2 napos szánozás

 max. 10 hószán

napi 50-60 km/nap

Jelentkezési határidő

2018. január 21.

Szabad helyek

A túra távja

50-60 km/nap

A túra startja/vége

Ivómezeje

Aki a csapattal tart

Imi

Hiányzás a munkahelyről

2 nap

A szánokra nem lehet kötni biztosítást. Ha azokban, a túra során, a nem rendeltetésszerű használat miatt kár keletkezik, akkor azt a szán vezetőjének kell megtéríteni.

 Részvételi díj vezetőnek:
565€

 Részvételi díj utasnak:
150€

Motorosszán túra Erdély szívében. Székelyudvarhelytől 26 km-re, a Nagyküküllő mentén haladva, az ivói tanyavilág ölében, a hargitai fenyvesek takarásában, a tengerszint felett 795 méterrel magasabban találunk rá Ivómezejére és igen, mi itt fogunk motorosszánozni, hószánozni. Helyi túravezetőkkel járjuk be a környéket, ami garancia lesz az élménydús szánozásra, és arra is, hogy nem egyedül kell kiásni a szánunkat ha az elakadna.  😉

Amit nyújtunk

egy HELYI tapasztalt túravezetőt, aki szem előtt tartja a csapat igényét, tudását és helyismerettel rendelkezik
motorosszán bérleti díját, üzemanyaggal
3 éjszaka szállást
3x reggeli
3x vacsora
vezetéstechnikai tanácsokat a szánozással kapcsolatban

Plusz költségek

 1 ágyas felár: 150€/fő
 a helyszín megközelítése egyénileg történik (oda és a visszajutás költsége)
Ha szükséges akkor ebben is tudunk segíteni

Részletes program

érkezés Ivóba

Este a szálláson találkozik a csapat, és egy közös hógólyázással, akarom mondani vacsorával kezdetét veszi a havas kaland. Persze az “áfonyázás” sem maradhat el   😉

motorosszán túra 1.0 – az első nap

Az erdélyi reggeli után, 10 óra magasságában lesz egy kis “mi is az a motorosszán és hogy is menjünk vele” oktatás, majd nyete neki, irány a fehér természet. Nagyjából  50-60 kilométeresek távra kell készülni, persze megállókkal és akár ebéddel megszakítva. Este 5 óra környékén ér vissza a csapat a szállásra és garantáljuk, hogy jól fog esni az alvás, persze csak a vacsora + pálinka után.
Természetesen a helyi ebéd sem marad el, elvégre le fogjuk dolgozni a kalóriát abban biztos vagyok.  😉

motorosszán túra 2.0 – azaz a második nap

Hasonló lesz mint az előző nap, csak más irányban, más útvonalon szántjuk fel a havat, járjuk be a környék hegyeit, lélegzetelállító helyeit. Persze ebéd is lesz!  💡

indulás haza

Reggeli után könnyes búcsút veszünk a havas tájtól, a Hargitától, elköszönünk a szállásadóinktól és haza indulunk.  😕

Egyéb információ

 1. Kattints a “Jelentkezz most!” gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot.
  Figyelj rá, hogy helyes e-mail címet és telefonszámot adj meg  😉

 2. Postafiókodba landol egy automatikus visszaigazolás a jelentkezésedről és a Résztvevők-nél olvashatod az általad megadott becenevet.
  Ha nem találod a visszaigazolást, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot: bakapeti@motorozzvelunk.hu vagy +36305877821

 3. Pár nap múlva személyesen (e-mailben) felvesszük veled a kapcsolatot, és elküldjük a fizetési és további információkat.

 4. A túra időpontja előtt 4 héttel át kell utalni a részvételi díj 100%-át.
  Ha a túrát a jelentkező mondja vissza, és nem találunk a helyére beugrót, akkor a részvételi díjat nem áll módunkban visszautalni.
  Ha időjárás miatt, vagy mi miattunk hiúsulna meg a túra, a részvételi díj 100%-ban visszajár.

Bárkinek, még akkor is ha nulla hószános tapasztalata van. A túravezető mindenben segít!

Igen, utasokkal is részt lehet venni a motorosszán túrákon, de ez nem akkora élmény az utasnak mint a sofőrnek. Arra is van lehetőség, hogy ha ketten jönnétek, akkor felváltva is tudtok hószánozni, azaz napközben a z soför/utas helyet tud cserélni.

Ha valaki nem szeretne motorosszánozni, akkor egyéb programok (lovasszán, sí stb) is elérhetőek DE ezt előre kell jelezni felénk!

Ha az utas, az első nap után, még is kérne egy saját szánt (amire nagy az esély), azt is meg tudjuk oldani.

Mivel ez egy erősen hó függő program, így abban az esetben ha nincs elegendő hó a területen (amire azért elég kevés az esély az elmúlt évek tapasztalatai alapján) akkor a program törlés kerül!

A kijutást egyénileg kell megoldani mindenkinek, amihez semmilyen extrán felkészített gépjármű nem szükség, de hólánc legyen az autóban. Természetesen (ahogy megszokhattátok) segítünk összeszervezni az utazást is, ne hogy az legyen, hogy mindenki külön autóval jön. Már ha erre jelentkezik igény 😉
Ezenkívül még fapados repülőjáratokkal is el lehet jutni például a szebeni agy a marosvásárhelyi reptérre, majd onnan Ivómezejébe. Ezt egyénileg kell megoldani!

Meleg, vízálló, vízlepergető, és ha lehet akkor szellőző ruha az ideális, meleg zoknival persze, bár az áfonya pálinka sem rossz 😉 . Motoros (thermobéléssel) és sí ruha is tökéletesen megfelel (nem kell új, mert büdös lesz 😉 ), a réteges öltözködés fontos dolog. Sisak szükséges, ahogy kesztyű is!

[insert page=’feltetelek’ display=’content’]

[insert page=’kik-mik-miert-milyen’ display=’content’]

* A látnivalók az időjárás, az utak állapota és csapat haladásának a függvényében változhatnak!

Rólunk mondtátok