motorozós túra

Ausztria

8 motor, 2 túravezető

csütörtök-vasárnap

Jelentkezési határidő

2020. július 15.

Szabad helyek:

8 -ból 2 szabad

A túra távja

1500 km

A túra startja/vége

Rábafüzes 08:30 | 15:00

Túravezetők

Coli, Pepe

Hiányzás a munkahelyről

2 nap

Nulladik napi szállásban is segítünk!

Látnivalók*

Ausztria matricás látványútjait vesszük célba


Részvételi díj vezetőnek:

350€


Részvételi díj utasnak:

250€


1 ágyas szoba felára:

120€

Te mit gyűjtöttél gyerekkorodban? Én pl. a matchbox-okat, de most egy különleges matrica gyűjtésre hívunk, méghozzá az osztrák motoros, látványutak matricáit zsebeljük be. Ezek egytől egyik zseniális utak, de most mi ezeket fűztük fel egy zseniális körre.

4 napos túra, aminek az elején és végén igaz, hogy autópályázunk kicsit, de ezenkívül fülig fog érni a szánk minden nap. Hét darab látványútat motorozunk végig, amik szerepelnek a “best of” listán ha egy osztrák motoros túráról van szó. Természetesen ezek fizetős utak, mert hát ingyen leves sincs, de cserébe olyan élményeket kapunk, ami megér minden centet.
Na meg pl. a Zillertal hüttéjében kiváló osztrák császármorzsáról nem is beszélve, tudod ez olyan 10 ujj megnyalós, plusz a panoráma is ott van a szeren.

Szóval ami várható, motorozás, helyi gasztronómia, panorámás motoros utak, kis csapat, 2 túravezető (hogy biztonságban légy)… azt hiszem ennyi… na meg a motorozzvelunk.hu hangulat.

A jó időt már meg is rendeltük az égiektől!

A túra ára tartalmazza

3 éjszakai minőségi szállást, 2 fős szobákban
(1 fős szoba feláras)

ingyenes assistance szolgáltatást
(előre nem látható műszaki hiba estén ingyenes motorszállítás)

2 túravezetőt, csoportbontási lehetőségé

kis csoportos foglalkozás

  3x reggelit és vacsorát

  vezetéstechnikai tanácsokat

  osztrák autópálya matricát

  fényképeket

  névre szóló hímzett pólót

Plusz költségek

utasbiztosítás
10% kedvezményel köthető >>

italfogyasztás, ebéd és minden olyan dolog amit a zöld rész nem tartalmaz

útdíj (kb. 70€/motor)

2 túravezető

Igen, hogy biztonságba légy, az egyik vezető megy a sor elején, a másik a sor végén!
Kizárt, hogy elkeveredsz, kizárt, hogy eltévedsz, plusz jobb érzés, úgy motorozni, hogy tudod van egy hátvéd.

Arról már nem is beszélve, ha egy váratlan műszaki hiba adódik, akkor az egyik túravezető agyalhat a problémán, a másik pedig menet tovább a csapattal, folytatódhat a túra.

Még előny, hogy ha kell, akkor pl. motorozási stílus alapján ketté bontható a csapat, 2 mikro csapattá és akkor mindenki megtalálja magának a legjobb helyet. Az élmény garantált!

Neked való, ha...

 • nem szeretsz tömegben motorozni
 • nem szeretnél kulturális programokon részt venni
 • szereted az alpesi utakat
 • tapasztalt utas vagy
 • ha choppered, cruisered van, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot

Az ész nélküli száguldást, ha veszélyezteted magad és a résztvevők testi épségét, azt nem toleráljuk!

Nulla motoros rutinnal senkinek!

Útvonal

 • aszfaltozott
 • hegyvidék jellegű
 • minősége változó
 • kanyarokkal
 • keskeny utak előfordulhatnak
 • az első és az utolsó napon kb. 150 km autópálya

Tempó, megállók, ebéd

 • 100-110 km/h lakott területen kívül, a csapat igényeihez igazítva
 • 130 km/h autópályán
 • 50 km/h lakott területen belül
 • ha valaki gyorsabban szeretne motorozni, mint a csapat, akkor azt egyénileg megteheti. Ehhez mi minden segítséget megadunk!
 • ha valaki a motorozáséval veszélyezteti a csapat tagjait vagy a forgalom többi résztvevőjét, akkor Őt a második figyelmeztetés után eltanácsoljuk a csoportban való motorozástól

 • 60-90 percnél nem töltünk többet motoron, kivéve ha ezt a csapattal megbeszéljük, persze figyelembe véve a látnivalókat és a tankolásokat
 • egy-egy megállónál mindig elmondják a túravezetők, hogy mennyi időt érdemes ott letölteni és, hogy mikor van a találkozó a motoroknál

 • ha a túra rovására nem megy, ha a csoport beleegyezik, ha időben érünk az esti szállásra ( 18 óra környékén) akkor semmi kifogásunk az éttermi ebéd ellen
 • egyébként meg egy gyors kaja, gyros, hamburger, pizza stb. szerintünk tökéletesen megfelel az egyik megállónál
 • egy éttermi ebéd kb. 1.5-2 óra

Motoros túra részletei

Rábafüzes (H) – Gmünd (A) 430 km 

Rábafüzesről indulunk és az A2-es autópályán haladunk egészen a Wörthi-tó partjáig, ahol kávézunk, szusszanunk egy kicsit. Innen irány a kilátóteraszokkal és kanyarokkal megtűzdelt, 16,5 km hosszú, alpesi látványút, a Villacher Alpenstrasse. Hála a jó Istennek, ez feledteti majd velünk az autópályázás minden kínját, ledobjuk „láncainkat” és végre motorozunk egy jót. A tetőre, 1 730 méterre felérve elénk tárul a Júlia Alpok, a Karavankák és Villach csodás látványa.
A dobozra még fel sem ragadt rendesen a villacher matricája, már is jön a következő ragasztani való, a Maltatal-os vignetta. Ha az első tetszett, akkor ezt a szakaszt imádni fogod. Alagutakkal, hajtűkanyarokkal, vízesésekkel és ezek kombinációjával fogad minket. Korcog a lábtartó, kattog a fényképezőgép, csak a fülünk le ne érjen a kanyarokban! 1 000 méter szintkülönbséget kell legyőznünk, hogy felérjünk 1 902 méterre és megcsodálhassuk a 200 méter magas, 8 méter széles duzzasztógátat. A Kölnbrein Stausee vize valószerűtlenül zöldeskék színű és annyi víz benne, hogy 1,4 milliárd ember fürdőkádja megtelne vele. Arról már nem is beszélve, hogy 3 000 feletti hegyek veszik körül, szóval, a panoráma fantröpikus. Ja és itt van még az Airwalk, szóval séta, de a kulcsokra kéretik vigyázni.
Ha innen leérünk, már csak el kell érnünk a szállásunkat és felkészülhetünk a következő napra.

Innerkrems (A) – Saalfelden am Steinernen Meer (A) 300 km

Nem húzzuk az időt, reggeli után rögtön csúcsra törünk, méghozzá a Nockalmstrasse segítségével. Naná, hogy ez is matricás út és nem is akármilyen. Jöjjenek az adatok, 35 km hosszú, több mint 52 db kanyar található rajta, 12%-os a legnagyobb emelkedője és az aszfaltja fenomenális, a panorámáról nem is beszélve. Ha lenne olyan kresz tábla, hogy motorosoknak ajánlott, akkor ide kettőt is kellene rakni, de olyan villogósat ám. Ezen kétszer is el, akarom mondani, feljutunk a csúcsra, ami nem rossz teljesítmény. 2 042 méter magasra érve szembe jön a híres famotor, az Eisentalhöhenél, a hütté bejáratánál. Menetoszlop állj, fénykép, kávé… Ha ezt is kipipáltuk, végig motorozunk Karintia legszebb vidékén, a Goldeck panorámaút segítségével. Gondolom már nem is kell mondanom, ez is matricás!
Ha ezt a trófeát is begyűjtöttük, jön a nagyágyú, a Glockner.  Ez egy 50 km hosszú alpesi panoráma út. Először a gleccserúton, a Ferenc József kilátóig gyűjtjük az élményeket, ahonnét Ausztria legmagasabb (3798m) csúcsát, a Grossglocknert is látni fogjuk. Lecsekkoljuk a gleccsert, körülnézhetünk az ajándékboltban, ha mázlink van mormotákat is etethetünk és ehetünk mi is egy almásrétest Ausztria legszebb teraszon. Na de motorozni is jöttünk, szóval gyerünk tovább. Hegyen-völgyön és a Hochtor-on keresztül húzhatjuk a gázt, páratlan panoráma kíséretében! Következő megállónk, a 9 hajtűkanyaros, 2 571 méter magas Edelweissspitze, ahonnét harminc darab 3 000 méter feletti csúcs látható. Ha van kedvünk, ezeket is megszámolhatjuk, de garantálom, hogy a kilátással leszünk elfoglalva. Minden jó véget ér egyszer, így ennek a napnak is a végé felé közeledünk és már „csak” Zell am See van hátra. Hát ott is körbenézünk. Következő 2 éjszakát Kitzbühel környéként töltjük!

Saalfelden am Steinernen Meer  (A) – Saalfelden am Steinernen Meer  (A) 330 km

Ezen a napon nem megyünk haza, mert hiányzik még 2 db matrica. Nyugatnak indulunk és kis, eldugott, ahogy a „tanult orosz mondja pöti” hágókkal kezdünk, majd jön a matricás Zillertal Alpenstrasse. Ez egy másfél sáv széles, eldugott látványút és milyen kicsi, amilyen keskeny, na olyan szuper. Végig 2 000 méter felett kanyarog és végig páratlan a kilátás, a völgyre, a környék hegyeire. A kis útszéli hütték fantasztikus hangulatát már meg sem említem, mert úgy sem tudom jól leírni, át kell élni. Akár gőzgombócot, akár császármorzsát kérsz majd, nem fogsz benne csalódni, a Wiener schnitzliről nem is beszélve. Ha ezt is kipipáltuk jön a Schlegeisspeicher ;). Na, ez sem lesz piskóta!
Innen már visszafordulunk, mivel ez zsákutca és célba vesszük a Gerlos-t. Kicsit versenyzünk az alpesi tehenekkel és jó pár kanyar leküzdése után bezsebeljük ennek is a matricáját. A csalódás kizárt, motoros út ez is a javából! Nana, de lassan a testtel illetve a motorral, mert itt van a 385 m magas Krimml, Európa leghosszabb vízesés. Ezt is megnézzük, és csak ezután megyünk vissza a szállásunk.

Saalfelden am Steinernen Meer (A) – Körmend (H) 370 km

Reggel megszámoljuk a matricáinkat, és ha meg van mind, akkor hazafelé indulunk. Persze nem csak úgy simán, hogy irány Körmend, mert teszünk bele egy kis csavart. Tudod csak az íze kedvéért, csak úgy búcsúzásból. Maria Alm mellett elmotorozunk, majd a 164-es úton imába foglaljuk az utat tervezők, építők nevét. Egyszerűen király ez a szakasz! Ezután jön Schladming, Höhentauern és a Gaberl hágó. Ha valaki nagyon siet, akkor ezeket ki lehet hagyni, Schladming után autópályára tud állni. A túrát Rábafüzesnél zárjuk!

 • Coli - túravezető – BMW R 1250 GS
 • Pepe - túravezető – BMW R 1250 GS
 • VFRTom – BMW R 1250 RS
 • István – BMW
 • Gábor és Nóri – BMW
 • Amo – BMW R1250GS
 • Attis – BMW R 1250 GSA
 • Gyurci – Honda VFR 800X
 • Tamás – Suzuki V-Strom 650
 • csocsesz – Honda Pan

Előleg összege: 150 €/fő

A jelentkezés követő 14 napon belül elutalandó!

A jelentkezés menetéről, a visszamondásról lejjebb olvashatsz…

Egyéb infó

Ingyenes, ha

 • ha e-mailben – bakapeti@motorozzvelunk.hu – a jelentkezési határidőig megkapjuk a visszamondást
 • ha a jelentkezési határidő után, a megüresedett helyre találunk beugró

Pénzedbe kerül, ha

 • ha elmúlt már a jelentkezési határidő és nem találunk beugrót a helyedre

Mennyibe is?

 • természetesen bárkinek közbe jöhet bármi, így igyekszünk minden esetben költséghatékonyan megoldani a visszamondást és úgy megoldani a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen!
 • jelentkezési határidőig történő visszamondás esetén az előleg, részvételi díj visszajár
 • ha a jelentkezési határidő után mondod vissza túrát, és nem találunk a helyedre mást és nem tudjuk költségmentesen lemondani a szállást, akkor csak a szállás és a szervezési költség fizetendő (ez mindképpen alacsonyabb, mint a részvételi díj), ami túránként eltérő

Ha körvonalazódik a lemondás gondolata, kommunikálj velünk minél előbb, ne hagyd az utolsó pillanatra!

 

 

1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot. Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg, mivel ezeken keresztül vesszük fel veled a kapcsolatot.  😉

2. Postafiókodba landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet. Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

4. A jelentkezés csak az előleg elutalásával érvényes, ami a jelentkezés utáni 2 hétben teljesítendő, vagy hívd Pepét a +36305877821 számon.

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!

Inkább más országban vagy más időpontban túráznál Velünk?

Nézd meg a többi motoros túra ajánlatunkat.