Túrázni, motorozni úgy a legszebb, ha ezt valakivel meg is tudod osztani és erre tökéletes a SENA sisakbeszélő!
Sőt, biztonságosabb is lehet a motorozás, hogy ha pl. két motoros tud egymással beszélni, persze menet közben, mivel a veszélyhelyezetekre fel tudják hívni egymás figyelmét. A buszmegállóban várokozó dekoratív hölgyekről nem is beszélve. 😉

Erre is tökéletese a SENA sisakbeszélők!

De ha csak a pároddal tudsz csacsogni egy esős túrán, menet közben, akkor hosszútávon az is kifizetődő tud lenni. 😉
Persze telefonhívást és a GPS-t is mindegyik kezeli…

Sena Sisakbeszélő

Rajtunk keresztül  15% -os kedvezménnyel  vásárolhatsz SENA motoros komminkációkat!

Több SENA sisakbeszélő közül tudsz választani, attól függően, hogy mire szeretnéd használni és, hogy mennyit szánsz rá.

A kedvezmény csak az ezen az oldalon leadott rendelésekre érvényes!

SENA kommunikáció rendelésének menete:

  1. Árlistához kattints ide >>
  2. Klikk a motorozzvelunk.hu ezen oldalán, a “Rendeld meg!” piros gombra, pár sorral lejjebb
  3. Értelemszerűen tölts ki minden mezőt amit kell és írd be, hogy melyik típusú készüléket szeretnéd megrendelni, egyes vagy dupla szettben
  4. Küld el a megrendelését és mi felvesszük veled a kapcsolatot

Ha nem tudod, hogy igazából melyik sisakbeszélőre lenne szükséged, akkor “Kérj segítséget!” gomb a jó megoldás, vagy hívd Pepét a +36305877821 -es számon.

vagy

A SENA mellé számla, és 2 év hivatalos magyarországi garancia jár, amit az importőr lát el.

A megrendelt sisakbeszélőt futárral kaphatod készhez és választhatsz átvételkor való fizetést ill. előruhatlást is. A termékek szinte mindegyik van raktáron!

A megrendelés leadása után, minden esetben felvesszük veled a kapcsolatot és leegyeztetjük az átvétel módját, idejét!

Interphone vagy Sena?

Röviden egyik kutya, másik eb!

De hogy akkor melyiket motoros kommunikciót vedd?

Hát ha egy csapat tagja vagy, akkor azt a márkát és típust válaszd, amilyen a többieknek is van. Igen, mindegyik gyártóé már “anycom”, azaz más gyártó egységvel is képesek kommunikálni elméletben, de ez a gyakorlatban azért nem teljesen így van.

Aztán az alapján is lehet választani, hogy melyik tetszik, melyik hogy néz ki a sisakon, mennyire áll el stb. stb., mert hát ez is egy szempont lehet.

Igen, és ott van az ár is, ami szintén nem mindegy!

Hasznos információk a Sena sisakbeszélőkről

Megjelenés és beszerelés

A Sena sisakbeszélőket letisztult formatervezés jellemzi. Nem szükséges csavarokat és egyéb rögzítőket alkalmazni ahhoz, hogy a készüléket a bukósisakhoz rögzítsük. Ehhez kétoldalas ragasztószalag, vagy tépőzár áll a rendelkezésünkre. A vízálló külső egység kezelőfelülete vékony, ha pedig tölteni szeretnénk, akkor egyszerűen eltávolítható, hozzásegítve minek a gyors és kompakt használathoz. Az egység kábellel csatlakozik a sisakon belüli tartozékokhoz. A gombok elhelyezkedése segíti az egyszerű használatot, akár motoros kesztyűben is, emellett a funkció prioritási sorrendet is beállíthatjuk.

Konferenciabeszélgetés Senával

  • Mesh funkció

Alapesetben úgy működik az intercomos sisakbeszélő, hogy összeköti a motorosokat, csoportos beszélgetés formájában biztosítva akár egy egész boly kapcsolatát. Azonban általában úgy működik a sisakbeszélők csoportos használata, hogy azon bukósisak kihangosítót használó motorosok között, akik az eszköz hatótávolságán kívülre esnek, megszűnik a kapcsolat. Ez azt jelenti, hogy ha 250 méter távolságra halad egymástól minden motoros, akkor egy tíz fős csoport esetében a túravezető és a leghátul közlekedő zárómotoros között a 2 km-es hatótávolságú eszközök esetén is megszűnne az adásvétel. Ezt a problémát küszöböli ki a Sena Mesh Intercom technológia, mely a motorosok készülékeinek összekapcsolásával egyszerűen megnyújtja a hatótávot. Ez a funkció akkor üzemel, ha legalább 5 vagy több Sena 30K-s készülékkel motorozik együtt. Ebben az esetben a Mesh Intercom készülékek kapcsolatban tartják a csoportot, akár 8 km-es távolságig is. A Sena sisakok kompatibilisek más sisakbeszélőkkel is, ám a motorosok ilyen jellegű, meghosszabbított láncszerű összekötése csak a Mesh funkcióval rendelkező sisakbeszélők esetében működik. Ekkor ugyanis minden résztvevő mintegy mini adótoronyként funkcionál.

A Mesh funkció működtetéséhez egyszerűen be kell kapcsolni a nyilvános módot irányító gombot az egység tetején, ekkor azonnal automatikusan csatlakozunk a másfél kilométeres hatósugáron belül tartózkodó, hasonló eszközt használó motorosokhoz. Az automatikus csatlakozás azonban nem csak ekkor könnyíti meg a kapcsolatteremtést. Ugyanis amikor a Mesh funkcióval rendelkező Sena sisakbeszélőt használó csoport egyik tagja az egységek hatótávolságán kívülre kerül, a többiek továbbra is kapcsolatban maradnak egymással. Eközben pedig a készülék folyamatosan keresi az elvesztett kapcsolatot, hogy amint észleli az újra hatótávolságon belülre került csoporttagot, automatikusan újra csatlakoztassa készülékét.

A sena sisakbeszélő külön funkciója a privát mód, amellyel összesen 16 motorost lehet meghívni a beszélgetésbe, 2 kilométeres hatótávolságon belül. Eközben a környezetükben lévő többi motoros vendégként csatlakozhat az adott beszélgetéshez, ami azt jelenti, hogy hallgathatják azt. Ehhez a funkcióhoz csak a Sena Mesh sisakbeszélőt használó motorosok tudnak csatlakozni.

A Sena sisakbeszélő Intercom, azaz csoportos motoros kommunikációt biztosító funkciója a Mesh mellett a Bluetooth technológiát is alkalmazza. Választhatunk tehát, hogy hogyan szeretnénk megteremteni az összeköttetést. Ehhez két antenna és két különálló processzor van beépítve az egységekbe. Az egyik antenna, illetve processzor értelemszerűen a Bluetooth-é, a másik a Mesh intercom-é.

A Sena sisakbeszélőjével Bluetooth intercom kapcsolatot 2 km távolságig létesíthetünk, összesen maximum 4 főre kiterjesztve. Mesh privát intercom kapcsolattal összeköthetünk 6-16 résztvevőt, akár 8 km-es távolságig. A publikus Mesh intercom kapcsolat esetén pedig 1,6 kilométeres hatótávolságon korlátlan a csatlakozni képes résztvevők száma.

  • RideConnected funkció

Van azonban egy harmadik típusú módja is a különböző egységek kapcsolódásának. Ez pedig a RideConnected funkció, amely adatforgalom használatával hoz létre zárt, privát összeköttetést. Ugyan ez a funkció jellemzően gyengébb hangminőséget nyújt, mint az Intercom kapcsolat, cserébe viszont sokkal hosszabb távú kapcsolattartást biztosít számunkra. Ugyanis ez a funkció a mobilhálózatra épül.

A RideConnected funkcióról tudni kell, hogy csak a Sena által gyártott sisakbeszélők használhatják. A mobilhálózaton keresztüli kapcsolattartást az erre a célra kialakított Sena RideConnected App kezeli. Az applikációnak köszönhetően bárkihez csatlakozhatunk, hatótávolságtól függetlenül. A Sena sisakbeszélő természetesen a telefonhálózat mellett a mobil internetet is fel tudja használni a motorosok közötti kommunikáció megteremtéséhez. Ehhez fel kell csatlakoznunk a már említett Sena RideConnected App-ra, amely segítségével korlátlan számú motorossal képes Intercom kapcsolatot létesíteni. Persze ebben az esetben a mobil internetnek köszönhetően a hatótávolság fogalma fel sem merül. Egyedül az azonos típusú, 30 K Mesh Intercom Sena sisakbeszélő megléte, és persze használható mobilinternet a feltétele ennek a típusú kapcsolatnak.

Ha pedig az applikációknál tartunk, érdemes a többi, applikáció által kezelhető funkcióval is tisztában lennünk. Ugyanis ily módon a telefonhívásokat, a GPS-navigációt és a beépített rádiót is könnyedén kezelhetjük.

  • Multitasking

A csoportos beszélgetés, a zenehallgatás, és a telefon, valamint az internet által elérhető szolgáltatások közötti navigáció is egyszerű. A multitasking technológiának köszönhetően egyszerűen navigálhatunk a funkciók között. Ez azért is számít, mert fontos, hogy minél kisebb mértékű figyelemmegosztásra legyen szükség vezetés közben. A technológia azt is lehetővé teszi, hogy például a Mesh intercommal folytatott beszélgetés közben Bluetooth kapcsolódású eszközöket is hallgatni tudjunk. Például zenét a telefonunkról, esetleg a GPS navigációt, vagy épp FM rádiót. Az audio források összefonódnak, nekünk pedig nem kell semmilyen módon megszakítanunk a Bluetooth kapcsolatot például csoportos hívás közben. A hangforrások jól hallhatóan, mégsem zavaróan fedik át egymást. A sisakbeszélő rendszeréhez két különböző mobiltelefont is hozzákapcsolhatunk, így például nem csak a magán, de például a fontos munkahelyi hívásokat is fogadhatjuk motorozás közben.

A hangrendszer általános jellemzői

Az audio rendszer jellemzői

Advanced Noise Control-nak nevezte el a gyártó a fejlett zajcsillapítást, melyre szükség is van, hiszen akár egyszerre folytathatunk két személyes, vagy intercom kapcsolatos beszélgetést társainkkal, vagy utasokkal, miközben zenét hallgatunk. Ezeknek a funkcióknak az élvezhetőségéhez szükség is van a minőségi hangszűrésre. Széles hangerőtartomány és beépített SBC Codec járul még hozzá a rendszer élvezhetőségéhez.

  • FM rádió

Beépített FM rádió RDS AF rendszerrel (Radio Data System Alternate Frequencies)

Rádió régiói: A Föld minden régiójában képes fogni az FM adásokat

Rádió vételi frekvencia tartománya: 64 ~ 108MHz. Összesen 10 csatornát tudunk egyszerre tárolni a memóriában, mely feltehetően a legtöbb esetben kielégíti a rendszertől elvárt igényeket. Mindehhez még automatikus csatornakeresés is kapcsolódik.