vezetéstechnikai képzés és motoros túra a Dolomitok csipkéi között ..

Olyan motorosoknak ajánljuk akik voltak már vezetéstechnikai képzésen, tisztában vannak az alapokkal! Kezdő motorosoknak nem ajánljuk!!!

  vezetéstechnikai képzés + motoros túra: 2 legyet ütsz 1 csapásra:

Ausztria, Olaszország

csillagtúra

10motor/ 1instruktor/ 1túravezető

csütörtök-vasárnap

Jelentkezési határidő

2020. május 20.

Szabad helyek

3 motor

A túra távja

1450 km

A túra startja/vége

Szentgotthárd 08:00 | Szentgotthárd 15:30

Túravezetők

Pepe, Henrik (42RS)

Hiányzás a munkahelyről

2 nap

Nulladik napi szállásban is segítünk!

 Részvételi díj vezetőnek:
425 €

 Részvételi díj utasnak:
305 €

 Egyágyas szoba felára:
120 €

Ha tanulni, fejlődni szeretnél, akkor itt a helyed. Ha simán csak motoroznál egyet és nem érdekel a vezetéstechnika, nem vagy tisztában az alapokkal  vagy kulturális programokat is keresel egy motoros túrán, akkor ez nem neked való!
Inkább egy másik túrát ajánlunk!

Miért SE?
Mert elsősorban azoknak ajánljuk akik volt már velünk ilyen vezetéstechnikai képzéssel egybekötött motoros túrán.

Mi a cél?
Hogy jól érezd magad! Hogy kis csoportban motorozzunk egy istenit a Dolomitok csipkés hágói árnyékában és közben tanuljunk, fejlődjünk, amire Henrik a garancia. Az útvonalra meg Pepe és a garmin.

Hol lesz a szállás?
Az osztrák-olasz határon, egy mesés völgyben, a már említett csipkék árnyékában egy minőségi szálláson hajtjuk álomra fejünket. Egy szálláson alszunk, szóval csillagtúra lesz!

Persze, mint minden túránkon, az ész nélküli motorozást ezen sem toleráljuk és ha a résztvevők közül bárki is veszélyezteti a csapatot, akkor azt eltanácsoljuk a túráról.

A túra ára tartalmazza

  kis csoportban való motorozást

  instruktort (42RS)

3 éjszakai minőségi szállást 2 fős szobákban
(1 fős szoba feláras), wellness & fitness lehetőséggel

  3x reggelit és 3x vacsorát

  videós elemzést esténként és személyes tanácsokat

  osztrák autópályadíjat

  fényképeket

  egy kis ajándékot

Plusz költségek

utasbiztosítás
10% kedvezményel köthető >>

esetleges belépők, felvonó díjak
(időjárás, kedv függő, max. 20 €/fő)

italfogyasztás, ebéd és minden olyan dolog amit a zöld rész nem tartalmaz

Dolomitok vezetéstechnika motoros túra

Kinek ajánljuk

Neked, ha

 • tisztában vagy az alapokkal
 • voltál már (bárhol) vezetéstechnikai képzésen

és fejleszteni szeretnéd a motoros tudásod.

Természetesen utasoknak is ajánljuk!

Útvonal

 • aszfaltozott fő és mellékutakon
 • autópályás szakaszokkal
 • íves kanyarokkal
 • keskeny utak és  magam mellé visszafordítós, emelkedő hajtűkanyarok nem lesznek

Tempó, megállók, ebéd

 • 100-110 km/h lakott területen kívül, a csapat igényeihez igazítva
 • 130 km/h autópályán
 • 50 km/h lakott területen belül
 • ha valaki gyorsabban szeretne motorozni, mint a csapat, akkor azt egyénileg megteheti. Ehhez mi minden segítséget megadunk!
 • ha valaki a motorozáséval veszélyezteti a csapat tagjait vagy a forgalom többi résztvevőjét, akkor Őt a második figyelmeztetés után eltanácsoljuk a csoportban való motorozástól

 • 60-90 percnél nem töltünk többet motoron, kivéve ha ezt a csapattal megbeszéljük, persze figyelembe véve a látnivalókat és a tankolásokat
 • egy-egy megállónál mindig elmondják a túravezetők, hogy mennyi időt érdemes ott letölteni és, hogy mikor van a találkozó a motoroknál
 • a megállók is a vezetéstechnikai résznek vannak szentelve, így előfordulhat, hogy több megálló lesz a túrán

 • ha a túra rovására nem megy, ha a csoport beleegyezik, ha időben érünk az esti szállásra ( 18 óra környékén) akkor semmi kifogásunk az éttermi ebéd ellen
 • egyébként meg egy gyors kaja, gyros, hamburger, pizza stb. szerintünk tökéletesen megfelel az egyik megállónál
 • egy éttermi ebéd kb. 1.5-2 óra

Motoros túra részletei

Az útvonal az időjárás függvényében változhat! Készülünk több tervvel, szóval ha déli irányba pocsék idő van, akkor irány észak.

Szentgotthárd (H) – Kartitsch (A) 390 km

Nem tökölünk, célba vesszük a 69-es út. Ha már útba esik, vétek lenne kihagyni az osztrák útépítés eme remekművét. Aki volt már azért, aki még nem volt itt, hát azért vágyik ide. Ez lesz túránk első hágója, itt kapjuk meg az első dózist az alpesi motorozás feelingjéből. A biztonság kedvéért itt is mutatunk valami újat. Lavamünd-öt elhagyva játszunk egy kis csiki-csukit majd jön egy „csavar”. Na, nem a gumiba, hanem a túrába, pontosabban egy kilátóba. Ugyanis megnézzük a Pyramidenkogel-t, a több mint 851 méteren álló kilátót. Liftre fel, azaz liftbe be, irány felfelé. A felső teraszra kilépve, a látvány önmagáért beszél, alattunk van szinte egész Karintia, a Wörthi-tóról nem is beszélve. Lefelé a lift helyet gatyaféken, csúszdán is lejöhetünk, ami szinte a kasszáig röpít minket, csak a nadrágunk el ne égjen. Innen kis osztrák utakon haladunk a „körtefa” felé, ahol a következő 2 éjszakát töltjük. Belecsempészünk egy “aranyutas” motorozási lehetőséget is, hogy ne unatkozzunk nagyon. Ha ezt is kipipáltuk, irány Kartitsch és a szállásunk, ahonnét fantörpikus a kilátás és a dolomitos csipkék is csak egy karnyújtásnyira vannak!

Kartitsch (A) – Kartitsch (A) 300 km

Kezdődik a „buli”! Bevetjük magunkat a csipkés hegyek közé, egész nap a Dolomitokban kanyargászunk, szóval belecsapunk a lecsóba. Passo-k, azaz hágók és kanyarok, hajtűkanyarok várnak ránk, na és egy lanovkalyan lesz ez a nap, mint egy jó kis hullámvasút, csak itt most mi húzzuk a gázt. Azt sem tudjuk hova nézzünk, a völgyre figyeljünk-e, az apró kis faluval a közepén, netán a csipkés csúcsokat sasoljuk, vagy a következő kanyarra koncentráljunk? A legjobb dilemma, amivel motoros csak találkozhat! Persze azon kívül, hogy a cortinai cukrászdába mit együnk. Ezen a napon passok hada vár ránk: Misurina, Tre Croci, Giau, Fedaia, Costalunga, Nigra, Würzjoch, Fürkel. Népszerű hágók és kevésbé ismert hegyiátkelők ezek, amiken a gumi közepe nem sokat fog kopni! Az élmény garantált, főleg ha lecsúszunk a nyári bobpályán is.

Kartitsch (A) – Kartitsch (A) 300 km

Ezen a napon sem hagyjuk ki a Dolomitokat, csak most a szoknyája mögé nézünk. A Ill-esen kezdünk, amin az út, és maga a látvány egy olyan egyveleget képez, amit még sokáig emlegetni fogunk. Ezután jön a Plöckenpass és egy két alagút, amiben hajtűkanyar vanó lesz ez! Ezután felfedezzük azokat a hágókat, amiket csak bennfentesek ismernek, a tömeg elkerüli őket. Elvégre magyarok vagyunk, „kalandozzunk” egy kicsit! Lesz kis hágó, nagy hágó, alagutas keskeny és egy kicsit szélesebb, egy sávos illetve két sávos is, szóval nem lesznek egyformák. Azonban, rajtuk motorozva felfedezünk egy-két hasonlóságot, a forgalom „piccolo”, az élmény „grande”, a látvány „fantastico”. Kell ennél több nekünk, motorosoknak? Igen, egy olasz pizza, egy caffé, ígérem ez is meg lesz. A gumik közepe ma is pihenni fog, csak a két szélét dolgoztatjuk meg és az SD kártyákat.

Kartitsch (A) – Kartitsch (A) 300 km

Irány haza! Északnak fordulunk és célba vesszük a Turracherhöhe-t, de előtt a 4613-ban iszunk egy kávét. Millstatter tavat elhagyva, a kertek alatt kalandos utakon és egy kis autópályával érkezünk meg Szentgotthárdra, a túra végpontjához.

 • Túravezető - Pepe - BMW R 1250 GS
 • Oktató - Henrik - BMW R 850 RT
 • Pepito - Yamaha TDM 900
 • Zsolti - Yamaha FJR 1300A
 • Gyurci - VFR 800X
 • Stefán Ferenc - BMW R1200 RS
 • Doki - Honda VFR 800 X
 • Szil - Bmw r1250gsa
 • Rob - Ducati

Egyéb infó

A jelenlegi, korona vírusos helyzetre való tekintettel foglalót nem kell előre elutalni, nélküle is érvényes a jelentkezés!

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg, mivel ezeken keresztül vesszük fel veled a kapcsolatot.  😉

2. Postafiókodba landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak a foglaló elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

Foglaló mértéke: 150 € / fő

Jelenlegi, koronavírusos helyzet miatt a jelentkezési határidőket megprobáljuk a túra startjához minél közelebb tenni!

Hülyeséget mi sem fogunk csinálni, ha kell töröljük a túrát még a jelentkezési határidő előtt.

Ingyenes, ha

 • a jelentkezési határidőig megkapjuk a visszamondást
 • ha a jelentkezési határidő után, a megüresedett helyre találunk beugró
 • a banki költségek levonásra kerülnek ebben az esetben

Pénzedbe kerül, ha

 • ha elmúlt már a jelentkezési határidő és nem találunk beugrót a helyedre

Mennyibe is?

 • természetesen bárkinek közbe jöhet bármi, így igyekszünk minden esetben költséghatékonyan megoldani a visszamondást és úgy megoldani a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen!
 • jelentkezési határidőig történő visszamondás esetén a foglaló, részvételi díj visszajár
 • ha a jelentkezési határidő után mondod vissza túrát, és nem találunk a helyedre mást és nem tudjuk költségmentesen lemondani a szállást, akkor csak a szállás és a szervezési költség fizetendő (ez mindképpen alacsonyabb, mint a részvételi díj), ami túránként eltérő

Ha körvonalazódik a lemondás gondolata, kommunikálj velünk minél előbb, ne hagyd az utolsó pillanatra!

 

 

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!

 

Inkább más országban vagy más időpontban túráznál Velünk?

Nézd meg a többi motoros túra ajánlatunkat.