Motoros vezetéstechnikai tréningek

❗️ A tréningek szervezése és lebonyolítása során természetesen figyelembe vesszük az érvényes Covid szabályokat ❗️
Erről minden jelentkezőt időben tájékoztatunk.

Motoros gyere és add meg magadnak az esélyt!

A motoros vezetéstechnikai tréningek a biztonságos motorozás, az alapok helyes elsajátításának eszközei. Profi szakemberek tanítanak meg az alaptechnikákra. A haladó motoros oktatások során pedig kifinomultabb és magabiztosabb vezetési stílust sajátíthatunk el, hogy vérbeli motorosokká váljunk.

Mi az a motoros vezetéstechnikai képzés, és miért jó?

KSH adatai szerint évente kb. 12000 közúti baleset történik. Ezek a balesetek azokat is érintik, akik tökéletesen betartják a KRESZt, és nem hibáznak. Ez a helyzet a motorosokat is érinti. Mit tehetnénk ezek ellen a balesetek ellen? Például azt, hogy a lehető legfelkészültebben tudjunk reagálni a veszélyhelyzetekre a váratlan forgalmi szituációkra.

Persze nem csak a forgalom többi résztvevője által okozott balesethelyzetekre kell ügyelni. Az utak adottságai, a különböző időjárási viszonyok okozta helyzetek mind arra motiválhatnak, hogy minél ügyesebben és körültekintőbben tudjuk kiküszöbölni a veszélyhelyzeteket.

Persze a motoros vezetéstechnikai tréning nem csak ilyen drámai okokból, a balesetek kiküszöbölése miatt számít fontosnak. Hiszen a szakértelem élvezetesebbé teszi a vezetést, fokozza a motorozás élményét, sőt, felkészít a hosszú motoros túrákra, izgalmas utakra. A motoros oktatás során eleinte alapvető technikákat, majd haladóként magasabb szintű vezetéstechnikai tudást sajátíthatunk el. Izgalmas kanyarodási technikák, különböző trükkök elsajátítása teszi izgalmasabbá vezetési stílusunkat.

Közúti Kanyarképzés tréning

1 napos képzés

Mátra, közút, kb. 10 km-es szakasz, oda-vissza

DRIVEX Csapat oktatói

Alapszintű vezetéstechnikai tréning

1 napos képzés

Kiskunlacháza, Repülőtér, 9900 m2 terület

DRIVEX Csapat oktatói

RILI ALAP motoros tréning

2 napos képzés

Fót, 8000 négyzetméteres terület

RILI Csapat oktatói

Ajándék motorosoknak?

A vezetéstechnikai tréning azért is jó, mert ha van egy szenvedélyünk, akkor abban minél jobbak és jobbak akarunk lenni, és szeretnénk minél élvezhetőbben csinálni. Olyan ez, mint a futás, síelés, vagy bármelyik sport. Először csak ismerkedünk vele, el-el megyünk esténként kocogni, aztán benevezünk az első amatőr futóversenyre, amikor az állóképességünk megengedi, és végül egy közösség részévé válunk, egyre több új célt fogalmazunk meg a sporttal kapcsolatban. A síelésnél a technikai fejlődéssel párhuzamosan vásároljuk meg az egyre komolyabb felszereléseket, nézzük ki az utakat. Minden sport így működik, pont a motorozás ne lenne az?

A folyamatos fejlődéshez azonban nem minden esetben elég a gyakorlás. Néha kell oktató, tippek és tanácsok ahhoz, hogy fejlődjünk. Az élmény, amit egy hobbi nyújt, az általa kínált fejlődési útnak köszönhetően lesz az, ami. Önbizalmat ad, kikapcsolódást, élményt. Így aztán az egyik legjobb dolog, amit egy motorosnak adhatunk ajándékba, egy ilyen tréning lehet. Legyen az a párunk, rokonunk, közeli barátunk, ha eléggé ismerjük, rájövünk, hogy ez lehet számára a tökéletes ajándék. Hiszen felszerelést nem választhatunk helyette, az külön élvezet, hetekig tartó utánajárás, a választás folyamata, öröme. Motoros túrára, útra is befizethetjük, de ehhez ismernünk kell a pontos terveit. Egy ilyen tréninggel azonban nem kockáztatjuk meg, hogy nem lesz rá szüksége vagy ideje. Ami pedig a legjobb, hogy a szeretett személy hobbijával kapcsolatos ajándékban az a legértékesebb, hogy kifejezzük általa: támogatjuk ebben a hobbiban, tevékenységben!

Ha valakinek ajándékba szánjuk a motoros oktatást, akkor tisztában kell lennünk a tudásszintjével. Ha már részt vett ehhez hasonló vezetéstechnikai oktatáson, akkor a haladó szint következik számára, az alapképzés teljesen felesleges, ha csak nem esett ki évekre a rutinból. A kezdő motoros számára pedig az alaptréning a tökéletes választás. A motoros jogosítványt frissen megszerzettek számára kifejezetten javasolt elvégezni a kezdő tréninget, mely a biztonságos vezetést, és a kifinomult, de határozott vezetési stílust is megalapozza.

Milyen gyakorlatok szoktak lenni a motoros vezetéstechnikai képzéseken?

A motoros vezetéstechnikai oktatások két célt szoktak követni. Egyrészt a motorvezetés alapvető technikáinak az elsajátítása, később pedig a vezetés élményének fokozása, a tudás választékosabbá tétele szokott lenni a motoros tréning célja.

Először a motoros felszerelések helyes használatát, illetve a helyes testtartást ismertetjük meg a résztvevőkkel. A különböző úttípusokhoz való megfelelő alkalmazkodást, az egyenletes és biztonságos vezetés alapjait ugyanúgy elsajátítják a kezdő motoros tréning résztvevői, mint a kanyarodási technikákat, a lejtőn való elindulás, vezetés, megfordulás különböző trükkjeit. Mindig az aktuális tréning szintjéhez mérten, alkalmazkodva a résztvevők felkészültségéhez, tapasztaltságához.

Ezeken az oktatásokon szoktak lenni szlalom feladatok is, a különböző szintekhez mért kanyarodási típusok gyakorlása céljából. A kezdő tréningen az alapvető kanyarodási technikák megalapozása, elsajátítása a cél, míg a haladó képzésen már bátrabb kanyarodást gyakorlunk, komplexebb módon közelítjük meg a kérdést.

A szlalomozási gyakorlatok során a súlypont áthelyezésének megfelelő módját is megmutatjuk a résztvevőknek, különböző sebességgel, különböző útviszonyokon. A kanyar ívének eltalálása, annak elsajátítása.

Hasonló a helyzet a fékezéssel, a kezdő tanfolyamon a vészfékezést sajátítja el a motoros, hogy minél biztonságosabb vezetésre sikerüljön megtanítani. Később különböző stílusú fékezéseket tanulunk, ami a komplex vezetéstechnikai tudás fontos eleme. A vészfékezési technikákkal együtt járnak a különböző veszélyelkerülési feladatok. Ezek a motoros leghasznosabb tudásához tartoznak, hiszen a biztonságos vezetés alapja a váratlan akadályok előli kitérés, gyors reakcióidővel, helyes technikával. Éppen ezért, friss motoros jogosítvánnyal különösen ajánlott a kezdő vezetéstechnikai képzés, ahol időben, a rossz szokások berögződése előtt sajátíthatja el a motoros az alapokat.

A vezetéstechnikai tréning során mindenki felfedezheti, mik az erősségei, és mik azok a gyengeségek, amelyeket fejleszteni kell. Az oktatások segítenek tudatos, határozott, megfontolt motorossá válni, aki átgondoltan, de nem bátortalanul vezet, tökéletesen ura járművének, reakcióideje gyors, technikája kifogástalan. Mert azt, hogy milyen motorosok vagyunk, az határozza meg, ahogy használjuk a járművet. Hogyan éljük meg az utat, alkalmazkodunk a körülményekhez. Minden más csak látszat. Az igazi motorosnak határozott, kiegyensúlyozott és elegáns a vezetési stílusa, tudja, hogy milyen helyzetben hogyan reagáljon, és azt gyorsan megteszi. Tökéletes technikával.