utasoknak/pároknak kifejezetten ajánljuk

Szerbia, Montenegró, Albánia, Bosznia

szerda-vasárnap

Jelentkezési határidő

még lehet

Szabad helyek

motor

A túra távja

1700 km

A túra startja, vége

Mohács 08:00
Harkány 15:00

Túravezetők

Coli, Zoli

Hiányzás a munkahelyről

3 nap

Természetesen nulladik napi szállásban is segítünk, a túra startjának környékén!

Látnivalók

Tara NP, Visegrad, Piva, Durmitor, Tara, SH20, Shkodrai-tó, Lovcen, Budva, Kotori-öböl, Sarajevo, Niagara vízesés

 Részvételi díj
vezetőnek: 315 €

 Részvételi díj
utasnak: 250 €

 Egyágyas szoba
felára: 120 €

Motorozunk egy kört! Szerbiában kezdünk, a Tara Nemzeti Parkban, ahol a motorozáson kívül lesz egy kis gyaloglás, kilátózás is. Aztán következik majd a bosnyák Visegrád, ami tuti és Montenegró legjaván keresztül érjük el a tengerpartot. Persze egy kis albániai kanyart is betehetünk. A tengerparti szállás után dobunk egy hátra arcot és irány ismét “a fekete hegyek” best of helyei és az ország legszebb terasza. A hazaút Sarajevo óvárosán keresztül vezet, ahol egy éjszakát töltünk és visszapillantunk a történelembe.

A túra ára tartalmazza

4 éjszakai szállást,
min. 3*-os hotelekben,
2 vagy 1 fős szobákban

 reggeliket (4x)

 vacsorákat (3x)

2 túravezetőt csoportonként
(12 motor/csoport)

 vezetéstechnikai tanácsokat

Kotori kompozás árát

 fényképeket, videókat

 “idegenvezetést”

Plusz költségek

 szerb, bosnyák autópályadíj (5€)

 utasbiztosítás ára >>katt ide

üzemanyag

 szarajevói sörgyári vacsora ára
(étlapos, nem kötelező, kb 15€/fő)

esetleges belépők, ebéd és egyéb egyéni szükségletek

motoros túra Montenegró

Tempó, megállók

Kinek ajánljuk

Bárkinek, aki szeretne egy jót motorozni és baráti hangulatra vágyik. Lehetőség van egyénileg is végigmenni a túra útvonalán, de a 2 csoport valamelyikében biztos, hogy megtalálod a helyed.
Ha kezdő túrázó vagy, akkor kérd ki a véleményünket és örömmel átbeszéljük veled a túrát, hogy megfelelő döntést tudj hozni vele kapcsolatban.
Mi élményeket szeretnénk neked adni, és nem pedig elijeszteni a motoros túrázástól.

Nulla motorosrutinnal senkinek!

Utasoknak kifejezetten ajánljuk!

Részletek

  • Mohács-Kremna
  • 410 km

Ez a nap a szerb Tara Nemzeti Parkról és a Drina folyóról szól.
Mohácsról startolunk, mad a déli irányt és a Drina kanyarulatait követve érjük el a Perucac-i vízlépcsőt. Fényképézünk lentről, fentről és után felmegyünk a hegyekbe, a Tara NP szívébe. Hiúzok és zergék birodalmában motorozunk, amíg el nem érjük Bajina Basta-t. Pár perc séta után leesik az állunk, a Bajina Basta kilátóponthoz érünk. Csodás látvány!
A napot a park szélén zárjuk, hotelban persze.

  • Kremna-Kolasin
  • 300 km

A reggeli kalória bevitel után, motorra pattanunk, irány a visegrádi híd. Igen, itt is van egy!
Ezután jön a kedvenc fahidas határunk, aminek segítségével belépünk Montenegróba és a Piva kanyonba. Na, ez is ott van a szeren! Egy szurdokban, kék vagy zöld, vagy nem is tudom milyen színű folyó mellett levadásszuk a kanyarokat, alagútban bújócskázunk jó pár kilométeren keresztül. Ha ennek vége, akkor jön a Durmitor NP, hát mi átvágunk rajta. Ez az egysávos kis út, ami a Durrmitor szívét hasítja ketté, hát maga a csoda! Alig érünk a végére, jön a következő attrakció, a Tara híd. Hát innen jól lenézünk, iszunk egy jó balkáni feketét, de akár egy drótkötélbe csimpaszkodva át is csúszhatunk a világ második, Európa legmélyebb kanyonja felett. Ha kifényképeztük magunkat, motorra pattanunk és kanyargászunk picit a kanyonban, egészen Kolasin-ig, ahol a szállásunk lesz! Útközben bepillantunk Európa három őserdője közül az egyikbe!

  • Kolasin- Budva
  • 300 km

Újabb nap, újabb reggeli, füttyszó és indulás, ezen a napon meglátjuk a tengert, is. Előtt azonban a sasok országában teszünk egy rövid kitérőt, SH20azunk, majd a Niagara vízesésnél térünk vissza Montenegróban. Igen, itt is van egy.
Ha itt végeztünk, akkor „nyete neki”, menni kell, meg sem állunk a Niagara-ig, a Cijevna vízesésig. Lefényképezzük ezt is, de azért csak óvatosan a kattintgatással, mert kell még a hely az SD kártyán. Egy kis kitérőt teszünk és rápillantunk a Szakadári-tó kanyarulatára. Na, ez is bele fog égni a retinánkba. Innen felfelé, egészen 1749 méteres magasságig motorozunk, ugyanis ott vár minket egy újabb montenegrói specialitás, a montenegrói Olimpos, a Lovcen és a II. Petar Petrović Njegoš mauzóleuma. Megnézzük, már ha legyűrjük a 461 lépcsőt felfelé! Jelzem, megéri kiköpni a tüdőnket, a látvány pedig kárpótol mindegy egyes lépcsőért. Kis túlzással belátjuk egész Montenegrót! Amire pulzusunk normalizálódik, addigra már ismét nyeregben leszünk és meg sem állunka Budváig. A környéken lesz a szállásunk.

  • Budva-Sarajevo
  • 290 km

Reggel napsütésre ébredün és go a Kotori-öböl, a világ egyik csodája. Európa legdélebbi fjordját megnézzük lentről, Kotor városából és utána 25 hajtűkanyarnyi magasságból is. A kék tenger és az égig érő szürke hegyek páratlan látványa fogad minket, ahol a nagy luxus tengerjárók is csak kis papírcsónakként ringatóznak ott lent. Kötelező magányos, motoros, páros szelfi és csoportkép elkészítése után, 25 hajtűkanyar segítségével lemotorozunk az öbölbe. Belekóstolunk az öböl titkos tengerparti útjába, majd kompra pattanunk, azaz gurulunk. Ezután egy MotoGP minőségű aszfalton felpillantunk a sziklába vájt Ostrog kolostorhoz és a fahidas határ után Sarajevoba érünk. A történelmi sétálóutcában a  Ferhadija-ban, és a Sarajevska Pivara-ban zárjuk a napot. Persze a Latin-híd sem hagyhatjuk ki.

  • Sarajevo-Mohács
  • 290 km

Sarajevot most a hegyen át hagyjuk el, és Tuzla felé egy jó kanyargós úton érünk Mohácsra, ahol a túra véget ér.

Egyéb infó

Tempó, megállók

Jelentkezés menete

Túra lemondás

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!