utasoknak/pároknak kifejezetten ajánljuk

 Olaszország, Horvátország

 vasárnap-szombat

Jelentkezési határidő

2019. augusztus 08.

Szabad helyek

motor

A túra távja

2350 km

A túra startja/vége

Letenye / Split

Túravezetők

Laza, Zsófi

Hiányzás a munkahelyről

5 nap

Természetesen nulladik napi szállásban is segítünk, a túra startjának környékén!

Látnivalók

Toszkána, Chianti vidék, Val d'Orcia, San Marino, Pisa, Civita di Bagnoregio, San Gimignano, Vinci, Sorano, Pitigliano, Jadranska magistrala

 Részvételi díj vezetőnek: 750 €

 Részvételi díj
utasnak: 550 €

 Egyágyas szoba
felára: 150

Eddig mindig csak belekóstoltunk, hát most keresztül kasul járjuk Toszkánát.
Lenyűgöző kanyargós utak várnak, az olajfaligetekkel körülvett domboldalon elterülő falvakról, és az olyan történelmi városokról nem is beszélve, mint Voltera, Firenze, Siena, vagy a középkori Manhattan, San Gimignano. Megtapizzuk a pisai ferde tornyot, beugrunk Vincibe, Leonardo szülőfalujába és a lovagi kardot is megpróbáljuk kihúzni a köböl. A haldokló városhoz is elmotorozunk, ami egy különleges élményt ígér.
Komppal jövünk-megyünk Horvátországból és 5 felejthetetlen napot töltünk Olaszországban. A túra a toszkán vidék legszebb részein halad végig, zöld lankák, ikonikus szőlőföldek, olajfák és kanyargós utak jellemzik, na meg a toszkán gyöngyszemek. Az esti borozgatás, pl. a Chianti borvidék vörös boraival meg már csak hab a tortán.
Utasoknak is kifejezetten ajánljuk!

A túra ára tartalmazza

Kompjegyet sofőrnek+motornak vagy utasnak
Split-Ancona és Ancona-Split útvonalon

 Szállásokat, 3*/4* hotelekben (4x)

 szárazföldi reggeliket és vacsorákat (4x)

 vezetéstechnikai tanácsokat

 fényképeket, videókat

 “idegenvezetést”

motorozzvelunk.hu-s ajándékokat

Plusz költségek

 ha kérsz, a kabin ára a kompokon
(kb 100€/fő összesen)

 utasbiztosítás ár:
>>katt ide

üzemanyag

 ebéd, belépők, italfogyasztás és egyéb személyes költségek

Kinek ajánljuk

Ha egy különleges, változatos túrára vágysz, ha rendelkezel motoros rutinnal, ha tudsz alkalmazkodni másokhoz, ha fel tudod készíteni megfelelően a motorodat, akkor itt a helyed.

Nulla motoros rutinnal senkinek sem ajánljuk!

Részletek

Letenye-Split | 500km

18:00 órára kell Splitbe érnünk a komphoz, ezért Letenye-Karlovac között pályázunk. Engedünk a slunji kávé csábításának, ahogy a tengerparti szerpentin is vonz minket, ott is húzzuk kicsit a gázt. Maslenicki híd előtt ismét autópályára gurulunk és pikk-pakk Split kikötőjébe érünk. Veszünk egy-két sört, elfoglaljuk helyünket a kompon és másnap reggel már Olaszország partja közelében,  hajókürtre ébredünk.

Ancona-Siena| 260km

Az olasz életérzés, a napsütéses Toszkána ezen a napon megérint bennünket, pontban 7-kor ugyanis letessékelnek minket a kompról. Bepuszilunk egy jó reggelit Anconában, iszunk egy eszpresszót és meg sem állunk a kis dombocskán álló Assisi városáig. Kis pihenőt tartunk ott, sétálunk, magunkba szívunk egy kis történelmet. Ezután a Trasimeno-tó partján elmotorozva belecsöppenünk az UNESCO védelme alatt álló toszkán völgybe.  Amikor Toszkánára gondolsz, zöld lankák, szőlőskertek és idilli toszkán farmházak jelennek meg előtted. Ez a tipikus kép, ami Toszkánáról él benned, de jó hír, hogy ez valóban létezik – és Val d’Orciában eléd is tárul! Na, mi itt, a kanyargós utakon, kis települések között cikázva motorozunk.

Siena-Siena| 260km

Egy kialudt vulkán oldalába épült városkával kezdünk, majd a forgalmas utakat kerülve dél felé gurulunk. Megnézünk egy tufa várost, melynek épületei beleolvadnak a sziklákba, amelyekre épült, olyan, mintha azokból faragták volna és valóban van is benne igazság. Innen délre fordulunk, beugrunk a haldokló városba, Civita di Bagnoregioba. A napot, mivel csillag túrázunk, ugyanabban a hotelben zárjuk, de kétszer ugyanazon az úton nem megyünk, az fix.

Siena-Siena| 210km

Távban rövid, de ismét tartalmas egy nap lesz! Toszkána gyöngyszeme San Galgano vár ránk és még az “excaliburt” is megnézzük, azaz a kőbe a kardot. 😉 A nap második felében meg célba vesszük a tornyok városát San Gimignanot.

Siena-Firenze| 280km

Északnak indulunk, cél Pisa és 58.5 méter magas ferde torony, na meg az ország legnagyobb keresztelőkápolnája. Innen keletnek fordulunk, Vinci-be megyünk, ahol megnézzük a Leonardo da Vinci múzeumot. Na itt tovább motorozunk Firenze felé, ahol a szállásunk is lesz.

Firenze-Ancona | 290km

Zergeb@szta, de annál szebb és élvezetesebb úton érjük el San Marinot, a 61 négyzetkilométer területű államot. Amilyen kicsi, annyira szép, bekukkantunk, vonatozunk. Innen már csak két dolgok lesz hátra, húzzuk a gázt a Bocca Trabaria úton és este felgurulunk a kompra, Anconaban.

Split | túra vége

Reggel kiszállunk a kompból és hivatalosan itt vége a túrának! Ha sietsz haza, akkor én az autópályát javaslom (kb. 500 km a magyar határig), de az 1-es út is tuti, majd Karlovactól pálya, szintén a határig.

Egyéb infó

Tempó, megállók

A mindenkori csapathoz igazítjuk a tempót, de nagy általánosságban elmondható:

  • főutakon: 110 km/h
  • autópályán: 130 km/h

Motorozási stílus alapján a csapat akár szét is szedhető, ez esetben mindegyikkel marad egy-egy túravezető.

Pihenők nagyjából 75 percenként, a mosdókhoz és a látnivalókhoz igazítva.

Élvezetes tempóra törekszünk, a “látni és motorozni” jegyében.

Természetesen, ha valaki egyénileg, külön (akár lassabban, vagy gyorsabban) szeretné megtenni a napi szakaszt, szakaszokat, arra is van lehetőség. Ezt kérlek jelezd előre, és mi minden segítséget megadunk neked (útvonal, címek, látnivalók stb.).

Ha a túrán veszélyezteted mások épségét, akkor a második figyelmeztetés után eltanácsolunk a túráról. Természetesen minden segítséget megadva, hogy folytatni tudd a túrát egyedül.

Jelentkezés menete

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg  😉

2. Postafiókodban landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak a foglaló – a túra részvételi díjának 15%-a – elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

Túra lemondása

  • ha a lemondás a túra időpontja előtt több mint 28 nappal történik, úgy a foglaló visszajár és más költség nincs
  • ha a lemondás a túra időpontja előtt 28-21 nappal történik, úgy a részvételi díj max. 25%-a* befizetendő
  • ha a lemondás a túra időpontja előtt 21-15 nappal történik, úgy a részvételi díj max. 50%-a* befizetendő
  • ha a lemondás a túra időpontja előtt 14-8 nappal történik, úgy a részvételi díj max. 75%-a* befizetendő
  • ha a lemondás a túra időpontja előtt 7-1 nappal történik, úgy a részvételi díj 100%-a befizetendő
  • a túra időpontja előtt 28-1 nappal INGYENES a túra lemondása, ha a megüresedett helyre sikerül találni új jelentkezőt
  • meg nem jelenés esetén a részvételi díj 100%-a befizetendő
  • Az általános jelentkezési, részvételi feltételeket itt találod!

* A befizetendő összeg mértéke a szállások visszamondási feltételeitől függnek!

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!

Rólunk mondtátok