Motorosoknak utasbiztosítás? Nélküle egy métert se…

Amikor az ember tervezi a következő nyaralását/túráját, már szinte érzi az arcába csapó szelet, az örömöt és a motorozás nyújtotta mámorító szabadságot. Így vagyunk ezzel mi is. Azonban azt is megtanultuk az évek során, hogy a tervezgetés és az álmodozás mellett nem árt alaposan felkészülni az útra, különösen a biztonság szempontjából. Hiszen amellett, hogy szerintünk a motor a legélvezetesebb formája az utazásnak, egyben számos veszélyforrást is jelent. Ezek egy részét meg tudjuk előzni, más részét pedig utólag tudjuk anyagilag vagy szolgáltatásokkal fedezni.

A motorosnak szóló utasbiztosítás pont az utóbbi esetben jön nagyon jól. Persze az lenne a legjobb, ha egyáltalán nem is lenne rá szükség, de jobb felkészülni bármire, mint a semmi  közepén ragadni egy füstölgő, tropa járgánnyal segítség nélkül.

Ez a fajta utasbiztosítási termék nagyon ritka a biztosítók palettáján. Ez a termék viszonylag új fejlesztés, a korábbi utasbiztosítási konstrukciók valamit ugyan tartalmaztak a motorosokat is érintő kockázatokból, de közel sem voltak teljes körűnek mondhatóak.

Most megajándékozunk Téged egy 10% díjkedvezményt biztosító kuponkóddal, amelyet a biztositas.HU oldalon tudsz beváltani az utasbiztosítási kalkulátorban, vagy

 A kód: MOTO-TOUR 

Milyen egy jó utasbiztosítás a motorosoknak?

Nagyon jó például, ha a fedezete már a magyarországi útszakaszra is kiterjed. A külföldi motoros túrát ugye nem kezdhetjük meg valamilyen varázslatos módon az országhatárnál! Rögtön utána a sorban olyan klasszikusnak mondható fedezeti tételek szerepelnek, mint baleset, betegség, orvosi mentés és ápolás és még sorolhatnánk. Ez a kör az összes mai, modern utasbiztosítási konstrukcióban szerepel. Na de itt jön a képbe a motoros doboz. A motoros doboz és a hozzá köthető esetek már speciálisnak számítanak, erre vonatkozó fedezeteket kizárólag a motorosok utasbiztosítási termékeiben találhatunk. Ezek a következők:

  • motoros poggyászbiztosítás, ami a lezárt dobozból való lopásra is térít (akkor is, ha a doboz egy sátorban van)
  • motoros felszerelések (ruha, cipő, sisak) balesetkori sérülésének térítése, eltűnése
  • érdemes megvizsgálni a fedezeti összegeket, ugyanis ha komolyabb értéket tárolunk a dobozban, akkor nem árt, ha egy lopás/eltűnés esetében azt is meg tudja téríteni a biztosító.

A motorosnak való utasbiztosítás további baromi fontos eleme a motoros asszisztencia. Ez nagyjából megegyezik az autó assistance szolgáltatással, viszont annál annyival több, hogy ez fedezi a motor meghibásodását, szervizbe szállítását, a hazautat, stb. Ha belegondolunk, ez egy nagyon hasznos fedezet, ugyanis egy sima defekt miatt is már tréleres szállítást kell igénybe vennünk. További hab lehet a tortán a prémiumabb motorosoknak létrehozott utasbiztosítások esetében az olyan kiegészítő fedezet, ami átvállalja az extrém időjárási viszonyok miatti kényszerből meghosszabbodó kint tartózkodás költségeit is.

Utasbiztosításokról általában – hogyan érdemes utasbiztosítást kötni?

  1. Mérlegeld az árat és azt a szolgáltatást, amit tényleges elvársz és kapni szeretnél egy-egy káresemény kapcsán! Ha saját zsebből kell fizetni egy egészségügyi baleseti ellátást, az bizony szinte minden országban horror összeget jelent. Partnerünk, a Biztosítás.HU oldalán az ár mellett összehasonlíthatod az egyes fedezeti összegeket is. Érdemes például a magas limitű vagy limit nélküli orvosi fedezetet választani.
  2. Ma már a legtöbb utasbiztosítási konstrukció tartalmaz jogvédelmi szolgáltatást is, ami többek között abban az esetben nyújt védelmet, ha véletlenül te okozol valamilyen kárt. Egy véletlen baleset és máris szükséged lehet rá…
  3. Összegezve, lehet hogy pár ezer forinttal drágább az utazásod egy mindenre kiterjedő biztosítással, de hogy mekkora mázlid van a szerencsétlenségben, az ott és akkor derül ki – könyörtelenül és számokban kimutatva.

Kösd meg utasbiztosításodat akár az indulásod napján bankkártyás fizetéssel!

 A 10% kedvezményt adó kód: MOTO-TOUR