Motoros túrák

Itt találod a 2021-as motoros túrákat amikre már tudsz jelentkezni.

Itt találod azokat a túrákat, amiket még nem írtunk ki.

Ha pedig téli kalandra vágysz, akkor irány a motorosszán, hószán túrák.

Túrák szűrése

Hóolvadás után a Glockneren (2021. június 04-06.)
 • Tomival, Zolival
 • mellékutakon, autópálya nélkül
 • 12 motorral
 • Nockalm és Glockner - egyebet nem tennénk hozzá :)
Matricás túra – Ausztria (2021. június 17-20.)
 • Ausztria látványútjai
 • 12 motor
 • 2 túravezető
 • bakancslistás körút!
Csülök és sör újratöltve (2021. június 25-27.)
 • Feri és Totó
 • kis létszám, 12 motor
 • 4 csillagos welness hotel Jicinben
 • 4 csillagos szállás Cesky Krumlovban az óvárosban
Alsórendű Szlovénia (2021. június 25.-27.)
 • különleges túra és útvonal
 • Szlovénia
 • kis csoport
 • Menyussal és Tomival
Stelvio express (2021. július 22.-25.)
 • A Stelvio, és a Dolomitok csipkés hegyei mellett egy kis osztrák kanyargás
 • 12 motor
 • 2 túravezető
T+T a Transzok (2021. augusztus 12-15.)
 • Vaskapu, Transalpina, Transfogaras
 • 12 motor
 • 2 túravezető
Szárnyas Bika Túra (2021. augusztus 19.-22.)

Szárnyas Bika Túra

 

Hogy honnét ez a furcsa név? Több ponton is kapcsolódik a “Szárnyakat aaad” energiaitalhoz, ugyanis utunk során meglátogatjuk a Red Bull Ringet és a Red Bull Múzeumot is. Persze ez így édeskevés lenne, úgyhogy megterveztünk egy igazi nézelődős, motorozós túrát, ahová a párodat is nyugodtan hozhatod. A cél nem a kilométerek hajhászása, az egész napos motorozás, a lábtartó koptatás, hanem az, hogy ha már csodás helyeken járunk akkor lássunk is valamit belőle. Programunkban szerepel a salzkammerguti tóvidék, a Sasfészek, Dachstein, valamint Európa legnagyobb legelőjét is keresztül szeljük. Meglehetősen tartalmas túra lesz. Csak akkor jelentkezz, ha nem zavar, hogy reggelente korán indulunk (8 óra) és este későn érkezünk a szállásra (7-8 óra).

Székelyföld, ahogy még nem láttad….. 2021 augusztus 15 -21- ig
 • különleges túra és útvonal
 • Erdély, Székelyföld
 • kis csoport
 • Totóval
 • Különleges szállás, házias ételek

Motoros túra, 2021-es motoros túrák

Egy felhőtlen kirándulás két keréken, hegyekbe vagy tengerpartra! 
Európa legszebb tájainak csoportos felfedezése, mely során kipróbáljuk, hogy fekszik az első kerék a hegyi kanyarokban, és talán manőverezésben is szintet lépünk. Már akinek van hova.
 A motoros túra fantasztikus élmény, a lehető legszebb helyek látványa, és a tükörsima aszfalt érintkezése a kerekekkel, egyszerre látunk világot és élvezzük a motorozás bizsergető izgalmát. Felejthetetlen kaland. És hogy mindezt miért érdemes egy szervezett motoros út keretében véghez vinni? Mert nincsen semmilyen infrastrukturális feladatunk, a szervezés terhét leveszik a vállunkról, és mindent biztosítanak számunkra ahhoz, hogy ne legyen más dolgunk, csak élvezni a száguldást.

A motoros túrák szervezése

Túráinkat igyekszünk a lehető legfelkészültebben megszervezni és levezetni. Hogy hogy néz ki nálunk egy motoros túra?

Úgy állítjuk össze az útvonalat, hogy az izgalmas és biztonságos legyen. A legtöbbször végig aszfaltozott utakon száguldunk, viszont sokszor vezet utunk kanyargós szakaszokon, ez a helyszín jellegéből adódik. Például az Osztrák vagy az Olasz Alpokban szervezett motoros túráink kifejezetten ilyenek.

Persze a kanyargós utaktól csak izgalmasabb lesz a motorozás. Hát még a kilátástól! A táj minden esetben gyönyörű, a motoros túra szervezése közben kifejezett célunk volt, hogy minél izgalmasabb látványban részesüljenek a túra résztvevői, elképesztő hegyek, völgyek, olykor kilátás a tengerre. De nem csak a lenyűgöző látvány volt fontos szempont, hanem az is, hogy elkerüljük a forgalmas turista útvonalakat. Hiszen motorral vagyunk, ki tudjuk használni az ebből fakadó előnyöket. A legtöbb túra fő- és mellékutakon vezet, mert tudjuk, hogy a motorozás akkor élvezhető a leginkább, ha letérünk a forgalmas utakról, és magunk fedezzük fel a világot, élvezzük a minket körülvevő békés tájat és a szabadságot, melyet nem korlátoz nagy forgalom, kamionosok és turisták.

A túrák szervezésekor figyelembe vettük a résztvevők felkészültségét. Van konkrét motoros túránk, amely a kezdő motorosoknak szól, nem csak nekik is élvezhető kikapcsolódást, hanem egy kis rutinszerzést tűztünk ki célul ezen az egyébként egyáltalán nem unalmas háromnapos úton. Ezek az utak tulajdonképpen egynapos motoros túrák összességeként értelmezhetőek, ahol alap majd haladó vezetéstechnikai képzésben részesülnek a motorosok.

A haladó motorosoknak tervezett túráktól sem kell megijedni. Általában élvezetes tempóra törekszünk, hiszen a motorozás élvezete mellett a magával ragadó környezetben való feloldódás is hozzáad ahhoz, hogy végül az utazás felejthetetlen élménnyé váljon. Főutakon általában 110 km/h-val, autópályán pedig 130 km/h a tempónk. 75 percenként pihenőt szoktunk tartani, hiszen fontos a pihenés a komfortérzet a megfelelő a koncentráció szinten tartásához. Előfordul, hogy a motorosokat vezetési stílus alapján két csoportra osztjuk, hogy a lassabban haladó, nézelődni vágyók és a száguldozók számára is élvezetes legyen a kirándulás.

Túráink túravezetőből és zárómotorosból állnak.

Hogy mi a túravezetők feladata? Ők azok, akikre az egész csapat feltétel nélkül támaszkodik. Tökéletesen ismerik az útvonalat, sokszor ők maguk is tervezik meg. Vezetéstechnika és rutin szempontjából magas szinten felkészült emberekről beszélünk, hiszen nekik kell odafigyelni a menet felépítésére, folyamatosan ellenőrizve a csapatot egyben, de külön-külön is szemmel kell tartania a motorosokat. Tisztában kell lennie a csapattagok tudásszintjével, és az útviszonyok és az útiterv ismeretében alkalmazkodnia kell minden felmerülő helyzethez. A túravezetőben nem csak megbízhatunk, hanem teljesen rá is kell bíznunk magunkat.

A motoros utak szervezésekor mindig kijelölnek egy zárómotorost is a szervezők. Neki is felkészült motorosnak kell lennie, hiszen ő segít a túravezetőnek. A zárómotoros a menet végén halad, és hátulról vigyázza az egész menet biztonságát, így segítik a túravezetőt.

Merre járunk 2020-ban? – Motoros túra útvonalak

Adriai motoros utak

Például Horvátországba, Bosznia-Hercegovinán keresztül. A Dinári-hegység vad sziklái majd az Adria végtelen kékjének látványa, izgalmas szerpentinek, friss sós levegő, történelmi városok és romlatlan falvak. Ezt kínálja az Ezer kanyar névvel címkézett utunk, melynek kezdőpontja Harkány, a végpontja Letenye, a kettő között pedig egy kis balkáni kaland. Az út során érintjük Szarajevót, sőt, ott lesz az első szállásunk.

De elmotorozunk a Makarskai Riviéra álomszép vidékére is. Így emlegetik a horvátországi Makarska városkáját, és a közeli településeket, Brelát, Baska Vodát, Podgorát, valamint Igrane-t és Tucepit. Ennek a térségnek egyedülálló hangulata van, lenyűgöző látványt nyújtanak ugyanis az Adria víztükrében lebegő hegyek, melyek ezek fölé a városkák és falvak fölé tornyosulnak.

A táj különleges látványt Biokovo-hegynek köszönhetjük, melynek 1762 méter magas csúcsára egy keskeny aszfaltúton juthatunk fel. Ez az út a keskeny hegyi szerpentineken kanyargás tökéletes megtestesítője, megfelelően izgalmas kihívás két keréken! Az adrenalin mellett a hegyről élvezhető látvány fokozza az élvezeteket, ugyanis kilátás nyílik Brac és Hvar szigetére, és persze a makarskai Riviérára. De állítólag a hegytetőről, a Sv. Jure azaz Szent György csúcsról tiszta időben Olaszország partjaiig is elláthatunk. Ez az az egynapos motoros túra, amelyről azt gondoljuk majd ott és akkor, hogy bár soha ne érne véget! De véget fog, mert másnap el kell majd jutnunk Crikvenicára. Az izgalmas és látványos, só és mediterrán fenyő illatú utat örökre a szívükbe véssük majd. És ahogy kopnak a kerekek, úgy gyűlnek majd az élmények.

Slunj település szépségeire akkor figyelünk fel igazán, amikor a Plitvicei tavakhoz készülünk és Karlovacot elhagyván, beérkezünk a hegyvidéki területre. Slunj helyileg Karlovactól 50 kilométerre délre, a Slunjcica és a Korana folyók csatlakozásánál fekszik. A csodaszép vízesésekkel rendelkező horvát falu:

Ausztriai motoros túrák

Ausztriai utunk is, mely technikai oktatással egybekötött motoros túra kezdőknek, szintén izgalmas helyszínek, gyönyörű tájak, kényelmes aszfaltutak egyvelege. Némi kanyarral, mert erre is szükség van, mind a motorozás élvezete, mind gyakorlása szempontjából. Ezen az útvonalon, mely a Szentgotthárd-Gmünd közötti szakaszt érinti, csodálatos tájakat láthatunk. Útközben megállunk a Wörthi-tónál, amely a Karavankánk hegylánc tövében lévő gleccser tó, 85 m mély és 16 km hosszú. Impozáns látvány, és remek kirándulóterep, két keréken is, persze. Osztrák riviéraként is emlegetik a tó környékét, azonban minket a hegyek érdekelnek. Ezért miután megérkezünk Gmünd környékére, egy egész napot ennek a terepnek szentelünk. Így például fel is motorozunk a Großglockner azaz Glockner csúcsra, mely Ausztria legmagasabb hegycsúcs, 3798 méter magas. Az ilyen motoros utak legnagyobb előnye, hogy szakszerű vezetéssel és támogatással egy ilyen nagy kihívásnak tűnő, hajtűkanyarokkal teli motorozást is kipróbálhatnak a kezdők. Elképesztő látvány fogad majd, Európa egyik legszebb motoros útján kanyarogva, miközben a tudat, hogy ezt a hegyet meghódítottuk, euforikus lesz.

Horvátországi motoros túrák

Ha már a motoros túrák 2020-as útvonalainál tartunk, fontos megemlíteni még egy déli kanyart. Itt ismét Horvátország felé vesszük utunkat, és motorozunk egy nagyot a felejthetetlen Jadranska magistralán, minden motoros kedvenc álomútján, ahol az Adriai-tenger és a hegyek olykor váltakozó, olykor együttes látványa kíséri utunkat. Célba ejtjük például Pag szigetét is, mely Horvátország leghosszabb és ötödik legnagyobb szigete. Ennek a szigetnek a legmagasabb csúcsa a mindössze 349 méter magas Sveti Vid, azaz Szent Vid csúcs, amely viszont a híres Bora szél járása miatt rendkívül kopár. Nagy kőhalmok és köves legelők látványával lehet a legtalálóbban leírni ezt a szigetet és ezt a hegyecskét. Ez is tipikus horvát táj.

Cres és Rabac is az állomásunk lesz, ezek a települések szálláshelyet nyújtanak majd a megfáradt motorosok számára. Az út során útba ejtjük még Motovunt is, amely a leghíresebb Belső-Isztriai település, és a Mirna folyó völgyében, egy kis domb tetején fekszik. Motovun egy kis középkori városka, amely szinte teljesen épségben maradt meg az ámuldozó utókor számára. Kanyargós kis utcácskák jellemzik, tehát tipikus mediterrán városka képe fogad majd minket.

Minden egyes út egy-egy pihenéssel közbevetett egynapos motoros túra 2020 nyarán, amely garantáltan felejthetetlen élmény lesz, benzingőz és sós páraillatú emlék.

Motoros túra árak

A motoros túrák ára általában tartalmazza a szállásokat, 3* illetve 4* -os hotelekben, és a motoros út programjához kapcsolódó étkezéseket, általában reggeliket és vacsorákat a szálláshelyen, hiszen napközben a gumit koptatjuk majd.

A szervezett motoros utak árai tartalmazzák a képzett túravezetők által nyújtott szolgáltatást, amely nem csak az útvonal ismeretére, a csapat navigálására terjed ki, hanem vezetéstechnikai segítségnyújtásra, oktatásra, technikai tippekre. Emellett a szervezők igyekeznek minél rugalmasabban kezelni az igényeket, például emiatt egyes túrák alkalmával két csoportra bontjuk a társaságot, alkalmazkodva vezetési stílusukhoz, igényeikhez.

A szolgáltatáshoz kapcsolódik, hogy készítünk fényképeket és videókat a helyszínekről, melyeket minden résztvevő megkap az út után.

A pontos árak a túraoldalakon láthatóak, az időpontokért görgess vissza az oldal tetejére, vagy kattints a lenti gomba.