utasoknak/pároknak kifejezetten ajánljuk

 Elba, Toszkána

 vasárnap-szombat

Jelentkezési határidő

2019. március 7.

Szabad helyek

motor

A túra távja

2350 km

A túra startja/vége

Letenye / Split

Túravezetők

Zoli, Pepe

Hiányzás a munkahelyről

5 nap

Természetesen nulladik napi szállásban is segítünk, a túra startjának környékén!

Látnivalók

Elba, Toszkána, Chianti vidék, Val d'Orcia, San Marino

 Részvételi díj vezetőnek: 845 €

 Részvételi díj
utasnak: 590 €

 Egyágyas szoba
felára: 250 

Vénusz nyakláncának egyik gyöngyszemét (a legenda szerint), Napóleon első száműzetésének helyszínét, Elba szigetét célozzuk meg.
Ha már ott járunk, akkor Toszkána lenyűgöző kanyargós útjait sem hagyjuk ki, az olajfaligetekkel körülvett domboldalon elterülő falvakról, és az olyan történelmi városokról nem is beszélve, mint Voltera, Firenze, Siena, vagy a középkori Manhattan, San Gimignano.
Komppal jövünk-megyünk és 5 felejthetetlen napot töltünk Olaszországban. A túra a toszkán vidék legszebb részein halad végig, zöld lankák, ikonikus szőlőföldek, olajfák és kanyargós utak jellemzik. Na, meg az esti borozgatás, pl. a Chianti borvidék vörös boraival.
Utasoknak is kifejezetten ajánljuk!

A túra ára tartalmazza

Kompjegyet sofőrnek+motornak vagy utasnak
Split-Ancona és Ancona-Split útvonalon
(170€ értékben)

 Kompjegyet sofőrnek+motornak vagy utasnak
Piombino-Elda és Elba-Piombino útvonalon
(75€ értékben)

 Szállásokat, 3* és 4* hotelekben (4x)

 szárazföldi reggeliket és vacsorákat (4x)

2 túravezetőt/csoportonként
(12 motor/csoport)

 vezetéstechnikai tanácsokat

 fényképeket, videókat

 “idegenvezetést”

Plusz költségek

 ha kérsz, a kabin ára a kompokon
(kb 90€ a 2 fős)

 utasbiztosítás ár:
>>katt ide

üzemanyag

  +1 nap költsége, ha velünk tartasz

 ebéd és egyéb személyes költségek

Tempó, megállók

A mindenkori csapathoz igazítjuk a tempót, de nagy általánosságban elmondható:

 • főutakon: 110 km/h
 • autópályán: 130 km/h

Motorozási stílus alapján a csapat akár szét is szedhető, ez esetben mindegyikkel marad egy-egy túravezető.

Pihenők nagyjából 75 percenként, a mosdókhoz és a látnivalókhoz igazítva.

Élvezetes tempóra törekszünk, a “látni és motorozni” jegyében.

Természetesen, ha valaki egyénileg, külön (akár lassabban, vagy gyorsabban) szeretné megtenni a napi szakaszt, szakaszokat, arra is van lehetőség. Ezt kérlek jelezd előre, és mi minden segítséget megadunk neked (útvonal, címek, látnivalók stb.).

Ha a túrán veszélyezteted mások épségét, akkor a második figyelmeztetés után eltanácsolunk a túráról. Természetesen minden segítséget megadva, hogy folytatni tudd a túrát egyedül.

Kinek ajánljuk

Ha egy különleges, változatos túrára vágysz, ha rendelkezel motoros rutinnal, ha tudsz alkalmazkodni másokhoz, ha fel tudod készíteni megfelelően a motorodat, akkor itt a helyed.

Nulla motoros rutinnal senkinek sem ajánljuk!

Részletek

 • vasárnap
 • Letenye-Split
 • 500km

18:00 órára kell Splitbe érnünk a komphoz, ezért Letenye-Karlovac között pályázunk. Engedünk a slunji kávé csábításának, ahogy a tengerparti szerpentin is vonz minket, ott is húzzuk kicsit a gázt. Maslenicki híd előtt ismét autópályára gurulunk és pikk-pakk Split kikötőjébe érünk. Veszünk egy-két sört, elfoglaljuk helyünket a kompon és másnap reggel már Olaszország partja közelében,  hajókürtre ébredünk.

 • hétfő
 • Ancona-Montalcino
 • 260km

Az olasz életérzés, a napsütéses Toszkána ezen a napon megérint bennünket, pontban 7-kor ugyanis letessékelnek minket a kompról. Bepuszilunk egy jó reggelit Anconában, iszunk egy eszpresszót és meg sem állunk a kis dombocskán álló Assisi városáig. Kis pihenőt tartunk ott, sétálunk, magunkba szívunk egy kis történelmet. Ezután a Trasimeno-tó partján elmotorozva belecsöppenünk az UNESCO védelme alatt álló toszkán völgybe.  Amikor Toszkánára gondolsz, zöld lankák, szőlőskertek és idilli toszkán farmházak jelennek meg előtted. Ez a tipikus kép, ami Toszkánáról él benned, de jó hír, hogy ez valóban létezik – és Val d’Orciában eléd is tárul! Na, mi itt, a kanyargós utakon, kis települések között cikázva motorozunk.

 • kedd
 • Montalcino-Portoferraio
 • 255km

Egy kialudt vulkán oldalába épült városkával kezdünk, majd a forgalmas utakat kerülve dél felé gurulunk. Megnézünk egy tufa várost, melynek épületei beleolvadnak a sziklákba, amelyekre épült, olyan, mintha azokból faragták volna és valóban van is benne igazság. Innen északra fordulunk, beugrunk pár palack vörös borért a várfallal körülvett Scansanoba, ahol szűk utcácskák és igazi olasz kávézók, éttermek várják a megfáradt motorost, azaz minket. #jóleszez
Nem, itt még nincs vége a napnak, elvégre késő délután kompozunk Napóleon első száműzetésének helyszínére, Elbára.

 • szerda
 • Portoferraio-Portoferraio
 • 130km

Ma nem kell pakolni az oldaldobozokba/táskákba, ugyanis még 1 éjszakát alszunk majd az elbai szállásunkon. A legenda szerint Vénusz, amikor kikelt a tengerből, a nyakláncáról 7 gyöngy lepergett és ebből lett a 7 toszkán sziget, amiből Elba a legnagyobb. Ezen a napon Napóleon nyomaiban motorozunk, a napi kilométer nem sok, de annál élménydúsabb. Kávézásunk helyszíne lesz a Monte Cappanne hegy teteje, ahová egy kalitkába zárva húznak fel minket. Jelzem, én egyedül megyek! Bepillantunk Napóleon rezidenciájára is és a színes tavat is lefotózhatjuk.
Körbemotorozzunk a sziget motoros szemmel is kiváló útjain.

 • csütörtök
 • Portoferraio-Firenze
 • 290km

Reggeli után kompra szállunk és irány a szárazföld. Motorozunk kicsit, megnézzük a “kardot a kőbe” és belebotlunk Toszkána legszebb városkájába, a középkori és reneszánsz Volterraba. Megérdemli, hogy itt fogjuk ki lovainkat és újra átéljük a toszkán életérzést. Innen toronyiránt megyünk, szó szerint, a középkori Manhattan a következő megállónk. Fagyi, ebéd, tornyok..
Ezután jönnek az olajfák, citrusligetek és Leonardo da Vinci szülőháza. A napot Firenze melletti szállásunkon zárjuk. Kanyarokban, és hangulatos utakban most sem lesz hiány.

 • péntek
 • Firenze-Ancona
 • 290km

Zergeb@szta, de annál szebb és élvezetesebb úton érjük el San Marinot, a 61 négyzetkilométer területű államot. Amilyen kicsi, annyira szép, bekukkantunk, vonatozunk. Innen már csak két dolgok lesz hátra, húzzuk a gázt a Bocca Trabaria úton és este felgurulunk a kompra, Anconaban.

 • szombat
 • Split
 • túra vége

Reggel kiszállunk a kompból és hivatalosan itt vége a túrának! Ha sietsz haza, akkor én az autópályát javaslom (kb. 500 km a magyar határig) de az 1-es út is tuti, majd Karlovactól pálya, szintén a határig.

DE ha ránk hallgatsz, akkor…

…Zolikával mi úgy döntöttünk, hogy ráhúzunk egy napot. Nem mehetünk úgy haza, hogy ne motorozzuk végig a tengerparti szerpentint Horvátországban. Szóval 8-asozunk egy picit és az éjszakát Crikvenicában töltjük.  Jártunk már erre párszor, szerelmesek vagyunk ebbe az útba.

Ha velünk szeretnél tartani, akkor kérlek, hogy ezt a jelentkezési lapon jelezd felénk!

 • vasárnap
 • Crikvenica-Letenye
 • 340km

A szokásos úton kanyargászunk Károlyvárosig, ahol aztán autópályára pattanunk és meg sem állunk Letenyéig. Na jó, ez így nem igaz, mert tuti, hogy tankolni, inni kell és különben is át kell beszélnünk az elmúlt jó pár nap élményeit.

Egyéb infó

Tempó, megállók

A mindenkori csapathoz igazítjuk a tempót, de nagy általánosságban elmondható:

 • főutakon: 110 km/h
 • autópályán: 130 km/h

Motorozási stílus alapján a csapat akár szét is szedhető, ez esetben mindegyikkel marad egy-egy túravezető.

Pihenők nagyjából 75 percenként, a mosdókhoz és a látnivalókhoz igazítva.

Élvezetes tempóra törekszünk, a “látni és motorozni” jegyében.

Természetesen, ha valaki egyénileg, külön (akár lassabban, vagy gyorsabban) szeretné megtenni a napi szakaszt, szakaszokat, arra is van lehetőség. Ezt kérlek jelezd előre, és mi minden segítséget megadunk neked (útvonal, címek, látnivalók stb.).

Ha a túrán veszélyezteted mások épségét, akkor a második figyelmeztetés után eltanácsolunk a túráról. Természetesen minden segítséget megadva, hogy folytatni tudd a túrát egyedül.

Jelentkezés menete

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg  😉

2. Postafiókodban landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak a foglaló – a túra részvételi díjának 15%-a – elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

Túra lemondása

 • A jelentkezési határidőig következmény nélkül, e-mailben vissza lehet mondani a túrát, a foglalók visszajárnak.
 • A jelentkezési határidő utáni lemondásnál, a foglaló nem jár vissza, tekintettel arra, hogy pl. szállásokat névre szólóan foglaljuk. Természetesen, ha találunk valakit a megüresedett helyre, a részvételi díj egy része (amit át tudunk íratni az új jelentkező nevére) visszajár.
 • Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!

 

Inkább más országban vagy más időpontban túráznál Velünk?

Nézd meg a többi motoros túra ajánlatunkat.

Rólunk mondtátok