Egyesült Államok

14 nap motorozás BMW-k, Harley-k nyergében

USA, a színfalak mögött

Jelentkezési határidő

2020. január 31.

Szabad helyek

5 motor

A túra távja

4 800 km

A túra startja/vége

Budapest / Budapest

Túravezető

Menyus

Hiányzás a munkahelyről

14 nap

 Részvételi díj vezetőnek:
6 800$

 Részvételi díj utasnak:
4 850$

 Egyágyas szoba felára:
1 950$

Bebizonyítjuk Neked, hogy az Egyesült Államokban nem csak a 66-os úton lehet motorozni és nem csak a Grand Canyon a látványosság. Sőt! Garantáljuk, hogy ez a nyugati parti motoros túra legalább akkora, ha nem nagyobb élményt jelent majd.
Ez egy igazán motorozós túra lesz az USA-ba, rengeteg kanyarral, hegyekkel, völgyekkel, óceánparttal, helyenként sivataggal, mély kanyonokkal. Lehet az arizónai sivatagban is motorozni, csak nem érdemes, ahogy a végtelen egyeneseket is meghagyjuk másoknak.
A logónkból is következik, hogy mi a hegyvidékeket favorizáljuk.

Ezért Észak-Kalifornia erdőségeibe, Oregon havas hegycsúcsaihoz és a US Coast Highway óceánparti kanyarjaihoz invitálunk téged.

Hogy mit kínálunk?

Prémium motorokat (BMW, HARLEY-DAVIDSON), prémium biztosítással, aminek következtében a kaució mértéke csekély és egy tuti asszisztencia szolgáltatással, hogy a motoros túra ne érjen véget időnek előtte.

Olvasd el a részletes leírást, böngészd át a fényképeket és nézd meg a kisfilmünket. A videó a kínált látnivalók töredékét mutatja csak be. Sokkal többről szól ez a túra, mint elsőre gondolnád.

Túravezetőnk személyesen járta be a környéket, így sok mindent ismer és tapasztalt meg korábban.

Tudjuk, hogy hova készülünk! Velünk tartasz?

A túra ára tartalmazza

repülőjegy árát Budapest-San Francisco között oda és vissza (1 000$-ig)

reptéri transzfert

amerikai, helyi jellegű szállásokat

 a Harley Davidson Road King motorkerékpár bérlési díját, 2 db oldaldobozzal, a túra teljes időtartamára

 VIP ZERO (fullos) biztosítással a motorra

VIP asszisztencia, cseremotor szolgáltatással hiba estén

1 Menyust (túravezető)

segítséget a vízumügyintézésben

 vezetéstechnikai tanácsokat

Plusz költségek

utasbiztosítás
10% kedvezmény >>

üzemanyag ( kb. 300$)

étkezések ( kb. 40$/nap/fő)
helyi jelleghez alakítva

belépők (kb. 300$/fő)

bérelt motor kauciója (100$/motor)
Ami a túra végén visszajár, ha motorkerékpár sérülésmentes!

Mivel a túra motoros része San Francisco-ba kezdődik és végződik, ezért a bőröndöket ott fogjuk hagyni a szálláson. Így a motorozásnál ezekre nem lesz gond!

Motoros túra részletei

Repülőút Budapestről San Franciscóba, a Nyugati partra. Reptéri transzferrel elmegyünk a szállásra, elfoglaljuk szobáinkat. Az érkezés időpontjától függően várost nézünk, csak ami belefér. Vacsira elfogyasztjuk az első igazi amerikai hamburgerünket amerikai sörrel a Macy’s tetején lévő Cheesecake Factoryban. No meg megkóstolunk hozzá egy eredeti cheescake-et is, ha már az USA-ban vagyunk.

Irány a kikötő, majd áthajókázunk az Alcatraz szigetére. Megismerjük a szikla történetét, bebarangoljuk az épületeket, bebújunk egy cellába majd kitekintünk a városra, ami nagyon közelinek tűnik és értetlenül állunk, hogy miért nem tudtak oda kiúszni a szökevények.

A partra visszaérve felfedezzük a kikötőt, sétálgatunk, majd megebédelünk a Fisherman’s Wharfon, az igen hangulatos tengerparti sétányon. Nem ám flancos étteremben, hanem a lacikonyhák egyikében, csak kolbász helyett éppen tengeri herkentyűket falunk.

A belvárosba és a hotelünkbe a China Town-on keresztül sétálunk vissza. Ha elfáradunk, akkor felpattanunk a nevezetes Cable Car-ra. Estig csavargunk és nézelődünk.

Tervezett távolság: 270km

Izgatottan indulunk neki a napnak. Első napirendi pontként átvesszük a motorokat. Ezután bevesszük magunkat a Fiscótól északra fekvő hegyekbe és erdőkbe. Bemotorozzuk a gépeket, ugyanis rengeteg kanyar vár ránk. Meglátogatjuk a Point Reyes nemzeti park több látványosságát, például a Ciprusfa alagutat, valamint igyekszünk bálnákat észrevenni az Elefánt fóka öbölben. Utána felmotorozunk a Mount Tam tetejére, ahonnan egy kiadós sétával jutunk fel a csúcsra, hogy 360 fokban körbe nézhessünk és letekinthessünk San Franciscóra. Innét elkanyargászunk a Goldengate híd kilátó pontjaihoz. Ha marad időnk, akkor felmotorozunk a Twin Peaksre, ahol fantasztikus látvány tárul elénk a város felé. 

Tervezett távolság: 280km

Elkezdjük a nagy túrát és megindulunk Sonorába, a Yosemite nemzeti park lábánál található kisvárosba. Fiscót a kétszintes Oakland Bay hídon hagyjuk magunk mögött. Útközben felkaptatunk a Mount Diablo hegyre, ahol gyönyörködhetünk az egész környékben. Nyárias idő esetén csobbanunk a hotel medencéjében, közvetlenül a Sport Bárban elfogyasztandó vacsink előtt.

Tervezett távolság: 350km

Korai indulással bemotorozunk a Yosemitébe, első célpontként a Yosemite völgybe. Elámulunk az El Capitan 914 méter magas monolit gránit csúcsán, amelyet már többen kötél nélkül másztak meg, legutóbb Alex Honnold 2017-ben. Az utazás előtt nézzétek meg a Free Solo című dokumentumfilmet. A völgyből átkelünk a 3031 méter magas Tioga hágón. A hegy túloldalán felfedezzük a sós vizű Mono tavat, majd Bodie szellemvárosában kutatjuk az egykori aranyláz nyomait.

Tervezett távolság: 340km

Ezen a napon jó kis hegyi kanyargászások várnak ránk. Körbe motorozzuk a Tahoe tavat, átkelünk a 2700m magas Mt.Rose highwayen. Leérkezve a hegyről elkanyarodunk Virginia City-be, ami egy igazi kis vadnyugati városka üzletekkel, bárokkal, szalonokkal, steakekkel. Miután kicowboykodtuk magunkat begurulunk Renoba, a kis Las Vegasba, ahol este bulizunk és kaszinózunk.

Tervezett távolság: 410km

Ma sokat fogunk motorozni, igazi hegyvidéki kanyargászásban lesz részünk. Először felfedezzük a Frenchman tavat, majd a Lassen vulkanikus hegyekben döntögetünk. Szállásunk a Mount Shasta lábánál lesz.

Tervezett távolság: 290km

Ismét motorozós nap lesz, bár nem túl nagy távolsággal. Megnézzük Redding városát, majd elmotorozunk a jó nevezetű Whiskeytown tó és végül a Trinity tó mellett. Szállásunk ismét a Mount Shastánál lesz.

Tervezett távolság: 450km

Hosszú napnak nézünk elébe, de a túránk egyik legszebb látnivalójához jutunk ma el. Először megnézzük Pluto barlangját, majd felmotorozunk a Crater tóhoz, ami egy vulkán közepén található. Ha szerencsénk lesz, akkor még havas lesz a táj. Ha igazán szerencsénk lesz, akkor a kráter karimáján körbe is tudjuk majd motorozni a vulkánt, több szemszögből rácsodálkozva a tóra. Innét hosszabb út következik, hogy elérjük a Salt Creek vízesést, ahol a szállásunk is lesz.

Tervezett távolság: 290km

A napot az Office Bridge, egy hagyományos fa építésű, fedett híd meglátogatásával kezdjük. Ezután megkerüljük a hegyet, de fel is kaptatunk rá a Willamette erdőségen keresztül. Itt ismét szerencsére lesz szükségünk, illetve jó időre, hogy a hó ne zárja el utunkat a Dee Wright Observatoryhoz, ahol gyönyörű kilátás nyílik a környező havas hegycsúcsokra, többek között a Három Nővér hegyekre. Innét irány a Smith Rock park, ami az amerikai sport hegymászás Mekkája a rengeteg mászható fallal. Mi csak gyönyörködni megyünk oda.

Tervezett távolság: 360km

A napot egy színes programmal kezdjük, nevezetesen a Painted Hill-lel, azaz a Festett Dombokkal. Ide a túránk egyedüli nem aszfaltos útja vezet, de nem kell tőle megijedni, gyönyörűen döngölt, murvás, nagyon enyhén emelkedő és kanyargó út vezet a kilátóponthoz. A látvány miatt pedig maximálisan megéri. Innét legurulunk Mitchellbe, ami semmiről nem nevezetes, de egy igazi kis vidéki porfészek. Itt a kaland kedvéért még tankolunk is, ami örök emlék marad. Ezután nagyobb motorozós szakasz következik a hegyek, dombok és fennsíkok között, amelyet döbbenetesen tör meg a Cottonwood kanyon, amibe természetesen leereszkedünk. Még pár kilométer és már kint is vagyunk a Columbia folyó partján, ahol egy picit motorozva érjük el szállásunkat. Ma rendhagyó, hawaii vacsorát fogyasztunk.

Tervezett távolság: 280km

Első megállónkhoz igen kanyargós út vezet majd fel. A Rowena Crest kilátó pontról letekintve a Columbia folyó völgyére nehéz lesz eldönteni, hogy a valóságot vagy egy képeslapot látunk. A következő látványosság egy igazi kuriózum lesz. Felmotorozunk a Mount Hoodra, és ha szerencsénk lesz, akkor a Crater tóhoz hasonlóan havas utakon jutunk oda. Itt körbenézünk a Timberline Lodge túristaházban, ahol a Ragyogás című filmet forgatták Jack Nicholsonnal a főszerepben. A hegyről lemotorozva megkerüljük azt, hogy a Columbia folyó partján kicsit visszafelé haladva gyönyörködhessünk Észak-Amerika második legmagasabb vízesésében, a Multnomah Falls-ban. Itt a sportosabb túratársak fel is sétálhatnak az alsó és felső vízesést elválasztó kilátó hídra. A folyó partján újabb kilátó pontot, a Vista House-t látogatjuk meg, mielőtt elérjük szállásunkat, Portlandet, ahol egy picit körbe is nézünk. Kiadós nap lesz.

Tervezett távolság: 300km

Délelőtt csavargunk Portlandben, majd megindulunk az óceán felé. Ebédelni a Tillamook Creamery sajtgyár meglátogatásakor fogunk. Már a neve is ínycsiklandó, nem igaz? Ezután érjük el a partot Cape Meares-nél. Innét beindul a hullámvasút a 101-es úton. Megállunk majd több helyen, többek között a Yaquina világító toronynál. Lincoln city-n áthaladva jutunk el a szállás helyünkre, ami ez alkalommal egy igen kellemes tengerparti üdülő lesz. Előtte azért bekukkantunk az Oregon Coast Aquariumba is.

Tervezett távolság: 360km

Folytatjuk utunkat a tengerparton. Elsőként Thor kútját nézzük meg, amely egy, az óceán hullámzása által táplált, időnként kitörő, gejzír szerű forrás. Utána elmotorozunk, majd felgyalogolunk a Heceda világító toronyhoz, ahonnan elképesztő kilátás nyílik az óceánra. Következnek az oregoni homokdűnék, ahol majd sétálunk is, de igény esetén quadozhatunk a homoktengerben. Igen kifáradva motorozunk át a kaliforniai határon, hogy elérjük aznapi szállásunkat Crescent cityben.

Tervezett távolság: 350km

A mai nap a fákról fog szólni. A bazi nagy fákról. Folytatva a parti kanyargászást eljutunk a Redwood, azaz a vörösfenyő erdőségbe. Itt egy picit felcsavarunk a hegyekbe, de onnan egy kis motorozás után vissza is térünk a partra. Ezután motorozunk be a Humboldt Redwood parkba, ahol megkeressük a 111 méter magas Giant Tree vörösfenyőt. Ehhez egy patakon átívelő, kidőlt fán átkelve jutunk el. Miután bejártuk a parkot és rácsodálkoztunk az elképzelhetetlen magasságú és átmérőjű fákra, visszaülünk a motorokra és elgurulunk a Drive Through Tree parkba, ahol egy 84 méter magas vörösfenyő kifaragott törzsén motorozunk keresztül. Az estét Fort Braggben töltjük, ahol a helyi sörfőzdében kérjük ki a négyféle sört tartalmazó fa tálcát. Természetesen az elmaradhatatlan hamburgerünköz.

Tervezett távolság: 320km

A parton motorozva egy újabb világítótorony következik, ezúttal a Point Arena Lighthouse. Majd bevesszük Fort Ross erődjét, amit az oroszok alapítottak az 1800-as években. Igazán érdekes lesz megtapasztalni, hogy éltek itt a ruszkik. Utunkat a Napa völgye, Kalifornia híres borvidéke felé vesszük. Útközben egy út menti BBQ helyen isteni hamburgert, vagy a változatosság kedvéért pulled pork szendvicset fogunk burkolni. Szállásunk a borvidéken lesz, viszonylag korán érkezve, hogy pancsolhassunk a medencében..

Tervezett távolság: 100km

Eljött az utolsó motoros nap. Elindulunk vissza a motorkölcsönzőbe, de útközben megnézzük az úszó lakóházakat Sausalitoban, valamint ismét meglátogatjuk a Goldengate hidat. A motorok leadása után csavargunk San Franciscoban. Délután még mindenki elintézheti az esetlegesen elmaradt ajándék vásárlást.

Hazautazás Budapestre. A Nyugati partról haza repülünk és véget ért a motoros túra.

 • Zsolt és Tünde Yamaha FJR 1300 AE
 • Fefe SUZUKI BURGMAN 650
 • Kovats R FJR1300

Egyéb infó

Jelentkezés menete

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg, mivel ezeken keresztül vesszük fel veled a kapcsolatot.  😉

2. Postafiókodba landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak a foglaló elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

Ennél a túránál a foglaló a részvételi díj: 50%

Visszamondás

Mivel ez egy nem átugrom a szomszédba túra, ezért a repülőjegyeket, szállásokat, motorbérléseket már jóval előre le kell foglalnunk, meg kell venni. Minden ilyen lépést leegyeztetünk veled és a te jóváhagyásoddal teszünk meg. Ha ezután mondod vissza a túrát, akkor a foglalási költségek (repülőjegy, motorkerékpár, szállás stb.) levonásra kerülnek a részvételi díjból és a maradékot visszautaljuk neked.

Bérelhető motor(ok) és biztosítás

usa nyugati part motoros túra

Alapból a Harley Davidson Road King van benne a túra árában, kofferekkel (2 oldaldoboz) és egy full-os biztosítással kiegészítve, aminek következtében csak 100$ a kaució a motor bérlésénél. A kaució mértéke és a biztosítás a többi modell esetében is ugyanaz, kivéve az BMW R 1200 GS-nél!

Ha utassal jössz és sok a csomagotok, akkor érdemes a 3 dobozzal rendelkező Electra Glide Touring-ot kérni!

Ha másik motort bérelnél:

 • Harley Davidson Stree Glide Touring +180$
  (2 oldal dobozzal + egy top case)
 • Harley Davidson Electra Glide +900$
  (2 oldal doboz + egy top case)
 • Yamaha Super Teneré -400$
 • BMW R 1200 RT
  +550$
 • BMW R 1200 GS
  +400$
  de ebben az esetben 2000$ a deposit

Ha utassal jössz és sok a csomagotok, akkor érdemes a 3 dobozzal rendelkező Electra Glide-ot kérni!

Tájékoztató az Egyesült Államokba történő beutazási és tartózkodási feltételekről

A részletekért kattints ide >>

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!

 

Inkább más országban túráznál Velünk?

Nézd meg a többi motoros túra ajánlatunkat.

Rólunk mondtátok