 Lomnici felvonó ára (50€/fő)

esetleges belépők, ebéd és egyéb egyéni szükségletek

Tatra motoros tura motorozzvelunk.hu

Tempó, megállók

A mindenkori csapathoz igazítjuk a tempót, de nagy általánosságban elmondható:

 • főutakon: 110 km/h
 • autópályán: 130 km/h

Motorozási stílus alapján a csapat akár szét is szedhető, ez esetben mindegyikkel marad egy-egy túravezető.

Pihenők nagyjából 75 percenként, a mosdókhoz és a látnivalókhoz igazítva.

Élvezetes tempóra törekszünk, a “látni és motorozni” jegyében.

Természetesen, ha valaki egyénileg, külön (akár lassabban, vagy gyorsabban) szeretné megtenni a napi szakaszt, szakaszokat, arra is van lehetőség. Ezt kérlek jelezd előre, és mi minden segítséget megadunk neked (útvonal, címek, látnivalók stb.).

Ha a túrán veszélyezteted mások épségét, akkor a második figyelmeztetés után eltanácsolunk a túráról. Természetesen minden segítséget megadva, hogy folytatni tudd a túrát egyedül.

A túra fő- és mellékutakon halad, kanyargós úton, amit kifejezetten ajánljuk utasoknak is.

Kinek ajánljuk

Utasoknak is kifejezetten ajánljuk.

Bárkinek, aki szeretne egy jót motorozni és baráti hangulatra vágyik. Lehetőség van egyénileg is végigmenni a túra útvonalán, de a 2 csoport valamelyikében biztos, hogy megtalálod a helyed.
Ha kezdő túrázó vagy, akkor kérd ki a véleményünket és örömmel átbeszéljük veled a túrát, hogy megfelelő döntést tudj hozni vele kapcsolatban.
Mi élményeket szeretnénk neked adni, nem pedig elijeszteni a motoros túrázástól.

Nulla motorosrutinnal senkinek sem!

Részletek

 • Rétság-Zakopane
 • 400 km

Mehetnénk egyenesen is, de ennek a szónak a jelentését nem nagyon ismerjük, így hát kanyargászva közeledünk a Magas-Tátra felé. Garmin lesz rá a garancia, hogy igazán kalandos napunk lesz, ugyanis ezzel terveztem meg az útvonalat. Szusszanunk egyet a Bajmóci Várkastélynál, majd megnézzük átférünk-e Szlovákia legkeskenyebb szurdokján és motorozunk egy jót a Liptói-havasokban. Szóval, fel kell kötnünk a gatyánkat! A nap végén, az Árvai “tengert” érintve gurulunk be Zakopaneba, ahol a szállásunk is lesz, méghozzá a Krupowki utcában.

 • Zakopane-Zakopane
 • 200 km

Reggeli után motorra pattanunk és körbe motorozzuk a Magas-Tátrát. Kávészünetben irány a Lomnicky stit és a 2 634 m magasban lévő Dedo kávézó, amit pont a Tátra második legmagasabb csúcsán találunk meg. A panoráma láttán sokkot kapunk és talán még a kávét is elfelejtjük meginni.
Ha innen leereszkedtünk, akkor folytatjuk a Tátra kört, jön egy kis panorámautas élménymotorozás, majd a Csorba-tó. A partján ülve gyönyörködhetünk a Tátra szépségében vagy bepuszilhatunk egy Cesnaková polievkat, plusz egy brinzové haluskyt. Upsz, a kofoláról el ne feledkezzünk! Tele hassal folytatjuk körünket és érintjük a Liptói víztározót és Vlkolinec-t, az UNESCO védelmét élvező kis hegyi falucskát is. Késő délután, visszaérve Zakopane-ba, besétálhatunk a Krupówki utcába, ami a városka egyedi hangulatú sétáló, bevásárlóutcája, de akár a sajtpiacot is meglátogathatjuk.

 • Zakopane-Rétság
 • 310 km

A túra utolsó napján, a késői kakasszó után, a reggeli elpusztítása után, felmálházzuk motorjainkat és hazának indulunk. Először keletnek, majd délnek vesszük az irányt és az Alacsony-Tátra vadregényes, kihalt útjait kihasználva csökkentjük a napi kilométerek számát. Hangulatos szlovák utacskákban és kanyargós szakaszokban itt sem lesz hiány.

Egyéb infó

Tempó, megállók

A mindenkori csapathoz igazítjuk a tempót, de nagy általánosságban elmondható:

 • főutakon: 110 km/h
 • autópályán: 130 km/h

Ezt a túrát a vezetéstechnikának szenteljük, ezért többször fogunk megállni, időt szeretnénk adni a vezetéstechnikai beszélgetéseknek, az esetleges hibák átbeszélésének, vagy mit lehet másképp csinálni gondolatoknak.

Természetesen, ha valaki egyénileg, külön (akár lassabban, vagy gyorsabban) szeretné megtenni a napi szakaszt, szakaszokat, arra is van lehetőség. Ezt kérlek jelezd előre, és mi minden segítséget megadunk neked (útvonal, címek, látnivalók, stb.).

Ha a túrán veszélyezteted mások épségét, akkor a második figyelmeztetés után eltanácsolunk a túráról. Természetesen minden segítséget megadva, hogy folytatni tudd a túrát egyedül.

Jelentkezés menete

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg  😉

2. Postafiókodban landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak a foglaló – a túra részvételi díjának 15%-a – elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

Túra lemondás

 • A jelentkezési határidőig következmény nélkül, e-mailben vissza lehet mondani a túrát, a foglalók visszajárnak.
 • A jelentkezési határidő utáni lemondásnál, a foglaló nem jár vissza, tekintettel arra, hogy pl. a szállásokat névre szólóan foglaljuk. Természetesen, ha találunk valakit a megüresedett helyre, a részvételi díj egy része (amit át tudunk íratni az új jelentkező nevére) visszajár.
 • Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!