A RILI vezetéstechnika ALAP tréning három fő részre bontható fel:
 • Felismerni azokat a rossz beidegződéseket, amelyekkel elrontjuk a mindennapi közlekedésünket, majd mindezek kijavítása.
 • A városi közlekedés során előforduló szituációk hatékony és könnyed megoldásainak elsajátítása.
 • A veszélyhelyzeti szituációk, gyors és pontos végrehajtásának kivitelezése, ezek nem mások mint a vészfékezés és akadályelkerülés.
A képzések személyre szabottan kis csoportokban történnek. A gyakorlatoknak nincs időkorlátja, mindenkivel addig gyakorlunk, amíg nem tapasztalható látványos fejlődés. Az iskolánk jelmondata: A gyerek játszva tanul, a felnőtt szórakozva! 2 nap (szombat-vasárnap)

2 napos

hétvégi képzés

Helyszín

Fót, Fehérkő út 1.
47.579005, 19.164031

Létszám

24 motor

Időtartam

9:00 - 16:00

Pálya?

8000 m2 terület

Oktatók

1fő/4-6 motoros

Részvételi díj motorosnak

38.000Ft 34.200Ft

Utasnak

ingyenes

Tréninget minimum 7 motor jelentkezése esetén indítunk el!

 • RILI – 2021. június 19-20. 09.00 – 16.00
 • RILI – 2021. május 29-30. 09:00 – 16:00
 • Fót, Fehérkő u. 1, 2151
Törlés

A képzés tematikája: Évek során folyamatosan frissített vezetéstechnikai gyakorlatok, amelyek elsajátítását követően a motorkerékpár irányítása egyenletesebbé és könnyedebbé válik.

A tréning gyakorlatai megegyeznek azokkal a gyakorlatokkal, amelyekkel a motoros rendőrök is képzésről-képzésre fejlesztik manöverezési képességeiket. Első feladat az aktuális képesség felmérése. Ezt követően olyan gyakorlatokkal haladunk tovább, amelyek miatt merev, darabos a tanulók motorkezelése.

Az ALAP tréning jelentős részét a városi forgalmi szituációk biztonságos megoldása fedi le. Rendkívül fontos a vészhelyzeti körülmények gyors és pontos megoldása, ezért a második nap délutánja a vészfékezésről és a hirtelen felbukkanó akadályok elkerüléséről szól.

Minimum felszerelés:

 • saját/bérelt motorkerékpár,
 • sisak,
 • kesztyű,
 • motoros kabát,
 • hosszú nadrág,
 • zárt, bokát védő bakancs vagy csizma!!!

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek!

Mi is egy ilyen alap motoros vezetéstechnikai képzéssel kezdünk minden évben, mielőtt elindulnánk túrázni! Sokkal biztonságosabb ilyen körülmények között tanulni, gyakorolni és pl. bejártatni a télen letapadt motoros izmainkat mint éles helyzetben a közúton.

Ha most szerezted meg a jogsit, akkor ne habozz sokat. Sokkal könnyebben tanulsz kezdőként, mint akkor, amikor majd a rossz szokásokat kell majd kiverni a fejedből. Emlékszem a saját példámra… hátsó féket is használni kell.. mi van? ne mááá.. én sohaa..

Mindig az alapokkal kezdj, abból sosem elég!

Részletek

Egyéb információ

Saját!
Hiszen ezzel motorozol a “hétköznapokban”, ezzel kell a feladatokat is megcsinálnod ezen az alap, kezdő motoros képzésen is.

Félsz, hogy eldőlsz?
Benne van a pakliban, de ha azt csinálod amit az oktató mond, elhiszed, hogy úgy kell csinálni akkor az esetek többségében nem fogod fülig dönteni a motort.
De ha még is megtörténik a baj, mivel nem nagy a tempó, ezért karcolásokkal megúszod a dolgot.

Ha egész napos esőt ígér a meteorológia, ha sárga figyelmeztetést adnak ki, akkor a tréninget törüljük.

Ha záporokat jósolnak, akkor az alap, komplex képzés meg lesz tartva.

 • ha a visszamondás több mint 14 nappal előzi meg a tréning időpontját, akkor a visszamondás díjmentes
 • ha a visszamondás és a tréning időpontja között 14 vagy annál kevesebb nap van, akkor a részvételi díj 100% fizetendő HA se Te, se mi nem találunk a helyedre mást
 • az alap képzés viszamondását írásos formában, emailben lehet megtenni

Itt az alap feladatokon van a hangsúly, a stabil gázon, a nézőpont áthelyezésen, a hátsófék kezelésén, a helyes tertatáson. A motorozás olyan mint egy ház építése, az alapoknak rendbenkell lenni, hogy egy jó házat tudjon építeni az ember. Mindig az alapoknál kezdj, abból sosem elég!

Az alap pályán kívül, ezen a vezetéstechnikai képzésen van még egy nagy pálya is, ahol a feladatok egymásba vannak fűzve, így folyamatos a gyakorlás. Csak arra, figyelj, hogy el ne szédülj.
Mindeközben, Peti sasszemekkel figyel rád és kijavítja a hibádat, személyre szabott tanácsokkal lát el.

Ebédelni, menüzni lehet a helyszínen lévő étteremben, de ezt mindenkinek egyénileg kell fizetnie. Mosdó van a pályán.

Utasoknak a vezetéstechnikai képzés ingyenes!

A képzést a Homonnai Péter (pitykemotor) tartja és szervezi!

Zsó beszámolójáért, amit erről a képzés írt, itt találod >>

Klubok, csapatok, baráti társaságok jelentkezését is várjuk, akár egyedi időponttal is!

Kinek ajánljuk?
Mindenkinek!

Mi is egy ilyen alap motoros vezetéstechnikai képzéssel kezdünk minden évben, mielőtt elindulnánk túrázni! Sokkal biztonságosabb ilyen körülmények között tanulni, gyakorolni és pl. bejártatni a télen letapadt motoros izmainkat mint éles helyzetben a közúton.

Ha most szerezted meg a jogsit, akkor ne habozz sokat. Sokkal könnyebben tanulsz kezdőként, mint akkor, amikor majd a rossz szokásokat kell majd kiverni a fejedből. Emlékszem a saját példámra… hátsó féket is használni kell.. mi van? ne mááá.. én sohaa..

Mindig az alapokkal kezdj, abból sosem elég!

További információk

Időpont

RILI – 2021. június 19-20. 09.00 – 16.00, RILI – 2021. május 29-30. 09:00 – 16:00

Helyszín

Fót, Fehérkő u. 1, 2151

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating