A Driving Experience a BMW Motorrad Vezetéstechnikai tréningeket hozza el Magyarországra – de nem csupán a BMW tulajdonosoknak, hanem bármely más márkával motorozók számára is. A teljes képzési rendszer a tudatos motorkezelés alapjaitól egészen a tempós kanyarodásig, vagy akár a valós országúti körülményekig lefed mindent, amire motoron valaha szükséged lehet. Sőt, akár az aszfalt elhagyása után szükséges tudást is megszerezheted, amennyiben nagyenduroval motorozva ilyen ambíciókkal rendelkezel.

1 napos

hétköznap

Helyszín

Kiskunlacháza, Repülőtér (102-es épület)

Létszám

10 fő / csoport

Időtartam

9:00-17:00

Pálya?

9900 m2 terület

Oktatók

1fő/10 motoros

Részvételi díj motorosnak

39.000Ft

Utasnak

ingyenes

Tréninget minimum 7 motor jelentkezése esetén indítunk el!

 • ALAP – 2021. június 9.
 • Kiskunlacháza 102-es épület
Törlés

A Képzés tematikája:

Az Alapszintű tréning akár kezdőknek, akár rutinos motorosoknak jó választás – a lényege, hogy a motorkerékpár kezelését a járműfizika alapos megismerése mellett tudatos mederbe terelje. Kis sebességű egyensúlyi gyakorlatoktól indulva fokozzunk a tempót egészen a városi sebességig, és a legfontosabb vészhelyzetek megoldására is felkészülünk a tartalmas nap során! Ahol természetesen a többféle kanyartechnika megismerése és megtapasztalása sem marad ki a repertoárból.

A tréning alatt korlátlan üdítő- és kávéfogyasztással, reggel üdvözlő falatokkal és bőséges ebéddel biztosítjuk a teljes ellátást.

Minimum felszerelés:

 • saját motorkerékpár,

 • sisak,

 • kesztyű,

 • motoros kabát,

 • hosszú nadrág,

 • zárt, bokát védő bakancs vagy csizma!!!

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek!

Bárkinek, akár kezdő, akár tapasztaltabb motoros. Ha nüansznyi hiányosságokat sikerül tudatosítani az Alap szinten, az máris kihat nagyon sok mindenre.

Emellett fontos, hogy az Alapszint elvégézse nélkül nincs lehetőség jelentkezni a Középhaladó (városi szituációk technikás megoldása), Haladó (nagy sebességű feladatok, pl. autópályatempóról vészfékezés és 100 feletti vészelkerülés) vagy a Kakucsringen tartott Intenzív (ívválasztás, -szűkítés, -bővítés) szintekre jelentkezni!

https://www.youtube.com/watch?v=-CQ9pm1S1lg

Egyéb információ

Saját!
Hiszen ezzel motorozol a “hétköznapokban”, ezzel kell a feladatokat is megcsinálnod ezen az alap, kezdő motoros képzésen is.

Félsz, hogy eldőlsz?
Benne van a pakliban, de ha azt csinálod amit az oktató mond, elhiszed, hogy úgy kell csinálni akkor az esetek többségében nem fogod fülig dönteni a motort.
De ha még is megtörténik a baj, mivel nem nagy a tempó, ezért karcolásokkal megúszod a dolgot.

Ha egész napos esőt ígér a meteorológia, ha sárga figyelmeztetést adnak ki, akkor a tréninget törüljük.

Ha záporokat jósolnak, akkor az alap, komplex képzés meg lesz tartva.

 • ha a visszamondás több mint 14 nappal előzi meg a tréning időpontját, akkor a visszamondás díjmentes
 • ha a visszamondás és a tréning időpontja között 14 vagy annál kevesebb nap van, akkor a részvételi díj 100% fizetendő HA se Te, se mi nem találunk a helyedre mást
 • az alap képzés viszamondását írásos formában, emailben lehet megtenni

Itt az alap feladatokon van a hangsúly, a stabil gázon, a nézőpont áthelyezésen, a hátsófék kezelésén, a helyes tertatáson. A motorozás olyan mint egy ház építése, az alapoknak rendbenkell lenni, hogy egy jó házat tudjon építeni az ember. Mindig az alapoknál kezdj, abból sosem elég!

Az alap pályán kívül, ezen a vezetéstechnikai képzésen van még egy nagy pálya is, ahol a feladatok egymásba vannak fűzve, így folyamatos a gyakorlás. Csak arra, figyelj, hogy el ne szédülj.
Mindeközben, Peti sasszemekkel figyel rád és kijavítja a hibádat, személyre szabott tanácsokkal lát el.

Ebédelni, menüzni lehet a helyszínen lévő étteremben, de ezt mindenkinek egyénileg kell fizetnie. Mosdó van a pályán.

Utasoknak a vezetéstechnikai képzés ingyenes!

A képzést a Homonnai Péter (pitykemotor) tartja és szervezi!

Zsó beszámolójáért, amit erről a képzés írt, itt találod >>

Klubok, csapatok, baráti társaságok jelentkezését is várjuk, akár egyedi időponttal is!

Kinek ajánljuk?
Mindenkinek!

Mi is egy ilyen alap motoros vezetéstechnikai képzéssel kezdünk minden évben, mielőtt elindulnánk túrázni! Sokkal biztonságosabb ilyen körülmények között tanulni, gyakorolni és pl. bejártatni a télen letapadt motoros izmainkat mint éles helyzetben a közúton.

Ha most szerezted meg a jogsit, akkor ne habozz sokat. Sokkal könnyebben tanulsz kezdőként, mint akkor, amikor majd a rossz szokásokat kell majd kiverni a fejedből. Emlékszem a saját példámra… hátsó féket is használni kell.. mi van? ne mááá.. én sohaa..

Mindig az alapokkal kezdj, abból sosem elég!

További információk

Időpont

ALAP – 2021. június 9.

Helyszín

Kiskunlacháza 102-es épület

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating