A Driving Experience a BMW Motorrad Vezetéstechnikai tréningeket hozza el Magyarországra – de nem csupán a BMW tulajdonosoknak, hanem bármely más márkával motorozók számára is. A teljes képzési rendszer a tudatos motorkezelés alapjaitól egészen a tempós kanyarodásig, vagy akár a valós országúti körülményekig lefed mindent, amire motoron valaha szükséged lehet. Sőt, akár az aszfalt elhagyása után szükséges tudást is megszerezheted, amennyiben nagyenduroval motorozva ilyen ambíciókkal rendelkezel.

1 napos

hétköznapi képzés

Helyszín

Mátra (találkozási pont Gyöngyösön)

Létszám

6 motor / 1 oktató

Időtartam

9:00 - 15:00

Pálya?

Aszfalt

Oktatók

DRIVEX Csapat oktatói

Részvételi díj motorosnak

29.000Ft

Utasnak

ingyenes

Tréninget minimum 7 motor jelentkezése esetén indítunk el!

 • 2021. május 12. 9:00-15:00
 • Mátra
Törlés

A Képzés tematikája

A Közúti Kanyartechnika az Alapszint és az Intenzív szint tananyagát ülteti át a közúti használatba, az ott végzett vészhelyzeti gyakorlatok nélkül. A rövid elméleti oktatás során átismételjük az ideális közúti ívek elméletét (megközelítés, ívválasztás, érintési pont, stb.), a helyes üléspozíciót és tekintetválasztást, valamint a közúton használatos kanyarstílusokat. Ezután először felvezetés mellett mindenki közvetlenül az instruktor mögött gyakorol (rotációban), majd kétszer az instruktor előtt halad, ahol az etapok végén személyre szabott visszajelzéseket kap. Teljes csoportlétszám mellett ez 180 km motorozást jelent, szinte egyenesek nélkül, az intenzív fejlődés és a kellemes esti fáradtság garantált!

Fontos, hogy ez nem versenyzőképző, a biztonságos, de élvezetesen tempós kanyaríveket fogjátok elsajátítani. A Közúti Kanyartechnika képzésnek nem feltétele a korábban elvégzett Alapszintű vagy Intenzív tréning, de ajánlott.

A tréninget egy bőséges közös ebéddel és kávézással zárjuk, ahol jó hangulatban átbeszéljük a tapasztalatokat.

Minimum felszerelés:

 • saját motorkerékpár,

 • sisak,

 • kesztyű,

 • motoros kabát,

 • hosszú nadrág,

 • zárt, bokát védő bakancs vagy csizma!!!

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek!

Bárkinek, akár kezdő, akár tapasztaltabb motoros. Ha nüansznyi hiányosságokat sikerül tudatosítani, az máris kihat nagyon sok mindenre és élvezetesebbé, könnyebbé és biztonságosabbá teszi a későbbi motorozást.

Részletek

Egyéb információ

Saját!
Hiszen ezzel motorozol a “hétköznapokban”, ezzel kell a feladatokat is megcsinálnod ezen az alap, kezdő motoros képzésen is.

Félsz, hogy eldőlsz?
Benne van a pakliban, de ha azt csinálod amit az oktató mond, elhiszed, hogy úgy kell csinálni akkor az esetek többségében nem fogod fülig dönteni a motort.
De ha még is megtörténik a baj, mivel nem nagy a tempó, ezért karcolásokkal megúszod a dolgot.

Ha egész napos esőt ígér a meteorológia, ha sárga figyelmeztetést adnak ki, akkor a tréninget törüljük.

Ha záporokat jósolnak, akkor az alap, komplex képzés meg lesz tartva.

 • ha a visszamondás több mint 14 nappal előzi meg a tréning időpontját, akkor a visszamondás díjmentes
 • ha a visszamondás és a tréning időpontja között 14 vagy annál kevesebb nap van, akkor a részvételi díj 100% fizetendő HA se Te, se mi nem találunk a helyedre mást
 • az alap képzés viszamondását írásos formában, emailben lehet megtenni

Itt az alap feladatokon van a hangsúly, a stabil gázon, a nézőpont áthelyezésen, a hátsófék kezelésén, a helyes tertatáson. A motorozás olyan mint egy ház építése, az alapoknak rendbenkell lenni, hogy egy jó házat tudjon építeni az ember. Mindig az alapoknál kezdj, abból sosem elég!

Az alap pályán kívül, ezen a vezetéstechnikai képzésen van még egy nagy pálya is, ahol a feladatok egymásba vannak fűzve, így folyamatos a gyakorlás. Csak arra, figyelj, hogy el ne szédülj.
Mindeközben, Peti sasszemekkel figyel rád és kijavítja a hibádat, személyre szabott tanácsokkal lát el.

Ebédelni, menüzni lehet a helyszínen lévő étteremben, de ezt mindenkinek egyénileg kell fizetnie. Mosdó van a pályán.

Utasoknak a vezetéstechnikai képzés ingyenes!

A képzést a Homonnai Péter (pitykemotor) tartja és szervezi!

Zsó beszámolójáért, amit erről a képzés írt, itt találod >>

Klubok, csapatok, baráti társaságok jelentkezését is várjuk, akár egyedi időponttal is!

Kinek ajánljuk?
Mindenkinek!

Mi is egy ilyen alap motoros vezetéstechnikai képzéssel kezdünk minden évben, mielőtt elindulnánk túrázni! Sokkal biztonságosabb ilyen körülmények között tanulni, gyakorolni és pl. bejártatni a télen letapadt motoros izmainkat mint éles helyzetben a közúton.

Ha most szerezted meg a jogsit, akkor ne habozz sokat. Sokkal könnyebben tanulsz kezdőként, mint akkor, amikor majd a rossz szokásokat kell majd kiverni a fejedből. Emlékszem a saját példámra… hátsó féket is használni kell.. mi van? ne mááá.. én sohaa..

Mindig az alapokkal kezdj, abból sosem elég!

További információk

Időpont

2021. május 12. 9:00-15:00

Helyszín

Mátra